Nefelejcs blogja

Jó tett helyébe jót várj

Jó tett helyébe jót várj

Merre fordul a NOL?

2009. július 29. - Vörös Nefelejcs

A baloldali olvasók-írók utolsó bástyája a Népszabadság.

Egyik kedves blogtársunk hívta fel a figyelmemet a HVG egyik cikkére. Bele tudtok nézni itt.  Akinek ennyi ideje nincs, pár szóban elmondom: mikor OV azt mondta, vége a baloldalnak, nem mondott ám olyan nagyot, mint hittem. A baloldal erőst visszaszorul, és különösen észrevehető ez a jelenség az internetes médián. Gyakorlatilag a politikai baloldal kihasználatlanul hagyja a blogokat, sms-eket, körleveleket, nem úgy a FIdesz.

A NOL-on virtuálisan lakva, hasonló gondolkozású bloggerek és kommentelők közt élve-védve, úgy tűnt, a világ is olyan, mint itt. Hát nem. Áll a verseny és minden eszközzel folyik a küzdelem. 

Mi meg egymás után veszítjük el balos íróinkat, hogy csak Diurnus távozását, vagy Nonsense nyaralását említsem, az utolsókat. Hiányozni fognak. Nagyon fognak hiányozni, mert nem vagyunk sokan. Döntésük okáról csak találgatni tudnék, ezért kihagynám. MIndenki gondoljon, amit tetszik.

Ami engem érdekelne, hogy merre fordul a NOL? Többen említették nekem, hogy bizonytalanok a jövőben. Miközben nem létezik más számottevő hely baloldali vagy mérsékelt eszmecserére, mintha a NOL-on is szűkülnének a lehetőségek. Mintha mostanában mindenki, aki politikáról ír, háttérbe szorulna.  Vagy egyre csendesebb lenne...

Mintha a NOL is a biztosra vett kormányváltásra készülne. MIntha még nem döntött volna, mi legyen. Mi legyen velünk, bevallottan baloldali - és politikával foglalkozó - bloggerekkel. Pedig a Népszabadság politikai napilap. Az utolsó hely nekünk. (Most nagyképűen idevettem magamat...)

Előre is elnézést kérek mindenkitől, aki nem ír politikáról. És remélem, hogy ismertek annyira, hogy nem akarok senkit közületek megbántani. Olvasótok vagyok. De a szerelem, barátság, háztartás, irodalom, és a többi téma megírására ezer és egy másik lehetőség, hely van. A politikára - anélkül, hogy meglincseléssel fenyegessenek - csak itt van hely. Még.

Érdekelne, hogy meddig lesz még?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosnefelejcs.blog.hu/api/trackback/id/tr48289234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

15138 2009.07.30. 14:28:38

Kedves Muhipusztai, Neonbaginak volt egy érdekes írása, tképpen felhívás volt egy blogtárs melletti szolidaritásra. Ha jól emlékszem, egy fideszes polgármester akarta sarokba szorítani, megtalálható volt, a saját nevén írt. Ez csak egy példa, igazából nem hiszek benne, hogy általánossá válna. És hát nem igen vigasztal az ENSZ-katonák sorsa...bár értem az iróniát a leírtakban. Bár mindenki értené...:)

14055 2009.07.30. 14:34:39

Granicsár, az emberiség ismert történelme arról mesél, hogy a társadalmak hatalmi berendezkedését és struktúráját a termelőszeközökhöz fűződő tulajdonviszonyok határozták meg. A szoros, egyértelmű korreláció miatt nem gondolnám, hogy ez a meghatározottság hit kérdése lenne. A legnagyobb tőkések meg a bankok, melyek magántulajdonban vannak, tulajdonosaik hús vér, megnevezhető emberek. A napjainkban folyó pénzügyi válság során prőbálnak eleddig nagy sikerrel túllépni a pénztőke birtoklásán, és kebelezik be sorban a termelő tőkét is. Az általuk teremtett virtuális pénzt -a hitelpénzt- mely lehetővé tette az óriási tőkekoncentrácót, most szép fokoztaosan, vagy kevésbé fokozatosan a mi valódi pénzünkre, a termelőeszközökben testet öltő felhalmozott munkánkra cserélik. Nekünk lesz hitelünk, nekik meg lesznek termelőeszközeik. Amig nekem ezt még szabad, csak csendben szólnék, volt már ilyen az emberiség történetében, nem egy, de a vége mindig vér és könny, lázadás és háború lett.

