Nefelejcs blogja

Jó tett helyébe jót várj

Jó tett helyébe jót várj

Kár a benzinért 2.

2011. november 29. - Vörös Nefelejcs

Ez volt  Nonsense tegnapi posztjának címe. Ma hozzáteszem az én variációmat, a kár a benzinért címhez.

Ez volt  Nonsense tegnapi posztjának címe. Ma hozzáteszem az én variációmat, a kár a benzinért címhez.

Nefike elment az Aldiba vásárolni. Már feltett mindent a veszedelmesen gyorsan mozgó szalagra, mikor még visszamegy  - rózsáért. Ehhez kicsit át kell gázolni egy házaspáron, de megértő mosolyok között az átkelés sikerül.

Már éppen koncentrálna, ugrásra készen, a pénztárosra, mikor hallja a cseppet sem lehalkított hangot maga mögött:

- Láttam egy filmet Kenyáról, valami tavat teljesen tönkretettek a vegyszerekkel, hogy a rózsákat megóvják a betegségektől és felkészítsék a hosszú útra. Az embereknek nincs mit inni, betegek, már dolgozni sincs erejük.

Nefi hátrafordul, és megkérdezi, konkrétan, hogy:

- Az ilyen rózsák?

A házaspár nagyon bólogat, Nefike meghasonlik, lemond a rózsáról és bejelenti, hogy hite szerint a fogyasztásunkkal szavazunk. Visszateszi a rózsát, a megértő mosolyok folyamatosan villognak, megszületik az összetartozás becses érzése ember és ember között, a természetért.

Kár, hogy a parkolóban is találkoznak, egymás mellett álló kocsijuknál. A természet- és Kenya-védő házaspár ugyanis a létező legnagyobb Audiba száll be, integetve, arcukon a büszke "megtérítettünk egy tévelygőt" kifejezéssel.

Nem is értik, Nefike miért rázza a fejét  a kis Poloban - mint egy hülye.

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosnefelejcs.blog.hu/api/trackback/id/tr158289428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12392 2011.11.29. 14:37:07

Igen Drága Nefelejcs, mi emberek ilyenek vagyunk! Bort iszunk és vizet prédikálunk! Ezért is szoktam volt olyan gyakran említeni, hogy sok optimizmustól dúzzadó, büszke, az emberekről és az emberekért szóló elvekből kimaradt, hogy számoljanak az emberrel is!

12392 2011.11.29. 14:37:53

1+: ment egy kis kárpótlás!!! =))

243343 2011.11.29. 14:42:21

Nagy a te hited. ( A fogyasztási szavazás.) Én sem értem, miért ráztad a fejed. Megbántad, hogy otthagytad a rózsát? Bolondnak érezted magad, hogy te feléldoztad magad, ök meg nem? -:) A történeted nagyon sok mindenre rávilágít. - Az ember nem él erkölcsösen, nincsenek is definiálva a ma szükséges erkölcsi szabályok - Az individuális döntés - a hited szerinti fogyasztás - nem megoldás a közös érdekek megvalósulásához. - Ha a társadalmat - különösen a gazdaságot - egy kiválasztott csoport - a tulajdonosok - érdekei szerint engedjük vezérelni, akkor nem kell csodálkozni és nem lehet elvárni, hogy az egyén más, számára közvetlenül hátrányos - erkölcsös - döntéseket hozzon. - Amúgy is világos, hogy a kooperativ stratégiák elönyösebbek az individuális stratégiáknál, de ezt sem tanítják az iskolákban. Ugyanúgy elhülyítik - a tulajdonosi érdekei szerint - a tömeget, ne tudja, mi merre hány lépés. Aki kurvának megy, ne csodálkozzon, ha megdugják - olvastam itt valahol. Ha tehát hagyjuk, hogy a világot a spekulánsok érdekei vezéreljék, akkor nem kell csodálkoznunk, ha elspekulálják az összes eröforrást. A spekulációnak van egy szörnyü tulajdonsága: a rövidtávú haszon dominálja. És akkor még nem beszéltünk a politikai akaratról, aminek az eszköze. Akárhonnan nyúlsz hozzá, mindig a mélybe vezetnek a problémák. Nem lehet ingoványra építkezni.

