Nefelejcs blogja

Jó tett helyébe jót várj

Jó tett helyébe jót várj

Halló!!

2009. október 29. - Vörös Nefelejcs
Hol van az MSZP??

Olvasgatom a Népszabit, a blogokat. Tulajdonképpen nem tudom, hogy valaki rajtam és a Kurucinfon kivül tartja-e a Népszabit a baloldal bástyájának, vagy utolsó bástyájának. Szeretném hinni, hogy igen. Mert a kurucinfósok nagy része nyilván csak 10-20 éve olvasta utoljára a médiánkat.

Vannak itt ellenben jobbos (régi megfogalmazás szerint jobbos, ebbe most ne menjünk bele) bloggerek is. Ami nagyon jó, mert egyrészt mást is látunk, másrészt igazán nem lehet rájuk panasz. Azért elmondható, hogy ragaszkodnak az igazsághoz és a véleményüket is olvasható, kulturált formban tárják elénk. Gyakran csak kérdeznek, mint ma - és egyébkor is - Tökös.

Sajnos, jók a kérdések... Mi azért ott vagyunk, elmondjuk a véleményünket. Ma olvastam egy számomra új kommentet is - amennyiben nem érv, hogy a FIdesz is, mert az új Fidesz utáni szocialista kormány már akkor jobbat akart, na, nem jött össze, láthatólag.

Engem egy dolog zavar ebben a párbeszédben. Hogy az MSZP 30 ezres tagsága mit csinál ilyenkor. Nem olvassa a Népszabit? Mást olvas? Mit? Alig néhány bloggerünkről sejthető, hogy MSZP-tag. Hol a többi?

És ami még jobban dühít: hol a bánatban vannak és mit csinálnak a szocialista képviselők, akik azért még fizetést is kapnak a párttagságukért?

Sokan vagyunk itt, akik tudásunkhoz, időnkhöz mérten mindent megteszük a baloldali eszmékért. Ellenállunk. Mi kapjuk a pofonokat, minket anyáznak néha, mi válaszolunk igazából gyakran megválaszolhatatlan kérdésekre - helyettük. Mert hogy nem mi csináltuk a kialakult katyvaszt - ha nem nézem, hogy rájuk szavaztunk.

Jár ide képviselő - mondjuk kettő. Néha feldobnak egy posztot, aki akar, rágódhat rajta, minek, válasz sem mindig jár. Ők ide mindig csak hoznak - a saját véleményüket. A mienk az nem érdekli őket.

Ne mondjátok, hogy menjek a Kapcsolatra vagy az MSZP honlapjára, mert megtettem. Nulla. Hol akarnak kapcsolatba kerülni velünk, a néppel, a választóikkal? Hol akarnak megfelelni a jobboldal jogos és jogtalan vádjaira? Miért bízzák ránk?

Néha legalább idetévedhetne valamelyikük, és elmondhatná, hogy s mint. Hogy mit próbált - és miért nem sikerült. Néha emberszámba vehetnének minket - ha már rájuk szavazunk. Néha mutathatnának valamit, és nem ott, hanem itt, ahol mi vagyunk.

Halló, MSZP, itt vagyunk. Még itt vagyunk!!

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosnefelejcs.blog.hu/api/trackback/id/tr928289288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

10306 2009.10.29. 12:47:14

válaszra vársz Nefi? menj Tihanyba!

26732 2009.10.29. 12:50:29

Nefi, MSZP? A varsói gyorson ül. Állítólag most éppen Oslóban van.

12019 2009.10.29. 12:55:21

Nincs idejük nekik beszélgetni, Nefelejcs. Meg kérdés, kikizetődő-e nekik itt magyarázkodni. Elvileg megteszik ezt a Parlamentben és a TV-ben, újságokban. Ott nagyobb a nyilvánosság, de már ott sem tűnik hatásosnak a magyarázat, érvelés. A meccset az ideológiai fronton a kommunikációt illetően az MSZP már elvesztette. Ez nem véletlen, miután ideológiailag nem egyértelműek. Persze magyarázhatnák, hogy a döntések milyen mechanizmusok során születnek, hogy milyen nehéz és komplikált dolog egy-egy változtatást keresztülvinni, hogy szabotálták a működésüket, ahol lehetett, hogy boszorkányüldözés folyt és folyik ellenük, hogy azért elértek ezt-azt, az adósságokat a követelések generálták, stb, stb, stb, de valójában ez nem érdekli a zembereket. Ami eljut a köztudatba, az olyasmi, hogy ennek milyen nagy a villája, az ennyi végkielégítést juttatott amannak, meg drága a gáz. A miértek és az igazi okok egy része már érdektelen, el se hinnék a népek. Na meg van sár is, épp elég, amit nem lehet kimagyarázni . Volt itt a Nolblogon Vadai Ágnes pl, néhány bejegyzéssel. Jól ledorongolták. Nem érte meg neki. Jobboldalit ő nem győzött meg, mint ahogy mi sem. Azért mindennek ellenére igazat adok neked -szereplniük kellene, egyszerűen, mert szükségük lenne minden jó pontra.