nablaquadrat 2009.07.30. 14:41:10

49. szentpeter "Aki azt mondja magáról hogy bal oldali, vagy azt hogy jobb oldali, saját magát bélyegzi meg... úgy értem nekik nem kell gondolkodni, csak a szokásos helyre a szokásos iksz.. oszt jó napot..." Szerintem, nem ez a helyzet, a "dolog" éppen fordítva van. A baloldaliság egy értékrend, egy preferencia: csalakvési szabályok elsőbbség szerint csökkenő sorrendbe rendezése, ahol a sorrendben előbb álló szabály szerint kell cselekedni akkor, ha az ütközik egy a sorrendben mögötte álló szabály által előírt cselekvéssel. (Persze, itt csak egy teljes rendezésről lehet szó, ahol bármely két érték, ill. cselekvés összehasonlítható, és bármely kettő közül az egyik mindíg megelőzi a másikat és ha két dolog kölcsönösen megelőzi egymást, akkor az a két dolog ugyanaz az egy dolog.) Szerintem a baloldali értékrendben a legelső, azaz a legfontosabb, az összes többit felülíró érték/szabály, ami mindent megelőz, a társadalmi szolidaritás szerinti cselekvés szabálya, talán fontosabb még az egyén v. csoport túlélésénél is. Az MSZP nem olyan párt, amely egy ilyen értékrendet valósítana meg, tehát szerintem az MSZP nem a baloldal pártja. Ezért s baloldal legfontosabb feladata, hogy megkülönböztesse magát az MSZP-től, sőt explicite elhatárolódjon tőle, s ha kell, felvállalja a harcot ellene. Szerintem csak a vak nem látja, hogy ez utóbbi elkerülhetetlen. Bármilyen fájó is legyen, akár a többségnek is, a BALOLDAL túlélésének és SIKERÉNEK szükséges feltétele az MSZP-től történő kérlelhetetlen elhatárolódás. Ha ez nem történik meg, mert pl. a többség erre képtelen, akkor OV-nek lesz igaza, mégpedig rövidesen, és ez nagyon kellemetlen érzés lesz minden baloldalinak, még az MSZP prosperáló ügyfeleinek is. Egy példa: Be kell látni minden baloldalinak, hogy a baloldalnak nem Hujber Ottó szalmaerőműveivel kell szolidárisnak lennie kilowattóránként plusz négy forintnyi villanyszámla erejéig, hanem azokkal, akik a négy forinttal alacsonyabb tarifájú villanyáramot sem tudják megfizetni. Ha ez lehetetlen, akkor a baloldal létezésének semmi értelme sincs!

34417 2009.07.30. 14:42:26

szezont a fazonnal... a kapuzárási pánik az öregedő férfiak pszichés eredetű félelme a potenciájuk elvesztésétől. eredménye számtalan megdőlt házasság, nevetségessé válás. még mindig nem tudjuk, hány éves vagy. hát olyan nagy titok az?

ekeke 2009.07.30. 14:42:30

Re:128. Nefelejcs"("de mától hívhattok ballibának. :) Mondjuk, a "Kedves Ballibának" örülnék nagyon. :))) Parancsolj kedves balliba, sőt Balliba, minden kívánságod így teljesüljön, kívánom úgy is mint "keresztapa":P De azért rákérdezek néhány dologra, eldöntendő hogy valódi vagy csak tiszteletbeli balliba vagy-e... Elöbbiek, a valódi ballibák ugyanis 2001/2002-ben-ben kende péter"művet" vásároltak,hittek a "23 millió beözönlö románban", a zorbánbányákban, a röpcédulás kamionokban, a "jóléti rendszerváltásban" és lendvai ildikó 19 ezer forintos nyugdíjas "csekkjeiben". Hittek abban hogy " Magyarország többet érdemel" és hogy 100 napos programról 100 napos programra tart majd a diadalmenet. 2006-ban hittek az áfacsökkentésben, a "pannon pumában", a dübörgő gazdaságban", meg abban hogy "minket irigyel Nyugat-Európa". "iGEN, IGEN, IGEN, IGEN". Ma már egyre kevesebben hisznek, legtöbbjük közülük is csak azt tudja hogy "elkúrtuk", meg hogy " Európában ilyen böszmeséget senki nem csinált". Szóval, kedves Nefelejcs, valódi balliba vagy?:P Vagy csak a zsigeri Orbán-gyűlölet tesz azzá?