169889 2011.11.29. 14:43:25

Környezetvédők tiltakoztak valamelyik újabb mobiltelefon bázisállomás felállítása ellen és a szónok zsebében, a beszéd alatt megszólalt a telefon, elfelejtette kikapcsolni. Ez van, neki már van a többi meg ne károsítsa a környezet.

210292 2011.11.29. 15:00:11

Ajjaj Nefike! ... Statisztika: ... egy amerikai azstalra kerülő élelmiszer átlahban 4800km-t utazott ... ................... Magyarországon a virágkertészek egy része már régen tönkrement, - a másik fele meg "kitelepült" Marokkóba, ..., a szomszéd Lány - virágboltja van a Deák téren .. - hetente kétszer megy a Repülőre hajnal ketőkor a Cargóba, mert akkor jön a virág Amszterdamon keresztül ... !! S igen, a fejlett országok a környezetszennyező mezőgazdasági, nehézipari, nehézvegyipai termeléseket a "fejlődő országokba" telepítették, mert ott még nem szempont a környezetszennyezés ... , s még plusz a szállítással IS szennyezzük a környezetet ... ! S tényleg vannak extrém környezetvédők IS, akik másokat szeretnek cseszegetni, de magukat azért mégsem korlátozzák ... - magyarországon is van egy "megzőldűlt csaj", akinek az a mániája, hogy kijár a grűnenakármibandával, a Jappány Bálnavadászokat kergetni a Déli Csendes-Óceánra! ... - a rádióban naponta bejelentkezik, hogy éppen hogyan cseszik a bálnavadászokat .... ....................... ..., s persze ÉN is vétek néha, mert a kisboltban olyan kenyeret veszek, amit Cegléden sütnek, - egy kiló egy hétig elég nekem. ... - s közben van egy helyi Pék egy sarokkal odíbb! ...., persze AZ olyan "sz@r" kenyeret süt, hogy másnap már ehetetlen! .................. Gyenge pillanataimban azon szoktam gondolkodni, hogy hogyan is élhettünk harminc évvel ezelőtt, amikor csak tized ennyi autó volt, nem pöfögtük össze a világot Szmoogosra, s mépgis minden volt, nem haltunk éhen, s nem fagytunk meg ...?! .... ÉN "rákoskűlsőbórzasztón" a forgalomtól távol lakom, de amikor ablakot tisztítok, látom az üvegen a fekete "fílmréteget", amit a gázolajkorom okoz .... , már itt IS olyan, mint volt harminc éve a Rákóczi úton, a belvárosban - boldogúlt ablaktisztító koromban ... , a koromban! :)) ..., Nefike "rázza a fejét" .... :))

210292 2011.11.29. 15:04:46

Ültess a Kertedbe néhány rózsabokrot! ..., ne Marketba vedd! :)))

178873 2011.11.29. 15:09:48

A hollandok tartottak egyszer magyar csoportnak környezetvédelmi bemutatót Hollandiában. Elmagyarázták, hogy mi itt Magyarországon pazaroljuk az energiát. Mindezt kizárólag olyan irodákban, ahol légkondi és mesterséges világítás volt, abban a Hollandiában, ahol - saját tapasztalataim szerint is - éjjel teljes hosszban ki van világítva a Belgiumba vezető autópálya.

243343 2011.11.29. 15:21:02

6. Nyifu1 2011. 11. 29. 15:04, ez az, de Nefi nov. végén akart rózsát. Már a gondolata is bünös volt!

243343 2011.11.29. 15:24:43

1. ronagyuri 2011. 11. 29. 14:37, Ti, az lehet. Nem mindenki. Söt, az embert szociális volta hozta létre -igaz, hogy csak kis csoportokban . Nagy csoportban már sokan nem látják a fától az erdöt, ezért a fát szidják. Ugye.