16338 2009.10.29. 12:57:47

Nefelejcs! Tegnapi bejegyzésemben épp ez is benne volt, hogy ki hallja meg a sikítást, üvöltést, hogy itt vagyunk! Senki. Pedig ennyit, legalább ennyit meg kell tegyenek. De nem. Ha meg is hallják, nincs visszajelzés. Szeretném azt hinni, hogy a lelkifurdalás miatt nem mernek szembenézni azokkal, akik hittek bennük, akiknek, lehet, még ma sem kéne sok, hogy megbocsájtsanak. Naiv hit. Nem tudom, van-e még MSZP. Nekem nagyon fájó, hogy magára hagytak 1-2-3 millió embert. Szétszórás van?

11692 2009.10.29. 13:01:45

Az a baj, hogy más-és más érdekszférájú újság ugyanazé a tulajdonosé...Szív, meggyőződés, lelkesedés és hit nélkül jó újság sincsen! A közelmúltban kicsit kutakodtam valaki után, mert nagyon gyanús volt közírói szövege, - úgy volt tárgyilagos, hogy pont az ellenkezőjét lehetett érzékelni - , ami nem baj, a véleményszabadság, meg minden -, de esetemben ez a megnyilvánulás mindenképpen radikális, szélsőséges volt, az adott helyzethez méltatlan. Azóta szomorú vagyok, és sajnálom magunkat.

52511 2009.10.29. 13:09:24

Nefi! Nem mondta kedves mama, még kicsilány korodban, hogy: "NE kívánj lehetetlent!" ..???! ., néha a sírógörcs kerülget a tehetetlenségtől férfi létemre, mert remény az semmi, de ha ezt ki mered mondani, akkor valami fizetett bérfasisztázók rádugranak és lefasisztáznak, mert az MSZP-nek már semmi baloldali identitása sincsen, csak az "ANTIFASISZTÁSKODÁS"! Se EMBER, se ISTEN, se HAZA, se NEMZET, se MUNKA, se BECSÜLT, se SZOLIDARÍTÁS, se DEMOKRÁCIA, se semmi! - DE a "Bőlcsek köve" MInálunk van! ???!!!

13066 2009.10.29. 13:18:11

Nefikém költői a kérdésed, s mint tudjuk arra nincs felelet.....

15138 2009.10.29. 13:42:16

1-es: nem vicces... 2-es: Csabi, nem értem, bocs. 3-as: Gordon, én azért végighallgatnám őket szívesen, nyugodtan kössék az orromra életük nahézségeit, keressenek nálam vigaszt, itt vagyok. :) Untassanak - de ne demagogizáljanak. És vigyék el végre a balhét. (Egyre jobb véleménnyel vagyok egyébként Bajnairól, tegnap odáig fajultam, hogy láttam magam, ahogy tavasszal az MSZP-re szavazok, ha Bajnai ott lesz miniszterelnök-jelöltként) 4-re: Jus, megtaláltam a posztodat, méltatlanul mellőztem, boccsánat. Nagyon egyetértek veled. Nincs szétszórás. Szóródás van. Itten minden magától történik, a passzív alakot használnám. 5-es: Éva, nem voltál valami explicit. :) Valaki közismerten balost jobbra kezdett fújni a szél? 6-os: Funyi: :) Kedves mama az ellenkezőjét mondta, tessék a lehetetlent kívánni...évekig tartott, míg ki bírtam bújni a perfekcionizmusból. :)) Másoktól is csak annyi várok el, mint magamtól : őszinteséget és felelősséget. Ha nincs, ne tessék rá vállalkozni. És más farkával verni a csalánt. Bocs. (nem neked szántam, tudod) 7-re: Drága Doremi. Nem költői. Semmi líra. Tessék hozzánk beszélni. Amíg mag akarjuk hallgatni. (olyan, mintha veled gorombáznék - ölelés!!)

20838 2009.10.29. 13:50:51

3. Gordon 2009. 10. 29. 12:55 "Volt itt a Nolblogon Vadai Ágnes pl, néhány bejegyzéssel. Jól ledorongolták." Ja. Volt itt ilyen nevű. Csak nem beszélgetni, vitatkozni, uram bocsá' kérdésekre válaszolni jött ide, hanem az aktuális propaganda-szöveget előadni, természetesen leöntve megfelelő kincstári optimizmussal. Hát ledorongolták (ledorongoltuk).Le. Egyébként erős a gyanúm, lélekben már feladták. És hát ugyan mit is tudnának mondani, amikor naponta újabb és újabb, bohózatba, vagy éppen tragédiába illő esetek jönnek elő? Meg ugye készülni kell a gazdasági túlélésre is.Az fontosabb, mint a velünk való esetleges őszinte párbeszéd.Nyerni bizonyosan nem fognak, ezt tudják, de a küszöböt valószínűleg átlépik. Akkor meg mi a fenét fárasszák magukat még itt is? Nekem és sokunknak pedig marad "funyizmus." Mert azt én is mondom a névadóval: kétszer szavaztam oda azért, mert különben...stb stb stb. Többé nem fognak a szavazatomért fizetségül cinikusan a képembe röhögni!

