Nefelejcs blogja

Jó tett helyébe jót várj

Jó tett helyébe jót várj

X-men

2011. december 01. - Vörös Nefelejcs

Se szeri, se száma a földi jóknak, amit az amerikai hadseregnek köszönhetünk.

Se szeri, se száma a földi jóknak, amit az amerikai hadseregnek köszönhetünk.

Az iraki és afgán háborúban megcsonkított katonák gyógyítására több milliárd dolláros program született, ahol az eredmények felülmúltak minden várakozást. Ma már képesek pótolni hiányzó végtagokat olyan módon, hogy másodpercenként több, mint ötszáz millió számításra képes mikrochipekkel és ahhoz tartozó protézisekkel tudják ellátni az arra rászorulókat. Az emberi agy mintegy hat hetes tanulás után tökéletesen képes irányítani ezeket a pót-testrészeket.

Nem csak katonáknak készülnek a protézisek. Amée Mullins, színésznő, modell még gyerekkorában elvesztette mindkét lábát térdből. Ma - elmondása szerint - , már nem áll meg, hogy "nincs lába", hiszen 12 pár lába van: magassarkú cipővel, futócipővel, különböző alkalmakra. Még irigye is akad, aki "igazságtalannak" tartja, hogy kedve szerint változtathatja a lábait. A színésznő lába állandóan ápolt, nem költ szőrtelenítésre, nem tölt időt pedikűrözéssel.

Mullins szerint hamarosan eljön az idő, mikor akár ép testrészt is kicseréltetnek az új protézisre, hiszen szebb, jobb, erősebb, ellenállóbb. Ez leghamarabb a sport vagy a divat világában fog bekövetkezni, ahol a konkurrencia a legerősebb.

Oscar Pistorius, az első para-atléta, aki kvalifikálja magát, ebben az évben, az ép sportolók világbajnokságán és érmet szerez, ezüstöt, négyszáz méteren. SZénszálas protézisekkel fut: egyelőre nehezebben kanyarodik és lassabban gyorsul, de méltó módon megállja a helyét még így is a futamban.

A gyógyításban is sok mindenre lettünk képesek: agyba ültetett interface-okkal elérjük, hogy befolyásolni tudjunk érzelmeket, magatartást, vagy akár olyan tüneteket tüntessünk el (a baj gyógyítása nélkül egyelőre), mint a Parkinson-kór.

Joel Garreau, a Washington Post egyik újságírója említi, hogy a Google alapítói komolyan beszélnek arról, hogy a Google-t betelepítsék emberi agyba. Nem viccelnek.

Akár meg is örülhetnénk mindeme javaknak, ha nem tudnánk, hogy ezekért a protézisekért, implantátumokért mekkora pénzeket kell fizetni.

Innen az aggodalom: ha a gazdagoknak kedvük szerint sikerül átépíteni a testüket, a tulajdonságaikat, emlékezetüket (igen, létezik a poszt-traumatikus kezelésre való, rossz emlékeket blokkoló módszer, katonáknak), agyi és testi kapacitásukat, akkor azok, akiknek erre nincs pénze, reménytelenül lemaradnak.

Már nem kell a "luganoi jelentés" valódiságán töprengeni. Máris az elit kezében van a Grál.

*****

Bővebb info franciául itt, a képek is jók... Ezt a tévéadást volt szerencsém végignézni tegnap este.

Vagy a Revolutionizing Prosthetic Program -ra rákeresve angol nyelvű anyag tömege is található a neten.

Kellemes böngészést.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosnefelejcs.blog.hu/api/trackback/id/tr308289430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12392 2011.12.01. 10:59:54

A „hová fejlődhet”-hez kapcsolódó (rém)álmodozásokhoz nem szólnék hozzá, de a kiindulásodhoz meg kell jegyezem azt a tényt, hogy a tudományos eredmények igen jelentős része „hadi-ipari” eredetű!!! Ja és ez több ezer éve így van!

169889 2011.12.01. 11:17:28

Hát sok mindennel hitegetnek, de az üzlet biztosan keményen benne lesz. Persze lehet némi jó oldala is, nem kell borotválkozni és migrén sem lesz.