179584 2011.11.29. 15:30:52

Szinte megoldhatatlan kérdés ez. Álmélkodtam, dühöngtem, hogy Svédországban tasmániai hagymát árulnak. Ez csak egy példa. Tudom, hogy a gazdaságot a fogyasztás tartja mozgásban, de ami túlzás, az túlzás. Interjú a TV-ben: a hölgy évente többször repül Thaiföldre az ottani árleszállításokra, mert olyan olcsó!!! Volt pár keresetlen szavam.

179584 2011.11.29. 15:33:40

5. Nyifu1 Unokatesómék 3 gyermekkel Pünkösdfürdön laktak. KIköltöztek egy pilisi faluba, mert a Duna melletti zöld övezetben is kormos volt az ablak.

210292 2011.11.29. 15:48:14

11. Marijja 2011. 11. 29. 15:33 .., igen, ... a Szentendrei úti forgalom áldása ... ............................ ..., Magyarországon a nemzetiszínű szallagos Makói Fokhagyma "származási Helye": KÍNA! ..., s nem vicc, Tesco-s cimke .... ?!!

15138 2011.11.29. 15:54:02

1-re Gyuri, Ja, víz és bor... köszi a kárpótlást. :) 3-ra Ahonfia, elöször azért ráztam, hogy helytelenítsem az autóválasztásukat. Mármint az én otthagyott rózsám fényében. Aztán rájöttem, hogy hülye vagyok, mindjárt visszamegyek a rózsáért és ráztam, hogy nem megyek vissza. Ne azért csináljam jól, hogy megdicsérjenek érte, hanem mert azt akarom csinálni. Ilyesmi. Nem biztos. :) És igen, van min gondolkozni. Alig várom, mit szól hozzá a férjem. Van egy csomó dolog, amit kötelezővé nem lehet tenni, önkéntesen egy csomó ember lemond dolgokról, meggyőződésből, mások meg ebből profitálnak. És már nem elöször érzem magam hülyének, mert azt csinálom, amit kell. (ene) Ahogy Doremi szokta mondani, én, a Nagy Magyar Hülye. 4-re Lancelot, ja! Neki már van, a többi meg ne károsítsa. :) Pont ezt gondoltam, mikor itt Ny-E-ban elkezdték számolni, mi lesz a Földdel, ha minden kínainak lesz kocsija. Volt egy tanár, aki komolyan mondta, hogy meg kellene tiltani nekik. !! 5-re Funyi, :) azt hittem, csak itt nyugaton "fejlődtek" ilyen mélyre...a virágkereskedelem és mindent elöntő forgalom. Szívesen visszacseppennék 30 évvel korábbra. Jut eszembe: Konrad Lorenz már 1973-ban írt egy könyvet az emberiség főbűneiről - ott van közte a természetszennyezés. (mindjárt jön Maxi és jól letol minket) 6-ra Van rózsa, de virág már alig... :) 7-re Igen, Solide, mi nagyon el vagyunk maradva a nyugatiakhoz képest... (pukkadjanak meg) 8-ra Nov. végén rózsát szedni - gondolkoztam ezen azóta és végülis nem fatalitás, hogy rózsát Afrikában (Észak-Afrikában) csak vegyszerrel agyonitatva lehessen termelni. Egy jobb üvegház, és elég Spanyolországig menni...nem értek hozzá. Lehet, hogy nem szabad rózsát venni novemberben. De akkor sok minden mást sem (nem tudom, mit vettek az elit természetvédő Audisok). 9-re Te, ne bántsad Gyurit. Az emberről beszélt. Nem személyeskedünk - vagy álszent az ember, vagy nem. (nem is kérdés :D) 10-re Marijja, ne is bosszants, a repcsikre külön háklis vagyok - tehetem, mert repülőfóbiám van. Akkor voltam a legjobban kiakadva, mikor a madárinfluenza idején bejelentik, hogy jajaj, terjedőben a halálos vész, és NEM állítják le a repcsiket, hajókat. Nehogymááá leálljon a kereskedelem. 11-re Meg a szmog...