13066 2009.10.29. 13:52:24

á dehogy:))) majd a választások előtt telefonon fognak szóba állni, s azt tudtad e, hogy hiába teszed le a telefont két szó között, mert nem érdekel a duma, nem szakad meg a vonal amíg a gépi hang be nem fejezi, s így foglalva a telefonvonalad, addig hívás se ki, se be.

11692 2009.10.29. 13:55:57

Egy közismerten érzékeny, számomra csodálatos íróember szövegét méltatta az Illető Úr, eléggé méltatlan módon a Népszabadságban, mely szöveg ha mondjuk a Magyar Nemzetben jelenik meg, 'explicit' lett volna!:)

20838 2009.10.29. 13:56:47

Tikos a számom! Tényleg! :))

13709 2009.10.29. 14:01:40

Szia Nefelejcs,,, tudod én is gyakran tettem fel ezt a kérdést: Hol a többi? Hol agitálnak, kit szeretnének megnyerni, meg ilyenek????? Azért minden tény ellenére is lehangoló ez, nagyon....

15138 2009.10.29. 14:02:09

12-re: Nem is hülyeség titkosítani. Az én nevem meg benne sincs a telefonban, mégis a saját nevemen képesek keresni. (nem vettem fel a férjem nevét, és csak ő van a telefonkönyvben) 11-re: Most már kíváncsi lettem, légy szíves, dobj egy privit a gyengébbeknek. :) 10-re: ez technikailag megoldható? mert ideológiailag biztos...:(

15138 2009.10.29. 14:04:15

13-ra: szia, Cica-mica. Nekem is hiányzik a tömeg-szellem... 9-re: Kormos, bár Gordonnak mondod, nekem is ez a véleményem a Vadai-blogról. Meg a másikról is. Ennyi erővel a templómban a szószékkel is beszélhetnék...

16338 2009.10.29. 14:07:30

10. doremi Életem legkellemetlenebb pillanata volt, hogy ülök a szavazatszámláló bizottságban, pont iratom alá az ívet, amikor csöng a telefonom, szólok a mellettem ülőnek - ráadásul pont párt képviseletében volt ott - vegye már fel.Felvette, félig odatartotta, hogy azt is halljam, meg a választóval is tudjak kommunikálni. "Tudja, hogy az ön körzetében még csak % élt választójogával és ők is a pártra szavaztak? Még nem késő....." Nem tagadom, mindkét nagy pártnál ott volt a tel.számom, mert érdekelt a véleményük, már letiltottam. De ettől kellemetlenebb helyzetben még nem voltam.

20838 2009.10.29. 14:09:49

15. Nefelejcs Nem először értünk egyet. Bár keveset írok, de sokat olvasok.

10306 2009.10.29. 14:10:05

nem vicceltem:( az jobb lett volna, hogy a holtak soha nem válaszolnak?

15138 2009.10.29. 14:16:54

Jaj, Izom, ez még morbidabb, mint az előző. Vagy nagyon nem értelek. persze, tudom, hgoy nem vicceltél...én szerettem volna nevetni, első reakció, a második meg az volt, hogy azt mondjam, nem vicces. De honnan a holtak? (apropó, reggel a Holtak Könyvét nézegettem. Becsületszavamra. Nem láttam benne mszp-seket. (viccnek milyen?)

15138 2009.10.29. 14:18:05

17-re: Egy vérből valók vagyunk mi, te meg én... :)

31583 2009.10.29. 14:31:17

ugyan már ! kit érdekel az MSZP. majdnem mindenki a megváltót várja "Alea iacta est ". akarom mondani a narancs..................

60277 2009.10.29. 15:33:12

Kedves Nefikém! Az MSZP szimpatizánsok széles tömege megtalálható itt a nol-on. Ja! Hogy akkora mint az albán légierő? :) Mellesleg ideje a nol-t is tisztába rakni. Ez egy baloldali-LIBERÁLIS on-line felület. Csak a korrektség miatt:)

13003 2009.10.29. 15:42:01

Astrodust, miért vagy ilyen maliciosus?::))))

13190 2009.10.29. 15:43:32

Ez most így van rendjén, illetve dehogy van rendjén, sajnos a világ sem találta meg a gerrillaharcmodor ellenszerét, márpedig itt harc van, valaki egyszer egy olyan példát mondott, hogy a szocik sakkpartira készültek aztán bokszmeccs lett belőle. Azokivűl balfaszok is, mert hagyták magukat kigolyózni. Nem kell elkeseredni, most erős hullámzásban vagyunk, aztán ez az indulat hullám bármerre lendülhet, nagy hülye az, aki úgy véli, hogy ő ezt ki tudja számítani, talán most az a helyes, hogy hagyni folyni, hiszen megállítani nem lehet.

15138 2009.10.29. 15:55:47

24-re: Árpi, nem kesergek, hanem keresgetek. :)) Hol vannak az MSZP-sek? 23-re: Az meg mit jelent, Emilke? 22-re: Szija, nekem nem baj, ha liberális...:) Jó, ha baloldali. De hol vannak az MSZP-sek? 21-re: Nem tudok latinul...és még fhansziából sem rémlik. De hol vannak az MSZP-sek?? :)

13020 2009.10.29. 16:48:08

Nefikém !! Nem látod ???? Helyezkedés van. Ki hova ? Van aki ki világot látni. Van miből.