210292 2011.12.01. 11:24:44

..., Az ete néztem egy riportfílmet / One The Spot / Nepálról .... Van egy Öreg Sherpa, aki már majdnem SZÁZSZOR volt az Evereszten, - Ő vezette föl először Hillary-t IS! ( a héten halt meg ) ..., ráadásul nem IS Hillary volt az első, de legallábis volt egy TÁRSA IS, de az CSAK egy csóró tudós volt, Hillary meg kögazdag volt, s csinált magának hírverést ... S jutott eszembe, hogy Magyarországon IS van egy "Evereszt expeditőr", akit a múltkor baleset ért, s Ő vígan levágatta a lábát, mert egy Protézisgyártó cégtől a 15Millás műlábat ingyen, - reklámból - kapja .... , s hogy tovább tudjon hegyet mászni! .................... - egy építőipari munkás kapna-e reklámként 15millás ingyen műlábat, hogy tovább tudjon építeni ... ???! - vagy elégedjen meg a TB-s gőrcsös bükfalábbal ... !!! ..., miről is jutott ez eszembe?! ..., nem is tudom!

11715 2011.12.01. 11:33:21

tudományos kunsztok, az biztos, hogy zseniálisak, de kérdés, hogy ember marad-e az ember, ha apránként kicserélnek benne mindent valami tökéletesen működő izére?

27518 2011.12.01. 11:36:55

Nekem erről az a röhejes kép jutott eszembe, amikor egy eszement nő annyira szétplasztikáztatta a fejét, hogy ma egy rémképe van, de volt rá pénze. Ezért egyáltalán nem irigylem a mű izéket sehol sem a testen. A testemen belül meg végkép nem szeretnék egy érzéketlen mikrocsipet, ami bábként irányítana. De teljesen el tudom képzelni, hogy egy gazdag ember szívesen kicseréli az élő szerveit egy élettelen, de tökéletes kütyüre, mert gazdag embernek amúgy sem sok köze van az "élethez", úgy halnak meg, hogy sosem éltek.

210292 2011.12.01. 11:41:32

5. Only 2011. 12. 01. 11:36 :))

15138 2011.12.01. 11:55:11

1-re Gyuri, engem az döbbentett meg a legjobban tegnap, hogy elvben és a gyakorlatban is, leölhetsz egy egész falut és még lelkiismeret-furdalásod sem lesz, mert az emlékeidet kitörlik. Innentől már csak egy lépés, hogy más emlékeket, vagy parancsokat adjanak. 2-re Lancelot, igen, ha fizeti a TB. Lehet, hogy pillanatok alatt fillérekért lehet majd hozzájutni, mint a plazmatévéhez. De ha mégsem, akkor pénz beszél, a karaván meg halad. 3-ra Funyi, akkor már meg is van a példa. A bükkfaláb nem véletlen jutott eszedbe. Láttam elég szovjet veterán, kis kerekes deszkaládán ülve, egy-egy téglával hajtva magát előre. 4-re Pettra, nem ember, cyborg. Az első európai Bécsben él, Christiannak híják. 5-re Only, Mullins is beszélt olyat, hogy Pamela Andersonban lehet, hogy több implantátum van, mégsem hívja senki handicapénak. (már nem tudom, hogy kell mondani magyarul, fogyatékkal élő nem jó erre, mert épp többjük van) 6-ra Azt hittem, megijedtek. Ti meg humorizáltok. :) Valami baj van velem...

210292 2011.12.01. 12:10:15

7. Nefelejcs (szerkesztő) 2011. 12. 01. 11:55 ..., humorizálunk?! Egyenlőre veszélyesebb a "szellemi inplantátum" azaz az irányított népbutítás, a PC, mint a beépített processzor, - integrált morzsa! ... - mint Jus Barbibabás blogja ... :)))

27518 2011.12.01. 12:12:48

7. Nefi, láttam sok X-men filmet, azon nevelődtem :) Emlékszem, gyerekkoromban láttam először valami ilyen horrort élőben, amikor a nagy fiúk egy légybe "építettek" vékony drótból egy szekérfélét, amit húzott maga után a légy.

243343 2011.12.01. 12:20:34

7. Nefelejcs (szerkesztő) 2011. 12. 01. 11:55, honnan vannak a te emlékeid? Mit tettél már életedben? Különösen a gyermekkori "emlékek" gyakran olyanok, hogy a szülök elmesélése épül be emlékként. Ugyanezt megteszik ma a kádári rendszerrel, a rendszerváltással. Ugye, erre az uzsorakapitalizmusra szavaztunk, emlékeztek.