15138 2009.07.30. 14:47:28

130. Ki vagy te, kedves vendég, aki lámpást gyújtasz a fejemben? A társadalmi szolidaritás...remélem, Kokó még visszajön elrágódni ezen. Igen, Ekeke, mit szólsz a társadalmi szolidaritáshoz?

ekeke 2009.07.30. 14:54:56

Re:133. Nefelejcs("Igen, Ekeke, mit szólsz a társadalmi szolidaritáshoz?") 2004 december 5(és az elötte való pár hónap) óta gyakorlatilag semmit. Illetve azt amit szólok, azt még egy ballibának sem tudnám szalonképesen elmondani. (más módon meg nem szoktam.) Ez volt az (egyik) utolsó alkalom, amikor a baloldal ráronthatott saját nemzetére, konkrétan az apró-klános öszödi böszme vezényletével aljas, hazug hisztériakampánnyal szerencsétlen, Trianonnál önhibájukon országhatáron kivülre rekedt magyarokkal szemben. Láttam hát konkrétan megnyilvánulni a baloldali "társadalmi szolidaritást".

15138 2009.07.30. 14:59:41

Ekeke. Hm. A tesztedben felsoroltak legnagyobb része nekem nem mond semmit. Nem hittem bennük, a könyvet nem ismerem. Orbán-gyűlölet nincs bennem, pláne, zsigeri, márha az lenne, ami elalvás előtt az eszemben van, és ébredéskor is. Én Orbán Viktort szégyenlem. Az igen viszont stimmel. Még mindig az MSZP-re szavaztam. Nem tartom a Fideszt szolidárisabbnak az MSZP-nél...sőt.

ekeke 2009.07.30. 15:09:20

Re:(""A tesztedben felsoroltak legnagyobb része nekem nem mond semmit. Nem hittem bennük, a könyvet nem ismerem. ") Jézusom..:P Itt lógsz a nol-on szekérderékszámra, és még az mszp/szdsz sokéves "HŐSTETTEIRŐL" sem hallottál?:P Nincs a könyvespolcodon a Viktor , 2002-re készült, illetve a Viktor2 ami 2006-ra, kende péter nevü "szerző" főművei,melyek nyomán díszvendégként köszöntötték az MSZP kongresszuson? Hát kinek dolgozott ron werber, silberstein,rosner közpénzek milliárdjain, ha neked még ezek sem mondanak semmit? O tempora... Haladéktalanul pótolni, igazi balliba egyszerüen álmából felkeltve is tudnia kell ezeket... Íme a baloldal mai legfőbb problémája: Miért Szilvásy György lett az egyetlen gyanúsított? Belföld | Forrás: mszp.hu | 2009. július 30. Nyakó István levélben kérdezi a legfőbb ügyészt az UD Zrt.-ügyről ---------- Szóljon valaki a szerencsétlennek, a válasz azért mert még nem függesztették fel dávid ibolya és herényi károly mentelmi jogát...:P

16099 2009.07.30. 15:09:33

@Nefelejcs Hibát követsz el. Ekekét nem érdekli a válaszod. Ő csak a mantráit akarja a lehető legtöbb helyen, a lehető legtöbbször elmondani. Nem akar ő vitát, mert nincsenek érvei. A konkrétumoktól meg egyenesen menekül. Lásd: Hány éves vagy ekeke fiam? ( lányom? )