15741 2009.10.29. 16:52:19

Baj idején keresed az MSZP-seket? Nem Nefi vagy Te hanem Naíva! :-))))))))))))) Bocsi, de a geg adta magát! :-)

15138 2009.10.29. 16:54:44

Mrrr.... 27-re: Jó vicc. De én nem a vidámodást céloztam, hanem keresem az MSZP-seket. :)) 26-ra: Kalimpamama, drága, ne helyezkedjenek. Vagy itt tegyék, előttünk. A szavazók előtt.

47579 2009.10.29. 17:16:53

Nefelejcs! Az alapgondolatod megér egy misét: Talán valahogy úgy vannak most, hogy elegendő, ha az alapszervezetekből felérkező -a régi rendszer "hangulat jelentéseinek" megfelelő, ma biztosan más a neve, de az is biztos hogy van, nem csak a szociknál, hanem az összesnél- információval rendelkeznek. Erre nem szabadna hagyatkozniuk (egyiknek sem!), mert egyszer már megbukott ez az információs csatorna. Példa: anno, a 80-as évek elején a szovjet légvédelem lelőtt egy betévedt Dél- Koreai utasszállítót, ahelyett, hogy vadászgépekkel a földre kísértette volna. Óriási nemzetközi felháborodás volt természetesen emiatt. Mint KISZ agit-propos vittem a cég párttitkárához a hangulatjelentésünket, amiben a "smafu" problémák mellett (mert nem fogadták el, hogy egy hónap alatt "csak egy gondolat bánt engemet") ez is szerepelt. Saját kezűleg kellett áthúznom: ez minket mégsem foglalkoztat annyira! Mire az összes országos beérkezettet (havi rendszerességű volt) összesítették: mindenki jóllakott óvodásként mosolyog és egy szemernyi probléma sem darálja a magyar embert. Bármelyik párt szóvivője, vezetője nyilatkozik, egyértelműen érezhető a fogalmazásból és cikornyás mellédumából: FOGALMA SINCS, mi van lent. Én egy kicsit úgy érzem, ők szakítottal el bennünket maguktól. Félő, hogy ebben a helyzetben alkalom adtán megszólítani sem tudnak. Ettől még maradok az, aki voltam és vagyok, de igenis haragszom: mert rám ne csak négy évente legyen szükség!

44711 2009.10.29. 17:42:42

kedves Nefelejcs ! Az új baloldal talán ott lesz, ahová a site-od bal felső sarkában lévő link vezet.Talán mi is ott leszünk. Remélem. A többi lassan a múlt. Üdv:CL......

wesz 2009.10.29. 17:49:49

Nefelejcs, a mai napig nem ertem mit keresel te a baloldalon elkotelezetten. Egyetlen szemelyes irasod sem utal baloldalira, sot mintha neha a Blocher is eljutna hozzad. Amugy hol az MSZP, ne felj mindjart jonnek, mert visszahozzak a Ron Webert aztan lesz itt dal, moka, kacagas. Azert az kicsit tulzas, hogy a szocik sakk partira keszultek. Amugy pedig fel a fejjel a tel elroppen egy pillanat alatt es eljo a tavasz a maga IGEN

13077 2009.10.29. 18:12:57

MSZP képviselők: Halló Nefelejcs! Azt üzenjük innen a húsosfazék mellől, hogy kitartás!

15138 2009.10.29. 18:24:38

32-re: Arisztid, ezt nem álltam meg nevetés nélkül. Köszi. 31-re: A kantonomban (nagyképűen, a kantonban, ahogy lakom) szoc. vezetés van. Újráztak is. Én beleszülettem a balba, ahogy te is. És én nem mentem el, ahogy te. Amit a kórusban énekeltünk, mind elhittem, Azóta is tartom magam hozzá. Blocherrel személyen bajom is van - abban az évben emelték meg a magyaroknak a letelepedési engedélyhez az időt, mikor mi kaptuk volna - öt évvel többet kellett rá várni. Engem a rasszizmus csapott meg, abból szeretnék itt kivakarózni, kisebb-nagyobb sikerrel. Nem tetszenek a színes bőrű szemtelen, nagyhangű papírnélküli bevándorlók,. Ha még pluszban muszlimok is, még rosszabb. Ez az egyetlen közös pont bennem és Blocherban. Ellenben és nem kihajítanám őket, hanem rendbe tenném őket. :) Az MSZP meg...attól függ, ki melyik helyen volt. Gondolom, ahogy nincs két egyforma ember, úgy két egyforma pártttikár sem volt. Van. 30-ra: El puelbo unido jamas sera vencido... :))Jobbat azóta sem tudok mondani. :) 29-re: Ötös, én is haragszom. És nem látom be, hogy lehetnek ilyenek. Nem tartanak fogadó-órákat sem? nem kapnak leveleket? nem olvasnak kommenteket, újságot? Meg sem nyikkannak?