243343 2011.12.01. 12:26:58

Másik oldalról azt szoktam mondani, hogy az emberiség most válik egysejtüböl szervezetté. Most huzalozza be magát idegpályákkal. Lehet, hogy ez a túlélés alapvetö feltétele. De az biztos, hogy a huzalvezérelt epe nem doboghat szívként. A behuzalozás - a mobilok is ennek az eszközei - nem csak elönyöket jelentenek, hanem a totális kontroll lehetöségét. Ma például aki bemegy a facebookra és létrehozza kapcsolatait, az önként kiadja magát a diktatúrának. Aki pedig nem ábrázolja ott magát, az elhajtják az állásinterjúról, mert a személyzetis szerint minimum aszociális elem, akit nem tudott elemezni.

15138 2011.12.01. 12:49:17

8-ra Funyi, nagyon sok embert nem lehet elbutítani. Az ellenállás is működik. :) 9-re Only, többek vagy kevesebbek, mint az ember? 10-re Ahonfia, nem tettem nagyon dolgokat, amiket le tudnék írni. Vagy amikre emlékezhetnék. A kicsikből is egyre többet felejtek. Alig várom az öregkort, hogy újra eszembe jussanak. És erre szavaztunk, nincs kire mutogatni. Ó, én marha. Egyébként apám már akkor mondta, hogy szavazzunk a szocialistákra, kinevettük. Végre, másra is lehetett szavazni. De nem rendszert akartunk váltani, hanem vezért. A mobilok, pc-k is implantátumok, mondta a színésznő, nem tudunk már nélkülül létezni. Innen nézve nem nagy különbség, hogy a zsebemben van valami állandóan, vagy a testemben. Azt gondoltam, hogy legalább te reagálni fogsz a luganoi jelentés említésére. Ha nem, hát nem. :)

60145 2011.12.01. 12:55:10

A szovjet ipar ezen az egyetlen területen volt versenyképes. Bizonyára csak az idő hiánya akadályozta, hogy a dolgozó nép javára fordítsák a vívmányokat. Itt most rohadt kapitalizmus van, ahol közel annyit költök a szájsebészeti beavatkozásra, mint a dolgozó nép egy tagjának, egy géplakatosnak (unokabátyám) egész élete munkája után járó éves nyugdíja.Lemaradt akkor is, most is. Az ő diktatúrájában is, meg az uzsoradiktatúrában is ;-) Dürrenmatt öreg hölgye emlékezetem szerint már kapitalista csúcstermék volt - de ha medve1942 erre jár, kijavít, ha kell...

12392 2011.12.01. 13:05:23

7/1: az emlékek átírásához nem kell tudományos eredmény: ez nálunk magyaroknál zsigeri!!! =))

27518 2011.12.01. 13:15:55

12. Nefi, az X-Men filmbéli mutánsoknak természetesen szuper képességeik voltak, így mondhatom azt, hogy többek voltak az embernél, emberfeletti képességekkel rendelkeztek Pl. a farkasember(rozsomák) kézfejéből félméteres acélkarmok ugrottak ki, és 3 pengével kaszabolta áldozatát.

ejmiakő 2011.12.01. 13:35:06

12. Nefelejcs (szerkesztő) 2011. 12. 01. 12:49 nem erre szavaztunk - persze nálad nem tudom. A "szocialisták" akkor már nem voltak szocialisták. De ezt akkor én sem láttam világosan. Ezek a majmok már megint kitiltották ahazafia-t, úgy látom.

ejmiakő 2011.12.01. 13:38:06

13. Atlasz 2011. 12. 01. 12:55, nem volt itt soha proletárdiktatúra.

60145 2011.12.01. 13:50:53

14. ronagyuri : Már megbocsáss: genetikai!

60145 2011.12.01. 13:52:24

17. ejmiakő (látogató) : Nem kell nekem mindent jobban tudni! Nem vagyok én Irrigátőr :)

11715 2011.12.01. 14:26:32

a technika lehetővé teszi, hogy a hibákat kiküszöböljük, hogy lásson a vak, hogy menjen a lábatlan, stb, de a kérdés az, hogy minden hibát ki kell-e javítani és egyáltalán ki dönti el, hogy mi a hiba?

15138 2011.12.01. 15:28:16

13-ra Atlasz, igen, az idő hiányzott hozzá, hogy a dolgozó nép javára fordítsák a találmányokat. És ne gazdag turistákat vigyenek ürutazásra. Nye-nye. 14-re Gyuri, ezért ragaszkodom a saját emlékeimhez. Azok az életem, nem? Ha más emlékeim lennének, más ember lennék.