15138 2011.11.29. 15:56:30

12-re Megboldogult külkeres koromban a SZU-ból akartunk fokhagymát behozni Mo-ra. Már akkor is röhejesnek tűnt (ja, én csak tolmács voltam) az ötlet, de ami akkoriban ezzel járt!! Mindenféle igazolás kellett, hogy mivel permetezték, mivel nem, honnan való és főleg, hogy nem radioaktív. Én állítom, hogy ma már a kutya nem nézi meg, mi kerül a polcokra. No ellenőrzés. (bennünk is van a hiba, mikor csak az olcsót keressük - ott a kínai: occó)

60145 2011.11.29. 16:13:33

Ma már nekem is jobban tetszik a Nefelejcs, mint a rózsa!

23353 2011.11.29. 16:48:34

Huha itt E. Amcsiba problemaid lennenek...A zemberek imadjak az SUV-ket nagy 4 kerekmeghajtasos monstrumokat.

175664 2011.11.29. 17:06:01

Borsod egyes vidékein elszaporodott a kanadai díszfű! Akkora gazt termel, hogy nem tudják kiirtani, mert a vegetációban mindent megelőz,és a helyi önkormányzatok nem győzik irtatni. Kissebb pátriámba utazva, az egyik virágosket díszhelyén látom, hogy a kanadai díszfűvet dédelgetik!... -még egyenlőre...

179584 2011.11.29. 17:11:50

16. Little Az a vicc, hogy kisérletek szerint nem is biztonságosabbak, mint egy kis autó, a belterületük sem nagyobb, mint egy normál 5 személyes kocsié. Igaz, jobban kilát, könnyebben száll ki-be, de egyébként tényleg csak divat kérdése. A párom autószakértö, nagyon utálja a SUV- vel tejért menö háziasszonyokat. Én is.

169889 2011.11.29. 17:14:38

Soldie említi az autópálya kivilágítást, az tipikus belga szokás, rengeteg atom energiájuk van, éjszaka nem dolgoznak, nem fogyasztanak az üzemek, nem tudnak mit kezdeni az árammal, így Belgium összes autópályája kivan világítva, éjszakai műhold felvételeken Belgium egy fényes folt a felvételeken.

15138 2011.11.29. 17:27:37

15-re Atlasz, a nefelejcs meg csak tavasszal virágzik. (idén találtam rózsaszín nefelejcset...) 16-ra Little, megvan a helyük a négykerekeseknek a havas emelkedőkön, máshol csak divat. Van már olyan is, amelyik kevesebbet fogyaszt, mint némelyik "normális" kocsi, de nagyon haragszom a 12-15 literes fogyasztásért, mikor technikailag már nem indokolt. 17-re 4elefánt, nem tudom (még), mi az a kanadai díszfű, de azt tudom, hogy vannak olyan növényfajok, amelyeket már invázivnak könyveltek el, és figyelmesebb kertészek már tudják, hogy nem szabad őket ültetni. Köztük van pölö az akác... vagy a nem hivatalos listán az orbáncfű, ami ha egyszer elindult...hasonló meglepetéseket tud szerezni a bambusz. Az ember egyszer csak arra eszmél, hogy nem tudja kiirtani. 18-ra Marijja, sztem ez alkatfüggő, én jobban szeretek nagy kocsiba beszállni, de sok kisöreg meg - érthetetlenül - az alacsonyabb kocsiba szeretnek beülni. SUV-val tejért menni...:D hát igen. Csak hát a szokás szerint a családi kocsi marad a nővel és gyerekekkel, a férj dolgozóba a másikkal jár. Most, hogy a gyerekek megnőttek, nekem lett kisautóm, bevásárolni, városba hülyeség naggyal mászkálni. És várjuk a megfizethető elektronyost, picikét. 19-re Lancelot, van ennek is valami neve, fényszmog, vagy mi a szösz - szegény éjszakai madarakat tesszük tönkre velük, meg az egész bagázst, aki éjszaka akar mozogni. Állítólag. :)

243343 2011.11.29. 17:30:21

19. Lancelot 2011. 11. 29. 17:14, megmérték statisztikailag, hogy a kivilágítás költsége sokkal kevesebb, mint amennyivel kivilágítatlanság esetén a baleseti károk nönek. Ez már nem ma volt. Azóta nött a forgalom is, meg az energiaköltség is. Bár LED esetén az üzemeltetés nem horribilis. Szóval annak idején ezzel indokolták.