10260 2009.10.29. 18:34:26

akiket kedves Nefelejcs hiányolsz, azoknak nem itteni kapcsolat kell; s valami egészen mással vannak elfoglalva, ahogyan a többi is. most rádiókat szereznek, s azután majd elhitetik Veled, velem, velünk: hogy igenis vannak eszmék, ideák, célok: szabadság, igazságosság, szolidaritás, esélyegyenlőség! van bal- és jobb, egyremegy - a lényeg nem ez, hanem a szerzés öröme.

15138 2009.10.29. 18:40:12

Kedves Nonsense, nagyon hülye lehetek...nekem nem elég a szerzés. Kapcsolatok kellenek. Visszajelzés. Ha lehet, pozitív. Ha negatív, akkor igyekszem változtatni - vagy meggyőzöm a kritikust, hogy nem lát a szemétől.

12009 2009.10.29. 19:18:05

Nefi nem vagy baloldali. Csak szeretnél az lenni.

34417 2009.10.29. 19:51:53

itt nem az mszp-ről van szó. rólunk, aki nem vagyunk párttagok, de baloldali érzelműek vagyunk (granicsár, ne szólj be). mert minden jobb, mint ami tőlünk jobbra van, csak éppen mintha eszménk, és tömegbázisunk hiányozna. csak gondolataink vannak. reményeink. félelmeink. nomeg, a hitelünk. ezt vették el tőlünk azok, akiket úgy hívnak: mszp. most gondold el...

wesz 2009.10.29. 21:13:49

Csak egy fel pillanatra visszaterve a Svajci demokracia temara, amirol par napja diskuraltunk. Ha a svajci jatekszabalyok lennenek otthon is, akkor nem lenne senki egy negyevenkenti szavazo robotta alacsonyitva. Bocs, de ez kellett ide. Nefelejcs, az en csaladom, a nagyszuleimtol kezdve minden agon a felesegem nagyszuleiig szinten minden agon,nagyon nagyot bukott a komcsi diktaturan. Csak par pelda. Egyik nagyapa, posta mester, 2500 negyszogol szolovel, a komcsik elrekviraltak, majd sekerult neki VISSZVASAROLNI 800 negyszogolt. Masik nagyapa, fojegyzo egy kozepes varosban, a kommunistak kilakoltattak a harom gyerekkel egyutt egy tarsberletbe. A villat egy komcsi vezeto elrekviralta, majd masik komcsi megkapta, hasonlo modon mint a Gyurcsany villat. A nejem egyik nagyszuloje az orszag agyik legjobb mubutor asztalosa, csak antikkal dolgozott, volt egy muhelye 10 segeddel, elvettek a kommunistak, csinalt masikat azt is levettek, ezt meg eljatszottak ketszer, aztan magaban dolgozott sokaig egy direkt rendkivul lepusztultnak kinezo muhelyben. Ezt csak azert meselem el,hogy kitunjon, nem foldesurak, magnasok, tokesek voltak az oseim, megis kisemmiztek minket a kommunistak,mindent elveve. Kicsit mas lenne az eletem, ha a nejem nagyapja peldaul megtarthatta volna, vagy fejleszthette volna a vallalkozasat, akkor most becsuletes milliardosok lehetnenk. De jottek a kommunistak. Na ezert gyulolom oket egytol egyig. Mert becsuletes emberektol vettek el egy eletuk munkajat kisemmizve oket a nehezen megszerzett, orokolt vagyonukbol. Most meg az ellopott vagyonnal a hatuk mogott osztjak az eszt. Egyszer el kellett ezt is mondani.

15138 2009.10.29. 21:29:47

36-ra: Szia, Grani. Nem tudom. Dolgozok rajta. Sokat. :) Már nem tudok semmit, mióta a bilit kiborították. Az MSZP baloldali? Akkor én nem...nem tudom. 37-re: Rasid, valahogy így, ilyesmik vannak a fejemben. :) 38-ra: Igen, Wesz, ez jogos. Kár, hogy nem nekem jutott eszembe. :)) Valójában szavazó robotokká vagyunk alacsonyítva. De jó. Jó ezt megtudni. A többire: nagyapám vasutas volt, állami alkalmazott, nem tudom, mekkora földje volt, de most három utca van a valamikori földjén. "Lemondott" róla, mert úgy fizettek érte valami semmi összeget. Így kártérítés nem járt. De van jobb: a Pick szalámi privatizációja után nem a régi tulaj kapta vissza a gyárat - valaki adott neki egy részvényt, azt ő bekereteztette, a nappali falára tette. Maradt közember. Life is unfair. Most álltam fel a tévé elől. Az ENSZ megszavazott 2 és fél millió dollárt egy afgán kórházra. 10 %-ot kapott is, jutalékként. A fennmaradó pénzből I millió dollárt a felügyelő (supervisor) olasz cég nyalt fel, a maradékból felépítették a kórházat. Ot éve. Most esik szét, darabokra. A kivitelező cég megtalálhatatlan - de ő kapta a kevesebbet. Az olaszok még megvannak, nem értik a dolgot. :)) Ilyen a szelaví. Jó, hogy elmondtad. Lehet ilyesmiért a kommunistákat utálni. (Ugyanakkor, mikor nagyapám foldjét elvették, anyósoméknak adtak egy tehenet. Ők meg szeretik a kommunistákat.)