163684 2011.12.01. 15:41:16

Totall Recall,menj el a Marsra, menj el a Marsra...menj el a Masra...

15138 2011.12.01. 15:42:35

15-re Only, mégis ki akarták őket irtani. 16-ra Hát aki nem a szocikra szavazott akkor, azok voltak a rendszerváltók. Némelyek - én is - verhetik a fejüket a falba. És mi lett volna, ha akkor a szocikra szavaznak a népek? AKkor is lett volna rendszerváltás? Ne törődj vele, tudom az összes három neveidet. Ha több van, értesíts. 18-ra Atlasz, ne genetikázz, mert - ugyan a poszthoz passzol - ,de elveszik a Kossuth-díjadat. Még a végén. 20-ra Pettra, pontosan. Kiválaszthatod a gyereked, lecserélheted a testrészeidet - meddig vagy ember, ha az agyad egy része chipeket futtat és művégtagot mozgat? És igen, ki dönti el? A pénz? Bírák? Szavazatok?

15138 2011.12.01. 15:43:55

22-re Emmi, :D pontosan. Aztán lecserélik a feleséged és észre sem veszed. Ha megdöglött a kutyád, veszel egy ugyanolyat, feltöltik az emlékeket bele, megismer, emlékszik rád. A te kutyád. A századik. Pedig az az értékes, amiből egy van.

163684 2011.12.01. 15:48:55

sorry, a total egy *l*, mellé ütöttem mindig az az *egy* az értékes, valóban)))

60145 2011.12.01. 16:02:37

23. Nefelejcs: A végén? Bár a végénél tartanánk! Díjaznám!

16338 2011.12.01. 16:16:25

Nagyon meglepődnél, ha azt mondanám, én tegnap ugyanerről írtam? Csak a körítés volt más. : )

15138 2011.12.01. 16:23:10

25-re Emmi, Lenyomva tartottad a billentyűt. :) 26-ra Atlasz, mámost nem értem. 27-re :) Nagyon nem lepődnék meg, már vártalak. :DD

12392 2011.12.01. 16:38:01

18: nem tudom, illetve tartok tőle, hogy nincs igazad; az a gyanúm, hogy tanulható!!! =))

60145 2011.12.01. 16:40:00

28. Nefelejcs 26: "Atlasz, ne genetikázz, mert - ugyan a poszthoz passzol - ,de elveszik a Kossuth-díjadat. Még a végén." Ha a díj elvevők szezonjának a végén volnánk, azt díjaznám. Nem kicsit! Nagyon! (Mellesleg fütyülök arra a bal-lib szakértelemre is, amelyik nem tud mit kezdeni egy metaforikus kifejezéssel. A politika - az más!)

15138 2011.12.01. 16:48:05

29-re Ha beleszólhatok, az biztos, hogy tanulható, az a kérdés, hogy születnek-e így emberek. :) 30-re Atlasz, bocs, túltekertem, és másik kommentet láttam - pedig rajtam van a pápaszemem. Így már nevetnék. (a zárójelhez: dettó)

11951 2011.12.01. 16:57:05

Hát nem tudom,nálunk egy csípő protézisre közel két évet kell várni,bár lehet hogy ezt az amcsiknál már a portás is elvégzi..... Nagyon érdekes amiről írsz,csak hazai szemmel és tapasztalattal egy kicsit a fantasztikus filmek jelennek meg előttem....

12009 2011.12.01. 17:00:48

Az evoluciós fejlődés következő fokat talán a biológiai létformától való megszabadulás lesz. Minden rendben, Nefi. Ami meg... Régen fényképezőgépe, autója csak a gazdag arisztokratáknak volt. Utazgatni is csak ők tudtak. Ma meg... Na, szóval ez a fejlődés. Lehet besz...ni tőle, de jobb inkább élvezni :)

58395 2011.12.01. 17:10:32

Az egészben az a szörnyű, hogy manipulálni akarnak. Az amerikai "békeharcos" katonát,hogy szent ügyért harcol. Meg a polgárt, hogy azt higgye tényleg békeharcos a katona, hogy elfogadjam azt a terelést hogy csak az én érdekemben nyúlják le a béremet, hogy azért fizet a multi tizedét mint máshol, hogy legyen munkám. Ezt eddig propagandának hívták, most már eszköznek, a "meggyőzés" eszközének. A műláb, a műkéz, a műhülyeségek, csak melléktermékek...