11715 2011.11.29. 17:35:14

visszatérve a rózsákra: másképpen is hozzá lehet állni. ha senki sem venné azokat a rózsákat, akkor a szegény munkások elvesztenék a munkájukat és még nehezebben élnének. amúgy nagyon nem szeretem, hogy most már bármikor bármit lehet kapni, hogy néz az ki, hogy télen dinnyét eszik az ember? mindent a közelből, a saját normális szezonjában, ez lenne az igazi.

27518 2011.11.29. 18:41:03

Nefi, vannak ilyen láthatatlannak hitt szennyező anyagok, mint amit az Audinál nem vesznek észre, és ezért lehet tévedésben az a házaspár. Ilyen láthatatlan, amikor valaki mikrohullámú sütőt használ, nem is gondolja, hogy saját ételét teszi tönkre, mert nincs tudomása arról, hogy az ételek molekulái degenerálódnak.

58395 2011.11.29. 18:44:49

Szia Nefelejcs! Nem szabad másoknak megfelelni, még környezetvédelmi szempontokból sem. Ahogy ismerlek, Te már kialakítottad a magad normáit, és szerintem nem túl lazák. Viszont a sötétzöldek annyival több kárt okoznak főleg a teljesíthetetlen feltételekkel, hogy egy "Csernobil" is kijönne belőle... Ahazafiának is igazsága vagyon, mert egy erőmű akkor működik optimálisan ha a terhelése egyenletes... A környezetvédelemmel az a legnagyobb baj, hogy aki az előírásokat megállapítja az politikus... A szakember sokkal visszafogottabb

243343 2011.11.29. 18:58:35

24. Kokó 2011. 11. 29. 18:44, lehet, hogy félreértettél valamit. Tudod, a DDT-t is szakemberek használták, a japán atomerömüvet is szakemberek tervezték, a GMO kukoricát is szakemberek hozták létre. Ezzel nem a politikusokat akarom védeni. De a múltkor feltettem valahol a kérdést, mibe kerül egy atomerömü lebontása? Átmeneti meg végleges tárolók össz üzemeltetési költségével együtt? Valahogy nem kapok szakmai választ. Szerintem összekevered a környezetvédöket a magukat zöldnek hazudó megélhetésiekkel. Olyanok vannak persze sokan, mint a többi pártban is. De a Föld-böl csak 1 db van.

10260 2011.11.29. 19:07:23

Kedves Nefelejcs! A történeted igazolja a Pareto-elvet, pedig az már több mint 100 éves. ( Pareto azt állította, hogy a megtermelt javak 80%-a a társadalom 20%-ához kerül.) Száz év alatt sem sikerült "fordítani" rajta; attól tartok egyenlőre nem is lehet. Ha Audiséknál ilyen a novemberi rózsa esete ,akkor ugrik a banán, a narancs és társai fogyasztása is?

58395 2011.11.29. 19:28:46

Ahazafia, Az hagyján, de a dunai vízlépcsőről is "szakemberek" bizonyították be hogy környezetromboló....:-)) Onnan ismered meg a szakembert, hogy visszafogottabb...:-)) Abban biztos lehetsz, hogy a megszűnése nagyságrenddel többe kerül... (mármint az atomerőműnek)...