40751 2009.10.29. 21:42:37

Nefi...! ..."piszok jóra" sikeredett, a posztod VÉGE...!!! ...gratula...! ...csakhogy, az is "belátható", hogy valóban "gond van" akkor, ha "beülnek" kommentezni...!!! ...a "visszajelzésre" azonban, - OKKAL és JOGGAL -, tarthatunk igényt...!!! VALAHOL olvastam, hogy EGYES ÁLLAMOKBAN, az ilyen, olyan FÓRUMOKON felvetődő - értelmes(!) - gondolatokat ÖSSZEGYŰJTIK, SZORTÍROZZÁK, STB., illetőleg a különböző DÖNTÉSEKHEZ fel is használják, ha hasznosítható gondolatok akadnak ezek között...!!! ...sőt...!!! ha nem emlékszem rosszul, éppen az ottani MÁV például az évenkénti menetrend módosításoknál is figyelemmel van, az elmúlt egy év, fórumokon megjelent, gondolatokban foglaltakra is, ha azok valós gondokra utaltak...!!! ...persze, azért - néha napján -, akár KÖZÉNK is "beülhetne", némi kompetenciával is bíró, "akárki"...!!! A minimális visszajelzést valahogy úgy látnám "megoldhatónak", hogy a "posztok" vége felé, kapnánk egy ÜZENETET, például akként, hogy az 5, 9, 21, 52-es kommenteket, a közlekedési minisztérium, a "felvetések" MAPPÁJÁBAN eltárolta, KÖSZÖNJÜK ezeket...!!! ...csakhogy, ha ezek után "bakelitpolitológusok"-ra lesz bízva, a hasznosításuk, akkor aztán, "adtak a szarnak egy pofont"...!!!

wesz 2009.10.29. 22:49:26

Nefi, (ha hivhatlak igy?) azt hiszem vagyok vagy ket evvel idosebb :-) Tehat, persze, hogy az elet igaszsagtalan,de azert mar hadd ne kelljen oket akarcsak kedvelnem is. Amugy en koszonom megvagyok, baromira nem erdekel mit jatszanak otthon, viszont ragaszkodom a szabad velemeny nyilvanitasomhoz. Persze, hogy vannak marha jo emlekeim a "szocializmusbol" elvegre akkor voltunk fiatalok, viszont en meg szinten emlekszem, amikor szerettunk volna elmenni Gorogorszagba 86-ban es az utlevel KERELMET, nem IGENYLEST (mecsoda kulonbseg) ala kellett irattatni a parttitkarral, szakszervezetissel, meg a hujjjje KISZ titkarral a cegnel. Es 86-ban a sunyi parasztja ket napig szorakozott velem, hogy akkor most maga megerdemli-e vagy sem, hogy a kapitalista nyugatra menjen ket hetre nyaralni. Az ilyenek utan mia sz....t kedveljek rajtuk. Kulonosen, ezt mar megirtam ezerszer, ugyanezek a pojacak 1989 egyik reggelen arra ebredtek, hogy ok mostmar demokratak. Es azota is oktatnak ki belole mindenkit ezerrel. Csak hogy arnyaljuk tovabb a dolgot egy csoppet. Az afganoktol, tulajdonkeppen mit var az ember? A kulturajuk resze a korrupcio. Soha nem hallottak demokraciarol,mas kultura. Nem is latnam ertelmet feher csapatokat ott allomasoztatni, ha nem lennenek ott a terroristak is. Amig ott harcolnak ellenunk,addig nem jonnek ide, vagy Europaba.

40751 2009.10.29. 23:57:35

...másrészt, én úgy gondolom, hogy ennek a "politikai háborúnak" az OKÁN, az MSZP számára, igencsak megnőtt a jelentősége, a stratégiában, az időzítésnek...!!! (ezért lehet akár indokolt is, a nagyobb - de nem a teljes -, hallgatás!) ...harmadrészt, számomra a legnagyobb gondot a jogrendszer szinte teljes szétziláltsága okozza...! ...és biztos, hogy ebben jókora felelősséget visel az MSZP...! ...ám, úgy tudom, hogy ezekben az ügyekben, ŐKET - jobbára -, "megvezették"...!!! ...nem is csodálom...! ...ugyanis ezen a szakterületen, "harmat gyenge" volt az MSZP...!!! ...és ez azért volt így, mert a "JOGI IPAR" túlnyomó többsége, finoman mondva, "konzervatív" nézeteket való...!!! ...ráadásul, ugye az MSZP mindig az SZDSZ-el kormányzott együtt, amely jelentősen hatott is rá...!!! ...csakhogy, a múlt évben DERÜL FÉNY ARRA (globális pénzpiac!), hogy az "abszolút" liberalizáció NEM MŰKÖDIK OTT, ahol NINCS VALÓS PIAC, mert a piac önszabályozása, csak ott érvényesülhet, ahol VALÓS PIAC IS VAN...!!! ...csakhogy, mivel a bérek vonatkozásában (főleg a vezetők bére esetén!) sem volt valóságos piac, sőt, a nyílvánosság hiánya okán, még a valóságos ellenőrzés hiánya is fennállt, fordulhatott elő az a sok, indokolhatatlanul - a teljesítményekhez képest -, magas vezetői jövedelem, ami pl. a BKV, stb. esetében, "kiborította a bilit"...!!! ...persze, a politikai ellenfeleknek, "magas labdák" voltak az esetek...!!!