15138 2009.07.30. 15:13:53

:) Kedves Neonbagi, a hibáimból még mindig többet tanultam, mint a "jól" sikerült dolgaimból. :)))

nablaquadrat 2009.07.30. 15:15:15

134. ekeke 2004 december 5. "Láttam hát konkrétan megnyilvánulni a baloldali "társadalmi szolidaritást". 2004 december 5-én nem a baloldali "társadalmi szolidaritást" láttad, hanem az MSZP-SZDSZ koalíciót, működés közben, leplezetlenül nyers (és sajnos akkor még sikeres) érdekérvényesítés közben. A baloldal akkor még csak a fejét kapkodta. Most már a 24. órában vagyunk, a feleszmélés már nam halasztható tovább.

imisti 2009.07.30. 15:21:56

Ekeke! Nem voltam gépközelben,ezért nem válaszoltam a kérdésedre,de látom,hogy azért kaptál nélkülem is választ elég szépen.De azért nézzük,hogy én miről is beszéltem neked,már régebben is! Te azt mondod,hogy majd rá kell jönnöm(nekemis!),hogy OVi az egyetlen kivezető út ebből a slamasztikából,amiben vagyunk!Mondogatod az utolsó hét év elqrásait,meg a jelen helyzetben a bal oldalon lévők személyiségjegyeit,kárhoztatod őket a tehetetlenségük miatt.Azt azonban nem tudod,mert nem tudhatod(soha nem ereszkedtél le hozzám addig,hogy elmondhattam volna),hogy 98 ban lelkes (na ,ez annyira nem annyira!)Orbán hívő voltam,rájuk is szavaztam,mert meguntam a baloldal tehetetlenségét! Aztán a négy év alatt rájöttem arra,hogy a szarból OVI sem fog kihúzni bennünket,és ma is ezt hiszem,látva OVI hét év alatt elkövetett elkurásait!! Igen,jól olvasod,az ő elkurásait! Azt megkérdeztem tőled is,meg másoktól is ,hogy miért biztatta Meggyesit a 100 napos program végrehajtására ,most meg miért mondja azt,hogy az hiba volt!Nem véletlenül kérdeztem! Ha most azt mondja,hogy hiba volt,mert az ország állapota nem engedte meg azt,akkor nem is volt az országlása olyan hűha,nagy dolog,mert épp olyan szar állapotban volt az ország már akkor is,mint most,nem tudott rajta változtatni ő sem!Sem Meggyesi,sem Gyurcsány sem!Akkor is az volt az érzésem,ma is az!És ami OVI ellen fordított,az a mérhetetlen pökhendisége, kivagyisága,amit nem tudott letörni a sikertelen kormányzása sem! Ami pedig a baloldaliságot illeti,OVI jelszavaiban éppen mostanság ült bele a baloldal székébe,baloldali jelszavakat hangoztat,amit a jobbik aztán szépen átvett,és most erőteljes baloldali szinekben pompáznak!Ennek egyszer már felültem,még egyszer nem fogok! És hogy tudd,azok miatt a "baloldaliak" miatt ábrándultam ki anno a szocialistákból,akik olyan lelkesen árulták a szocializmust,hogy a rendszerváltás lelkes hívei lettek,aztám ma már OVI lelkes hívei,meg komcsiznak ,úgy istenigazából! Ez a baloldal,amit most látsz magad előtt,lehet,hogy tehetetlen,éppen azért,mert lelkesen átállt a tőke oldalára,és nagy az identitászavara,de mi lesz,ha rátalál a valódi szerepére?!Ne felejtsd,Gyurcsány már egyszer elkezdte!Tudod,éppen ti mantrázzátok,hogy "Hazudtunk éjjel,meg nappal!" És ha egyszer majd végig is tudja mondani,akkor lesztek szarban!Nem véletlen,hogy párttársai olyan gyorsan elárulták,és szaladtak OVIhoz!De nem lehet ezt a nyomást olyan sokáig fenntartani!És a hét év alatt szerettem volna egy normális gondolatot hallani már a jobboldalról is,de nem hallottam!Azt hiszed,hogy nem így vannak vele mások is,és hogy mindenki elhiszi azt a sok hazugságot,meg rágalmat,amit a baloldalra szórtatok?Kevesebb handabanda,és több józan cselekedet kellett volna ahhoz,hogy hitlesek legyetek!Most csak hangosak vagytok