34417 2011.12.01. 17:11:25

anno a golan-fensíkról repülővel ide szállított szíriai, libiai meg ki tudja, milyen katona elvtársak frontsebészi ellátását a honvéd kórház orvosai elborzadva konstatálták. még dróttal elkötött végtag, varrócérnával, zsákvarrótűvel fércelt hasfal is volt köztük. ezek után valóban csodát műveltek velük. csakhogy mintha a jugoszláv belháború, az afrikai villongások akna tépett áldozatainak nem jutna ezekből a csodákból...csak az aknákból, mert azok kétségtelenül amerikai gyártmányok...

ejmiakő 2011.12.01. 17:24:27

23. /16 Nefelejcs (szerkesztő) 2011. 12. 01. 15:42 Ha az MDF helyett az MSZP alakított volna kormányt, akkor hamarabb lett volna világos, hogy az MSZP volt a "rendszerváltó "párt. Nem a döntést hozták volna meg ök- az másutt történt - de akkor világos lett volna hamarabb, hogy saját maguk - no meg a megbízóik - hasznára szervezték a rendszerváltást. Így 94-ig kellett várni, hogy végleg lehulljon a lepel. Egy kicsit azt nem értem, hogy a KGB miért nem hasított ki magának - Putyin maffia - nagyobb tulajdonrészt a hazai vagyonból. Vagy megtette, csak én nem látok bele. Vagy ez volt az alku az agyonfegyverkezökkel, Jaltához hasonlóan, csak fordított elöjellel. A nick hiány nem nálad zavar, hanem a lezárt blogoknál. Van egy sejtésem, ki intézkedett, dehát az nem meglepö. Na majd beperelem a nolt jogosulatlan adatkezelésért, csak legyen rá idöm. -:)

16338 2011.12.01. 17:31:59

A gyerekeket még át lehet manipulációval programozni, a felnőtteknél már kütyük is kellenek hozzá. Majd jönnek az engedelmes rabszolgák és rabszolga katonák - még az is lehet, jól fogják magukat érezni a beépített kütyük által - a kegyetlenné "kütyült" kápók, és a műtestben mindig egészséges maradó elpusztíthatatlan urak. Végül is, a tudomány már elérte ezt a fejlődési szintet. Pénzük, nyugi, csak keveseknek lesz rá. Majd jó magasan tartják az árat, hogy csak a felső pár százezer részesüljön belőle. Kivételesen nem csak Kokóval, de Rasiddal is maradéktalanul egyetértek.

12009 2011.12.01. 17:36:27

36 Putyin a rendszerváltáskor kis senki volt. Csak oroszország csődbemenetele után, 1999-ben jutott hatalomra. Az orosz államapparátus, amelynek az erőszakszervezetek is a tagjai, kb ekkora tudta összeszedni magát annyira, hogy fel tudja venni a harcot a liberálisokkal, akik az itteni MSZP-SZDSZ megfelelői voltak. Ja, hatalomrajutásuk után valami fantasztikus fejlődés indult be. Az egy főre eső jövedelem megötszöröződött. Az Országban rend van. A hétvégén lesznek a választások, megy is a cirkusz rendesen. A TV-ben egymást érik a politikai viták az utcán a tüntetések. Hogy miként hálálja meg az ország az erőszakszervezeteknek a rendet? Jövőre egy kezdő hadnagy fizetése 6O ezer rubel lessz. Meg kell szorozni 7,5, hogy forintban megkapd.

34417 2011.12.01. 17:42:45

38. granicsar 2011. 12. 01. 17:36 ez rendben is van. de mennyibe kerül egy üveg sör és egy kg. kenyér? mert én már elég régóta sörvalutában számolok. ez londontól kazanyig jó értékmérő volt:-)

12009 2011.12.01. 18:23:22

az utcán egy doboz 45 rubel. Moszkvában, A kenyér? Azt nem tudom. Soha nem nézem meg. Sokféle van. de ha nagyon érdekel, itt megnézheted http://www.procen.ru/

12009 2011.12.01. 18:28:10

ja, ha meg a jövedelmek érdekelnek http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/hol_a_legjobb_dolgozni.503616.html és itt 13 % az SZJA