40751 2009.10.30. 00:34:06

38. és 41.-re wesz...! ...úgy látom, hogy nagyon nem szereted a komcsikat, mert ilyenek, meg olyanok...! ...szerintem magán ügy...!!! ...azt hiszem, hogy a kommentjeidben azonban, TE "térítésre" is "vállalkozol"...!!! ...jól látom...???

15138 2009.10.30. 12:49:18

40-re: Szia Nantal, :) Azt gondolom, igen, hogy figyelembe vehetnék, hogy mi itt sokan mit gondolunk. Én ezt a blogfelületet - az egész NOL-ét - egy olyan műhelynek tekintem, ahol sok ember összeadhatja a véleményét és tapasztalatait. És egységben nem csak az erő, de az ész is. :) 41-re: Wesz, nyogodtan hívj, ahogy jólesik, Ekekének én balliba vagyok. :) A többiek meg vagy kedvességből, vagy rövídítésből Nefiznek. Nem volt annyi eszem, hogy négybetűs nevet válasszak, mint egyesek, hát kaptam. (1966) Nem kell szeretni senkit. Csak ártani nem szabad másnak. A mostani szocialisták egy része álszent és karrierista. Más részük meggyőződésből szocialista, és sok lúd disznót győz. El tudom képzelni azoknak az embereknek az éjszakáit, akik ott vannak meggyőződésből, és közelről figyelik a többit, a "megélhetési" politikusokat. Kicsiban ugyanez zajlik az életban is - vagy alkalmazkodsz, vagy csendben járod a saját utadat, vagy nyíltan ellene mész a többségnek. Mit tehet egy ember? Mit tehet egy férfi, aki családfenntartó? Megalkuszik. Mint ahogy mi mind megalkuszunk a saját élteünkben itt-ott. Az afgánok nem témám. Szerintem nincsenek ott terroristák. zeitgeist...Nem láttad a filmet?

40751 2009.10.30. 14:11:28

44-re: Kedves Nefelejcs...! ...na...! ...ami a "megvezetés" fóbiámra (a 42.-es kommentemben!) UTALÓ eset, erre vonatkozóan, Bauer T. a klub rádió, kontra műsorában (okt.29.), már "beismerte", a média törvénnyel kapcsolatban...!!! ...oszt, - tudod(!) -, "jó napot"...!!! ...a "JOGI IPAR" ámenje mellett (nagy-nagy tisztelettel, a kivételeknek!)...!!! ...ámbátor, a legnagyobb "megvezetést" akkor fogadta el az MSZP, amikor a Hornék belementek abba, hogy az igazságszolgáltatásnak NEM az igazságszolgáltatás, HANEM, a jogszolgáltatás legyen a célja...!!! ...magyarul, úgy csaphatnak be, a jogász végzettségűek, például egy phd vegyészt, vagy "mari nénit", ahogy tudnak, hiszen az alkotmány, ugye úgy szól, hogy a jog nem ismerése, NEM MENTSÉG...!!! ...mostanra aztán, pompásan virít, a búzamezőben, a pipacs gyomvirága...!!! ...azaz, kivirult a VETÉS...!!! ...most látható csak tisztán, mibe "húzták be", a jobbra érdemes társaságot...!!! ...másrészt, ELŐRE SZÓLOK, ha nem köti fel a "gatyát" az MSZP, például nem tölti fel, lelkes és INNOVATÍV informatikusokkal a csapatát, hát hihetetlen "sokkal fogja bekötni", MERT A VÁLASZTÓK elérésére - hatásos üzenetekkel - ezen az új úton is óriási lehetőség alakult ki...!!! ...Obama ezt kiválóan példázta...!!! ...ezért is gratulálok, a posztod ilyetén befejezéséért...!!! :-))))