ekeke 2009.07.30. 15:28:02

Re:140 imisti Amúgy nem értem, itt miért érzik egyesek azt hogy kötelező személyeskedni?? Amúgy "válaszként" neked is jó lesz a 110. ekeke 2009. 07. 30. 13:06

ekeke 2009.07.30. 15:33:37

Re:#139. nablaquadrat ("2004 december 5-én nem a baloldali "társadalmi szolidaritást" láttad, hanem az MSZP-SZDSZ koalíciót, működés közben, leplezetlenül nyers (és sajnos akkor még sikeres) érdekérvényesítés közben.") Igen. De azért valljuk be: ez a produkció nem jöhetett volna létre a megfelelő vevőközönség nélkül. Ahogyan az öszödi zártkörü maffiatalálkozón sem volt EGYETLEN gerinces baloldali képviselő sem, aki nemhogy ott leköpte volna a hallottak után a böszmét, de legalább felállt volna és elindult volna a kijárat felé azzal hogy "ezt én nem hallgathatom tovább, cinkos nem leszek".

16099 2009.07.30. 15:43:29

@ekeke Gyerünk. Mond már el hány éves vagy. Milyen élettapasztalatokkal rendelkezel? Miféle iskolákban szerezted a mérhetetlen tudásodat? Mit tettél le eddig a köz asztalára? Hányszor szavaztál már? Honnan szerezted a kétségkívül szerteágazó tudásodat a bal illetve a jobb oldalról? Miért nem publikálsz valahol az óriási tapasztalattal párosuló tudásod birtokában? Miért csak itt sziporkázol nekünk szétoffolva a blogjainkat? Azért kérlek ne vedd ezt személyeskedésnek, csak pusztán a kiemelkedő személyiséged iránti érdeklődésnek.

nablaquadrat 2009.07.30. 16:14:47

144. ekeke "Ahogyan az öszödi zártkörü maffiatalálkozón sem volt EGYETLEN gerinces baloldali képviselő sem ..." Ott nem baloldali, hanem az MSZP képviselők voltak. Szerintem, ma a magyar baloldalnak nincs pártja és ezért nincs egyetlen képviselője sem. A blairista MSZP nem baloldali párt és már Gyurcsány előtt sem volt az, azóta pedig bevallottan sem az: nem értékek mentén műküdik, hanem érdekek mentén, melyek már jóideje még látszatra sem esnek egybe a baloldali értékekkel. Más tészta persze , hogy ezt az MSZP nem ismeri el. De a szavazók már kezdik átlátni ködösítő praktikáit.

nablaquadrat 2009.07.30. 16:42:06

145. neonbagi "@ekeke Gyerünk. Mond már el hány éves vagy. Milyen élettapasztalatokkal rendelkezel?" Esetleg a személyi száma, katonai igazolványának száma, katonai szakképzettségei, állandó lakcíme, vallása, legmagasabb munkásmozgalmi végzettsége, legmagasabb iskolai végzettsége, oklevelei és ezek azonosító száma, öt utolsó munkahelye, életcélja, ... nem kellene ? Kedves Neonbagi, mire jó ez a nagy adat-éhség ? Ez az új MSZP PR technológia ? Ron Werber melyik utódja tanácsolta ? Rólad mit is lehet tudni ? Semmit. Jobb is így.