210560 2011.12.01. 18:36:04

Nefi ezt írod: ."azok, akiknek erre nincs pénze, reménytelenül lemaradnak..." Nem tudom, ki lehetne -e számítani, mérni egyáltalán, hogy az eddigi "fejlődésből" kimaradtak hány százaléka érzi azért jól magát a bőrében? Milyen technikákat tud és akar megvalósítani, amivel ezt megvalósítja, és érdemesnek tartja átadni utódainak is a módot, technikát, mert esetleg nem biztos, hogy a gyereke a jómóduak kasztjában fog élni (annál is inkább, mert a szegénység öröklődik - agyilag is) Engem inkább ez érdekelne. Fanny

15138 2011.12.01. 18:41:09

32-re Zsati, most hogy Grani kinevette magát, már nem is merem mondani, hogy nem is nekünk készítik azt a protézist. 33-ra Grani, ezt már felvetették, hogy lehet, hogy nem is lesz olyan drága. Az atléta gyerek protézise 20 000 euro (vagy dollár?). Meglássuk. Mire megöregszünk, majd veszünk magunknak új kezet, lábat. AKinek lesz rá pénze, az erősebb lesz, és jobb munkát talál. Akinek nincs, az gyűjtsön, mert jó befektetés két kar, amivel bármit felemelhet. Nem ijesztő? 34-re Kokó, nem, mert ha erősebb, mint te, akkor el kell ismerned, hogy jogos, hogy te filléreket kapsz. Megtunningolják az agyát, mire fejből tudja majd a telefonkönyvet. Mikorra tanulod meg te? 35-re Rasid, mindenkinek fog jutni, aki kifizeti. 36-ra Ejmiakő, fogalmam nincs. Szerintem Putyinékat nem érdekelte Magyarország. Egy mostani orosz azt sem tudja, merre keresse. Ha arra gondolsz, akinek mondtad, akkor biztos, hogy tévedsz. 37-re Jus, akkor nem értettem, hogy mit mondott Kokó. :)) Namégyegyszer nekifutok. Akkor a manipuláció a lényeg? Már arra rég rászokattak minket, hogy pénz beszél, kutya ugat. Arra is, hogy minden megvehető. Eddig azt mondtuk, hogy a szerelem és az egészség nem. Hát de. 38-ra Grani, hehe, én meg azon akadtam fenn, hogy miért egy hadnagyét tudod? (Valakinek el kell mondanom. A barátnőm taknyos fiát - oroszok, de állampolgárosítottak - behívatta, hátha végre embert csinálnak bent belőle. Tudom, operetthadsereg, de csak ez van. A srác le is szolgált, még teherautót is megtanult vezetni. Most kapitány. Képzelheted az én arcomat, mikor megtudtam. Ira azt mondta, hogy egyébként az én arcom semmi sem volt a moszkvai katonaismerőseihez képest. :DDD)

15138 2011.12.01. 18:51:25

42-re Fanny, igazság szerint nekem ez eszembe sem jutott, mi csak elhűlve néztük, hogy mit nem tudnak már csinálni. A riportot vezető riporternő tette fel ezeket az "érzelgős" kérdéseket, meg egy néger nő, aki azt ecsetelte, hogy már eddig is ránézésre meg lehetett mondani, ki melyik osztályba született, most már egy fogyatékos erősebb lehet egy egészséges embernél, és jobb poziciót tud szerezni magának - ha van rá pénze. Mullins mesélte, hogy a barátnője azt mondta, hogy "de ez nem igazságos". Megoldás nincs. A fejlődést nem lehet megállítani. Ha a luganoi jelentés arról szólt, hogyan "szabaduljanak meg" mintegy 5-6 milliárd embertől, akkor már ez okafogyottá vált. Ezekkel a szupermenekkel normális ember csak akkor tud majd versenyezni, ha van rá pénze. Egyébként - és ha a technika valóban nem fog árcsökkenést látni - , a világ két részre szakad, és a szegények valahol vegetálnak majd, mert munkát nemigen kapnak, gondolom a szoc. háló, nyugdíj bedöglik, ahogy ígérik... Konzervet felhalmozni? Állatot, földet tartani, hogy tudj mit enni... kialakul a csere-bere, újra lesznek kézműves mesterségek, nem tudom. Nem is akarok rágondolni. Inkább képzeljük azt, hogy majd mindenkit meggyógyítanak vele. Akkor meg abba döglünk bele, hogy mindenki 150 évig él, fogyaszt és károsítja a környezetet.