47579 2009.10.30. 19:28:16

Tegnap még azt gondoltam, magánügy és emiatt nem is akartam említeni. Mára már olyan közügy, ami mellett politikai vonatkozása mellett nem lehet szó nélkül elmenni, személy szerint bennem tovább mélyíti a csalódottságot és a mellőzöttség érzését: Egyre több autó antennáján láttam lobogni ma a kék és vörös szalagot, Magyarország két legkedveltebb rádió adója felé kifejezendő szolidaritásként és néma tiltakozás gyanánt. Az enyémen is ott van tegnap óta. Mert megint becsaptak: mert az ORTT elnökének figyelmeztetése ellenére, miszerint a pályázók közül kettőnek még mindig nem megfelelő a pályázata és pótlásra kell őket felhívni, a két narancs, két piros és egy madaras azt mondta, hogy az úgy jó. (az ORTT kezdőlapján olvasható az elnök okt. 12.-i részletes, tételes és szakmailag megalapozott aggály- csokra). Nos: a pártok által delegált "szakmai" grénum egyöntetű szavazással ez a kettőt hirdette ki nyertesnek (az egyiknek más rádiós érdekeltsége is van és nem nyilatkozott, hogy azt meg fogja szüntetni, mert kettőben nem lehet, a másik olyan üzleti tervet nyújtott be, amire a Corvinus Egyetem médiagazdasági szakértőinek véleménye; "piaci feltételezéseik és várakozásaik nyilvánvalóan megalapozatlanok, ebből következően alkalmatlanok arra..."). Olvassátok el, érdemes! Becsaptak megint, mert nem gondoltam sosem, hogy ők amint kijönnek a Parlamentből, kést szegeznének egymás torkának. Nem is kell. De hogy a felnőtt lakosság 70%-a háta mögött kezet fognak egymással, el nem tudtam volna képzelni! A számok makacsok: az 50 több, mint a 11. Az új rádiók ugyanis a bevételük 50%-át ajánlották fel befizetés gyanánt. Csak a Sláger adatait ismerjük, a Danubius még nem nyilatkozott (ill. tudjuk, hogy 13%-ot fizetett). Most majd a nemzeti kasszába nem 7 milliárd 11%-a (kb. 800 mill. Ft) folyik be, hanem az üzleti tervben szereplő 500 mila fele (250 mill. Ft), ha befolyik. És ez azért tényleg kecsegtető összeg. Szóval megint becsaptak, nem is ragozom, a piros-kék szalagokat tegyétek az antennára, jelezvén, hogy itt lent azért még mi is itt vagyunk!

12009 2009.10.31. 07:09:23

Nefi Én is szeretem a kommunista-bolsikat :) Nyárson, borsosan, curryvel... Külön élvezet volt, mikor egyeszer a politikai tiszt belémkötött, mikor nem voltam jó hangulatban. Sokáig és élvezettel rugdostam a sátor mögött. A többi tiszt meg állt és nézte. Ja, hát igen, akkor már nagyon rüheltük őket. Amúgy fóldesurak, katonák, papok, tanárok leszármazottja vagyok. Osztályellenség. És nem hiszek semmilyen baloldali eszmében. Megrögzött libcsi vagyok. Többek között ezért nem veszi be a gyomrom a Jobbikot sem. Azok ugyanis pont olyanok, mint a bolsik. Utálják a gazdagokat, a tehetségeseket. És kapitalizmus-ellenesek....

15138 2009.10.31. 09:12:15

47-re Granicsár, megtört szívvel közlöm, hogy nem lehetsz libsi - azok sosem rugdosnának senkit össze...legfeljebb, ha nem azért rugdostad, mert kommunista, hanem azért, mert egy állat...

15138 2009.10.31. 12:06:32

46-ra: semmit nem olvastam az adóról...A Danubiust régen, a Slágert meg azóta nem hallgatom, hogy Bochkor ott van. Engem halálra idegesít a dumájával, ezért aztán nem is érdekelt a téma. Ha te mondod, Ötös, neked elhiszem, hogy megint balfogás. Eggyel több... 45-re: szerintem is tehetne többet az MSZP annál, mint amit tesz, Nantal. Ezért a poszt. Nulla MSZP-s szólalt meg.

40751 2009.10.31. 14:46:45

49-re Nefi...! ...hát igen...! ...még GyF is ösztönzött erre, ha jól értettem...! ...különben, kalimpa is "beindult", ezen ügyben, meg mások is, csak úgy "zsong" a nolblog, ezektől...! ...hogy oszt milyen eredménnyel...???

12009 2009.11.01. 07:37:22

48 Mndkettő volt. A kommunista és az állatság együttjár. A libcsikról meg téves elképzelésed van. Nem mindenki szakállas, pulóveres, szemüveges. Nekem mindegy, hogy balról vagy jobról akarnak korlátozni, személyes szabadságomban korlátozni és előírni a vilégnézetemet. A kommunista pont annyira ártalmas féreg, mint a náci, fasiszta. Egytőről fakad mind a kettő és ugyanolyan emberek állnak mögöttük.

15138 2009.11.01. 09:27:30

Grani, ismered a véleményemet. Provokálsz. Mit akarsz ezzel? Tegnap órákig nem tudtam szabadulni a képtől, hogy rugdosol egy embert, mások meg nézik. Nem akarok ilyen képeket a fejembe. Rólad meg pláne. Utoljára mondom: ♡♡♡.

13020 2009.11.01. 09:49:04

Mai napra békét kivánok Neked, Málatok is ünnep van ???? Legalább csak ma legyen békés napod, laziccccssss Ölel téged is a mama.

15138 2009.11.01. 11:02:35

50-re: Nantal, időm van, gépem van, miért ne írjak blogot...(emlékeszel még a régi kabaréra, hogy időm van, pénzem van miért ne tenyésszek tehenet?) Valami eredmény mindig van.

13124 2009.11.01. 11:12:36

Szia Nefelejcs! ... eddig értem a kommentek végigolvasásában. Háááát belecsaptál galambocskám :-))) 37-en írt (Harun)kommentel azonosulok. Talán egy jó (kínai led-es) viharlámpa kellene..... mert jönnek olyan idők, hogy azzal kell majd keresni "őket". Vagy jelezni feléjük, hogy ITT VAGYUNK!!!! - Még élünk!
süti beállítások módosítása