34417 2009.07.30. 16:46:00

neonbagi, megelőztél. nem titkolt hátsó szándékom pontosan ez volt: kideríteni ekeke korát, mivel abból több-kevesebb valószínüséggel következtetni lehet ideológiai neveltetése, társadalmi tapasztalatai és hasonlók tárgyában. nem véletlen, hogy ennyire titkolja:)

14055 2009.07.30. 16:52:30

Nem tudom gondolkodtatok-e már azon, hogy miért volt olyan fontos annyira gyorsan kiíírni az első "szabad választásokat", és ki mi alapján, milyen érdemek szerint vett részt a kerekasztaltárgyalásokon? Miért nem az volt ezeknek a tárgyalásoknak az eredménye, hogy ok, ennyi volt, akkor innentől kezdve ügyvivő kormány,, széleskörű társadalmi egyeztetés, átgondolt felkészülés a hogyan továbbra, és megkeresni a legkíválóbbakat? Ha valóban elemezni szeretnénk a problémákat, akkor a gyökerekig kelll visszamennünk. 1989-ben óriási lehetőség volt előttünk, de elszalaztottuk. Aminek ma a levét isszuk, az nem a Fidesz, nem az Mszp, hanem a rendszerváltó önjelöltek felkészületlensége, alkalmtalansága, és meggondolatlansága.

31583 2009.07.30. 16:56:06

új barázdát szánt az eke............

16099 2009.07.30. 16:58:08

@nablaquadrat A blogomban és az azt követő kommentekben nagyon sokat meg lehet tudni rólam. Többek között azt is, hogy 53 éves vagyok és egyetlen pártnak voltam tagja egész életemben, az MDF -nek még 1989 - ben négy vagy öt hónapig. Még soha nem szavaztam az MSZP - re sem önkormányzati, sem parlamenti választáson. Most fogok először. Nincs bennem semmiféle adat éhség, csak érdekelne, hogy úgy nagy vonalakban ki és miféle tudás és tapasztalat birtokában tipor bele és minősítget bárkit is ekeke blogtársunk. Többek között olyanokat is, aki elismert életúttal és életművel rendelkezik. Nem, ez saját technológia. lehet, hogy egyszer közzéteszem így gondozd a trollodat címmel. Kampánytechnikákról meg szerintem ne nyissunk vitát, mert igen hamar eljutnánk a megúszott szerverfeltörésig, a vizsla ügyig, meg az oszt jó napot kiszólásig.

méhészborz 2009.07.30. 17:00:45

Kivételesen, üdítően érdekes ez a kommentfolyam. Az eredeti téma, (aminek a sztem legjobb summáját bo-56 adja a 71. kommentben)elképesztően elburjánzott, és az érvek nélküli polmantrázás ellenére is kulturált maradt.Ez igen ritka a politikai jellegű blogokon. Talán sok, magát politikusnak gondoló, vagy ilyen funkcióban lévő polgártársunk tanulhatna az itt zajló vitából. Elsősorban stílust...

16099 2009.07.30. 17:02:09

Apropó! Hol van őkelme? Csak nem a Kurucinfós lábtörlőket gyártó barátját ajánlgatja éppen?

34417 2009.07.30. 17:02:26

145-höz: tudod, én 62 éves vagyok. ez a kor kicsiny hazánkban többé-kevésbé meghatározza az ideológiai környezetet (uram bocsá' neveltetést), a társadalmi tapasztalatokat, stb. aki most huszonéves, nagyjából fogalma sincs mindezekről, így hát polemizálása az érintett témákban több, mint felesleges. a negyvenesek, ötvenesek jobbra tolódása pedig, éppen a vízválasztó okán, nem más, mint a kaméleon színváltása. ugyan azt tanulták, ugyan annak a káderpolitikának voltak az áldozatai/haszonélvezői, ugyan abban a nemzedéki háttérben éltek - szülők okán. a magamkorúak meg, ha hirtelen a jobboldalon találták magukat, hát kurvára a megvezetettek közül valók, az akkori demagógiából váltottak át egy jelenkori demagógiába, pusztán csak azért, mert sértődöttek, lemaradtak valamiről, vagy egyszerűen csak durcásak, jó magyar szokás szerint.