15138 2011.11.29. 20:06:38

22-re Pettra, nekem is eszembe jutott hazafelé, hogy ha valaki megmondaná azoknak a munkásoknak, hogy még csak meg sem veszik a rózsákat... 23-ra Only, a hetvenes években már elkezdtek beszélni a benzingőzök rákokozó hatásáról. Vagy 10 éve komoly erőfeszítéseket teszünk (mi is lecseréltük a 7 éves imádott dízel autónkat) a részecske-szűrők terén, városi buszokat, teherautókat cseréltek, Németo. bizonyos városrészeire be sem lehet menni szűrő nélküli dízelautóval, már a kéményeket is kezdik felszerelni szűrőkkel, rosszakat mondanak a nyitott légterű kandallókról - és akkor még mindig nem tartunk ott, hogy ne gyártsunk olyan autót, amelyik "csak" státusz szimbóleum". Nem látszik sok minden, amit belélegzünk, megeszünk, megiszunk. Merde. 24-re Kokó, tudod ugye, hogy Japán óta sok politikus megváltoztatta a véleményét ? (én is) 20 km-re lakunk egy atomerőműtől. A rózsát még mindig nem döntöttem el. :)) A sötétzöldek még mindig jobbak, mint a azok, akik nem foglalkoznak semmivel, szemetet dobálnak mindenhova, csapba öntik az olajat, stb. 25-re Ahonfia, jogos, senki emberfia ne csináljon semmit lelkiismeretlenül. Pláne, aki olyan helyzetben van, hogy mások életét is befolyásolja. (épp mutatják a tévében, hogy az elektromos cigi is káros, elbújdosok) Jut eszembe, olvastam már olyan félhülye honlapját, aki a dohányosokat be akarja börtönözni, mert szennyezik a levegőt. Ehhez képest az illető amerikai, és nyilván baromi nagy autón jár... más szemében a szálkát...meg a közös legelő... 26-ra Nonsense, tényleg. :) Azt hiszem, tán már egyszer mondtad ezt nekem. :) Fogalmam sincs, igazad van, ezen az alapon kipakolhattam volna még ezt-azt a kocsiból. Ennek sosem lesz vége. Egyre többet kérdezik a fogy. védő szervezetek, hogy ugyan, miért kell minden egyes vásárlónak cimkét böngésznie, ahelyett, hogy a megrendeléskor elintéznék ezt a kereskedők? 27-re Kokó, igaz is. :)Vízlépcső. El ne felejtsük. Most a legutolsó eset az utolsó atomhulladékot szállító vonat volt - 12 napig tartott, mire a franciáktól elért a németekhez. A határ mindkét oldalán tele voltak a sínek ...hogy is mondják, mozgalmárokkal, környezetvédőkkel. Vidám volt. A rendőrök nagyon udvariasan emelgették a népet, csak azok mindig újra visszafeküdtek. Azt gondoltuk, hogy lehet, hogy a rendőrök közt is van környezetvédő, azért a gondoskodó ráncigálás. :)

12392 2011.11.29. 20:25:22

Kerestem, de nem találom azt a vídeót, ahol a zöld tüntetők őshonos ritka virágokat tapostak szét állítólag pont azok védelmére rendezett tüntetésen!!!

27518 2011.11.29. 20:35:42

Nefi, szerintem a pénz, a hatalom, ezen a téren is uralkodó, mint a fegyverkezési hajszában, nem az ember számít és nem a Föld, már-már azt lehet gondolni, nem az "élet" számít, micsoda őrültség...

210560 2011.11.29. 21:27:52

Hát igaz, ami igaz Nefi jól is néznénk ki, ha erős akarattal el akarnánk dönteni, mit hagyjunk abban a kosárban! És ki...na ez a másik kérdés. Igy aztán csak tévelygünk, ide - oda csapódunk,,,hol ennek, hol annak hiszünk :( Már aki....meg aztán később megvilágosodunk, tapasztalataink, hozott mintáink alapján döntünk. Látom, te is a következtetések rendszerezésével bajlódsz:) Merthogy az az Audi megzavart a pillanatnyi ítélet alkotásban. Képzeld el, ha nem láttad volna meg az Audit??? Fanny