12009 2011.12.01. 18:53:12

43 Ha igy megy tovább, akkor nem kizárt, hogy a mi generációnk lesz az, akik még ismerik a mozgássértség fogalmát. És itt nem csak az elektronikus kütyükre gondolok, hanem a genetikusok által előállitott emberi szervekre, végtagokra. A genetika közel áll hozzá, sőt állatkisérletekben már meg is oldotta, az elveszetett végtagok ujranövesztésést. Nem kizárt, hogy az unokánk már nem fognak meghalni. Kapitány? Hol? A svájci hadsereg minden, csak nem operett. Nagyon is ütőképes és jól felszerelt. Svájcnak nagyon régi és erős katona múltja van, amit meg is őriztek. Azért a hadnagyét, mert onnan indul a skála. Most olvastam az ujságban. Ami érdekes, a szerződéses őrmestereké se lesz sokkal kevesebb. A magyarról ez nem mondható el. A magyarok nem akarják a saját hadseregüket etetni, ezért idegen hadsereget fognak.

15138 2011.12.01. 18:55:33

45-re Grani, nahát, te vagy az első, aki nem becsmérled őket. Talán, mert értesz hozzá. :)) Ott, ott, a svájcisban. Milyen idegen hadsereget? nem magyarok szolgálnak benne??

12009 2011.12.01. 19:08:07

46 Ez egy orosz közmondás. A megszállók hadseregét fogják etetni. Na. Gratulálok neki. Gondolom az orosz tiszteknek is ezért esett le az álluk. Az azért nem semmi. Még ha tartalékos is.

34417 2011.12.01. 19:13:09

41. granicsar 2011. 12. 01. 18:28 nem érdekelnek. viszont egy 0,33-as sör 338 huf-ért magáért beszél. az is, hogy téged a kenyér ára nem érdekel, szintén. de mintha lenne pár száz millió arra felétek, akit igen. na persze, a megemelkedett életszínvonal...

34417 2011.12.01. 19:14:59

43. Nefelejcs (szerkesztő) 2011. 12. 01. 18:41 mindenkinek? tényleg? kambodzsában is? koszovóban is? szomáliában is? ezt te se gondolod komolyan...

210560 2011.12.01. 19:17:20

44-re értelek Nefi és valóban elhűlve olvassa az ember, meg a következtetéseket is levonja...én viszont nem csupán előre, hanem visszafelé is próbáltam következtetéseket, hasonlóságokat keresni, találni. A fejlődés nem csupán jövő, hanem a megélt múlt- az őseink megélt kora - ebből kiindulva a legszegényebb színvonalon élők(akik mindig is voltak) átörökítettek olyan megoldásokat, ami miatt életben akartak maradni, és nem akarták felkötni magukat az első fára, mert nem az őrgróf palotájába születtek jóval komfortosabb körülmények közé. Arról (is ) jó lenne hallani, milyen valós technikákat lehet és kell találni (keresni) azoknak, akikre tényleg a "lemaradás" vár. Vagy erre gondolni sem kell? Mert az ember valahogyan megoldja magának? Bocsi, megátalkodottan hiszek az emberi kreativitásban :)) sőt a humánumban :) A szoc.háló leszűkül totál egyéni szoc.problémává ...oks, ezt kezdem megszokni..De tartok tőle, hogy nagyon sokan szó szerint igényelnék a segítséget ahhoz, hogy életük a nehézségek ellenére is emberi és Uram bocsá' boldog legyen. Apropó Google és az ő beépíthetősége...amibe nagy pénzeket kell majd invesztálni. Nos sztem ez lesz a legolcsóbb. És igen, valóban sok értékünk fog veszni. Mint ahogy eddig is történt.

12009 2011.12.01. 19:58:25

48 fél liter. Errefelé nem nagyon ismerik a O,33 méretet. A kenyér meg, most megnéztem, kilója 3O rubel körül van. Egy dollár. Oroszországban meg összesen 14O milliónyian vannak. Több száz millióról nem tudok. Vannak kisnyugdijasok, akiknek a nyugdija ugy 5 ezer rubel. Gondolom, azokat nagyon is érdekli.