243343 2011.11.29. 21:34:12

27. Kokó 2011. 11. 29. 19:28, az óvatosság elve azt mondja, csak olyat tegyünk, amiben teljesen bizonyosak vagyunk. A dunai erömü se volt ilyen, különösen a csúcsrajáratási tervekkel. Az atomerömüveknél állandóan az olcsósággal érvelnek, de az ismeretlen költségektöl eltekintenek. ( Néhány 100e évi tárolási ügyektöl. ) Egyszer olvastam egy tanulmányt, ami arról szólt, hogy mi lenne, ha elegendö olcsó és tiszta energiánk lenne. A következtése szerint hatékonyabb, gyorsabb, tisztább láncfürészekkel vágnánk ki az utolsó fát - szimbolikusan. Szóval felélnénk a környezetünket. Az embernek egyetlen lehetösége van, létrehozni egy szimbiózist a környezetével. A környezet nem fogyhat, mert akkor elfogy! 6000 év alatt több kárt okoztunk a Föld mint bármely másik faj. Olyanok vagyunk, mint a rák. Majd elmúlunk.

210292 2011.11.29. 21:37:50

31. Fannyvár 2011. 11. 29. 21:27 ..., Hümm .... !! ... - "Soha ne tudd meg, hogy hogyan csinálják a Vírslit, és a Politikát, mert örökre megundorodsz tőle!" ........... ...,sokan kezdünk már undorodni ..... !!

163684 2011.11.29. 22:04:06

szerintem menj vissza rózsáért)))

243343 2011.11.29. 22:16:34

Sok dolgot meg lehetne tenni pillanatok alatt, ha nem önzö érdekekhez tartozna a hatalom. Pl. egy rendelet, januártól csak olyan autót lehet üzembe helyezni, ami nem tud gyorsabban menni 130-nál. 5-év mulva meg 60-nál. Sok ember életben maradna, a szennyezés csökenne - az utak áteresztö képessége 60-nál a maximális. Még gazdaságilag se biztos, hogy ráfizetés lenne. Azért mondom ezt a példát, mert ezt egy ország egyedül is megtehetné - elvileg. De nem teszi, mert akkor egy mercédesz-féle gyár nem tudja eladni a nagyteljesítményü járgányait, a városi indiánok se vesznek böhönc terepjárókat, így a gyár zsarol, fenyeget, hogy elviszi a beszállítói munkákat máshova. Szóval már megint az alapoknál, a hatalomnál vagyunk.

210292 2011.11.29. 22:47:08

35. ahazafia 2011. 11. 29. 22:16 ..., Budapest belvárosából, - a Nagykörútról és azon belülről már harminc éve ki kellett volna tíltani az autóforgalmat! ... sok nagyvárosban megtették .... ..., ja, hogy a "NagyKutyáknak", akkor gyalog kellene járniuk, ..?! - Naés!!? ... :))

jus 2011.11.29. 23:24:44

Megint nem tudok bejelentkezni. : ) A nagymamám korában télen a karácsonyi kaktusz, meg még valami virágzott, díszes csuporban a cserép az asztal közepén. A nagymamám korában télen almát ettünk, meg téli körtét és csipkebogyóteát, meg ilyesmik, senki nem volt vitaminhiányos...meg influenzás sem. Nem volt fagyasztó, nem volt aszaló, nem hoztak éretlenül szedett gyümölcsöket messzi földről, mégis megvoltak, és egészségesek voltak, már úgy a mindennapokban, mert az is igaz, gyógyszerek sem voltak, amivel ma sok betegség gyógyítható. Szóval mindent a maga rendeltetésszerű idejében, okosan, bölcsen, paraszti józansággal. Én a pár száz méterre lévő postára gyalog megyek, ami egy és öt kilométer közt van, biciklivel, ami öt és tizenöt-húsz közt, robogóval, vagy motorral. Tömegközlekedést ugyan ritkán használok, mert sokkal drágább, mint bármi más, de autóból is ezer köbcentis van. Ez akkor is így volt, amikor még futotta volna bármire. Nekem így volt logikus. Most az a menő, ha valami nem természetes, le vagyok döbbenve, tudod mit keresnek a népek? Hajfestéket, sminket, műkörmöt kislányoknak, "azt a Hanna Montanásat" Nekem pedig beugrik Molnár Csilla. Na, erről fogok írni. : ))

205707 2011.11.30. 07:30:30

Nefi, értelek. Komoly nő vagy. Vagy ez nő-ni fog?