15138 2011.12.01. 20:36:30

47-re Granicsár, mondd oroszul, így nem értem. Légyszi. Sztem nem nagy szám, mégis csak tartalékos. De ha te mondod...megmondom az anyjának, örülni fog. :) 48-ra Rasid, két hónapja ereszkedtem le odáig, hogy tudjam a kenyér árát. Nem azért, mert tejbe-vaj, hanem mert úgyis meg kell venni, minek tudjam. Jobb, ha nem veszem észre, mikor emelik. 49-re Rasid, mindenkinek, mondtam, aki kifizeti. Azaz, csak gazdagéknak. Azért fáj ez nekem, olvastad a posztot? Le leszünk mosva - magamat azok közé sorolom, akiknek még a fogcsináltatásnál is mintha a fogukat húznák. Nem vagyok még mindig hozzászokva, hogy vagyonokat fizessek az egészségemért. Pláne, esztétikumért. Mikor már férjnél vagyok. :DD 50-re Fanny, persze, sokan élnek máris nyomorban, az elmúlt pár évezredben is voltak, és a többség nem kötötte fel magát, hanem túlélte. Valahogy. Nekünk most azért tűnik ez elviselhetetlennek, mert még nem próbáltuk. (én igen, de csak kis ideig) És olyan még nem volt, hogy hirtelen tömegeknek ne legyen munkája. A spanyol munkanélküliségi ráta - hülye vagyok a számokhoz - már 20 % felett van. Ha egy családban egy kereső sem marad, akkor már mindegy, mit találnak fel, tudni sem fognak róla. Nem újságot, tévét, internetet fognak fizetni - csak a mindennapokra gondolnak majd. Takaróba csavarják magukat és újraolvassák a házikönyvtárat, míg el nem fogy fűtésre. Jézus, most csak ironizálok. Viccelek. Felejtsük el. :) 51-re Grani, valamék nap Álom betett egy posztot Nigériáról. Kiderült, hogy a nyomor mellé azért ott is épültek paloták. Az átlag alig mond valamit egy országról: ha a hihetetlen vagyonok mellett ott nyomorog több millió ember, akkor az az ország gazdag vagy szegény?

12009 2011.12.01. 20:45:22

52 Народ, не желающий кормить свою армию, вскоре будет вынужден кормить чужую. Az, hogy az országban vannak gazdagok és szegények, senkinek nem újság. Az USA-ban sem mindenkinek fenékik tejfel. Az viszont fontos, hogy az országban mennyi pénz van. Az eloszlás másodlagos. Sőt, a tőkekoncentráció fontos dolog, mert bizonyos vállalkozások beinditásához nagyon sok tőke kell. Ha az szét van dobálva a lakosság között, nehéz összeszedni. Az ilyen országok nagyon mélyre tudnak sülyedni egy idő után. Szóval ha az országban sokan nyomorognak, még nem jelenti azt, hogy szegény. Szerinted Kina gazdag ország? Mert ott sokan nyomorognak. És MO gazdag ország? Mert ott sokkal kevesebben. Mégis Kina lesz a nyerő és egy idő után ott kevesebben fognak nyomorogni, mig MO-n egyre többen.

210560 2011.12.01. 21:50:54

52. re Nefi a találmányok, fejlesztések az élet jobbá-könnyebbé tételének igénye egyidős az emberiséggel. Hogy kinek mikorra lett valóság, az egy más kérdés. (gondoljunk a kerékpárra). Az egészségességből származó előny, bizony nagyon veszélyes eszköz lehet. Adott esetben. Lásd gyógyszergyártók hatalma. A szolidaritás fejlődésében sem nagyon hiszek. Már ami a tehetős réteg szolidáris magatartását illeti a sanyarúbb sorban élőkkel. Tehát egyrészt egyetértek veled, viszont az egyéni felelősség, az emberi kreativitás sztem a szegényeknél sem fog "elmúlni"mint egy lázas betegség. Reménykedem :))) A kb azonos szegénységben élők szolidaritásában bízok és abban, hogy a szociálisnak mondott szövetségek valós támogatást képesek lesznek nyújtani ...talán. Egyszóval: bízom a megoldhatóságban :)) Őszinte reménnyel Fanny

netuddki 2011.12.02. 01:09:29

Megfog tisztulni a világ, el fog tünni a betegség, világ kormány lesz...és nem lesz halálozás... állitólag. Nostredamus szerint..... ugy, 3700-as évek körül..... szvsz, ez nem a mi, vagy a gyermekeink, unokáink közvetlen problémája.

15138 2011.12.02. 11:11:10

Köszönet a véleményeitekért.

Dillanger 2011.12.09. 04:23:07

BION I'm ipmessred! Cool post!
süti beállítások módosítása