15138 2011.11.30. 07:54:39

29-re Gyuri, elhiszem neked videó nélkül is. Magyarországon lehet, hogy a bánáti bazsarózsa nélkül előbbre lennénk a környezetvédelemben. :) 30-ra Only, vannak országok, akik következetesen kihúzzák magukat a takarékosság alól. Miközben pl Svájc (mert róla biztosan tudom) és már országok rendesen költenek, és a CO2-t kibocsátást sikerül visszaszorítaniuk, addig más országok tesznek rá. (Kyoto)Nem mindig a gazdagok az élenjárók a környezetvédelemben, pedig könnyebben megengedhetnék maguknak. MInden tiszteletem a kicsiké, akik még így is csinálják, nem legyintenek, hogy "minek, ha körülöttünk.." 31-re Fannyi, azóta is azon gondolkozom, hogy mi volt még a kosárban. :)) Ha nem láttam volna az Audit, azt gondoltam volna, hogy környezetvédő házaspárral találkoztam. Audival nem jár becsületes környezetvédő. :) 32-re Ahonfia, milyen a rák? 34-re Emmi, kocsival? Csak autópályán mehetnék vagy 5 km-re. :) 35-re Németo-ban van az egyetlen hely, ahol nincs sebességkorlátozás. Én szeretem...de amúgy egyetértek, ha nem lehet, csak 120-szal menni, akkor miért vannak kocsik, amik 250-et is tudnak? Az nem érv, hogy mert 4 s alatt akarok százon lenni, hanem kívánság. 36-ra Funyi, Pesten el vagyok veszve, de Egerben van sétáló belváros. Az is igaz, hogy gyerekkoromban a forgalom nem volt akkora, mint ma csak a behajtási engedélyekkel. A parkolás egy katasztrófa. A levegő meg egyre rosszabb. Ülsz a presszó teraszán, miközben megállnak melletted járó motorral, mert nekik bent kell a klíma... 37-re Jus, Jus.. :) Sunnyogok. Én is megvettem ezeket a lányomnak. Megnézzük Molnár Csillát. Nálad. 38-ra Corvin, köszi. 39-re Purim. :)) Mosolygok hétágra, mert nem értem a harmadik mondatod. (a komoly nőt felejtsd el )

210292 2011.11.30. 08:19:20

A Bánáti Bazsarózsa a Magyar Környezetvédelmi IDIÓTIZMUS CSÚCSA! ..., Madárfejű Lacibácsistól! ..., HA odaépítik a Radarállomást, akkor még MA IS LENNE, mert akkor "Katonai Területté nyílvánították" volna, s senki nem mehetett volna a közelébe! - DE kitaposták a KÖRNYEZETVÉDŐK, és kimotorozták a Qadosok, NINCS BÁNÁTI BAZSARÓZSA! .., s a radarállomás IS 140Millával többe kerül! ...

58395 2011.11.30. 11:06:58

Ahazafia! Semmi gond nem lett volna a csúcsrajáratással, ha megfelelően kiépítik hozzá az infrastruktúrát... Nem beszélve arról hogy csak egyszeri költség lett volna, és a "salakot" sem kellett volna méregdrágán kezelni... Budapest árvízvédelme egyszer és mindenkorra meg lenne oldva, meg még rengeteg más előny... Valszeg az akkori politikusoknak sok nyaralója volt azon a vidéken...

15138 2011.11.30. 12:57:17

41-re Egyetértek.

205707 2011.12.01. 08:11:53

39-re Nefi! Szójáték: ..nő vagy vagy nő. Ehhez kapcsolható - ni fog. Érthető a komolyság későbbi növekedése ("nőni fog"), de akár Nő - Ni! fog (vagyis a nő foga fehérje). De hát mindez véletlen játék csupán. Marháskodásra gyakran kész vagyok..

15138 2011.12.01. 08:34:44

Oké, köszi. :)
süti beállítások módosítása