12880 2009.07.30. 17:02:40

Nefelejts! Kérlek, ne állj le vitakozni Ekekével! Olvasd el például azt, amit Diurnusnak írt a blogjában! Máshoz nem ért, mint a fröcsögéshez!!!

nyica 2009.07.30. 17:10:55

Hmmm! becsüllek. tisztán látsz!! meg tisztán írsz! ny

nyica 2009.07.30. 17:11:57

Hmmm! becsüllek. tisztán látsz!! meg tisztán írsz! ny

15138 2009.07.30. 17:13:03

Tarski, én nem vitatkozom vele. Vallatom!! :) Diurnus blogja még megvan? Azt hittem, levette... megyek, megnézem, köszönöm a tanácsot. 147. Zsuzsa, én már azt sem értettem, hogyan lettünk szocialista ország, ha ilyen sokan ennyire utálták. Én csak vagy 20 évet éltem a szocializmusban, de fogalmam nem volt, hogy ennyien akartak váltani...ha már a miért feljött. Offolhatok a saját posztomban, ugyi?

jól értem? 2009.07.30. 17:15:27

"...de engem mégsem a magyar társadalom jelenlegi állása, se nem jövője érdekel ma... Mert ugye, nem vagyok egyedül..." sokan vagytok... mintha senkit sem érdekelne..

ekeke 2009.07.30. 17:19:19

Re:#145. nablaquadrat("Esetleg a személyi száma, katonai igazolványának száma, katonai szakképzettségei, állandó lakcíme, vallása, legmagasabb munkásmozgalmi végzettsége, legmagasabb iskolai végzettsége, oklevelei és ezek azonosító száma, öt utolsó munkahelye, életcélja, ... nem kellene ? Kedves Neonbagi, mire jó ez a nagy adat-éhség ? ") Hagyd ezeket a nyomorultakat. Én ugyanis megválogatom kinek a beírására reagálok ( genetikailag kódolt elmeroggyantaknak a legritkább esetben.) Itt vannak pl. ezek a neonbagik,harunalrasidok etc. Még blogot is nyitottak, ezzel a címmel/ szöveggel, idézem: A jobboldali kommentelő, mint olyan harunalrasid|2009. júl. 21. "No, és pályát tévesztettek. Ezen a pályán nem ők játszanak, ez a pálya baloldali. Valami mazochista kényszer hozhatja őket ide, hogy itt aztán szépen megkapják mindazt a szellemi fölényünkből adódó intellektuális seggberúgást, amit oly nagyon megérdemelnek. De soha nem tanulnak belőle." Húazannyát:P Na erre mit látunk ebből a "szellemi fölényből"?:P Hogy ekeke, hány éves vagy meg hogy még élsz, meg jaj Balliba, féltünk mert megesznek?:P Úgy láttad, hogy akár egy egyszerü 110.-ben feltett kérdést valamelyikük is meg tudott válaszolni? A többi meg már csak a ráadás.A "cúslág", hogy a hely -baloldali-szellemét se feledjük.

15138 2009.07.30. 17:22:17

157. Jól értem? Nem értem...úgy véled, hogy le vagyunk ejtve magasból? Már fentről?

15138 2009.07.30. 17:24:32

150. Köszönjük. Itt általában ez van.

16099 2009.07.30. 17:31:19

@ekeke Én nem írtam sehol semmiféle szellemi fölényről sehol sem. Nem is vártam, hogy válaszolj. Ahogy látom a keresőkben, ez nem a te stílusod. Inkább gyorsan végigrobogsz a szokott helyeiden, végighinted a dolgaidat, majd elmenekülsz a valódi tárgyszerű viták elől. Pedig tudnál te máshogy is. A HVG - s utazási irodás cikkhez írott kommentjeid előtt le a kalappal. Na de ez a lábtörlős haver, azért érdekes.

34417 2009.07.30. 17:58:09

szóval, hány éves is vagy, ekeke? ha erre válaszolnál... nomeg: miért is sértegetsz, mocskolódsz? ha erre is válaszolnál...

imisti 2009.07.30. 18:42:13

Ekeke! Azt hiszem, be kell ,hogy soroljalak az ovi féle trollok közé!Csak annyira becsüllek ,amennyire te engem!Meg persze az itt kommentelőket becsülöd! Jó lesz nekem is a 110-es!Mondod te!Azt a hülyeséget,amit oda leírtál,azt tartsd meg a troll-társaidnak,az olyan,mintha szép szóért finggal fizetnél! Nyilt kérdést tettem fel(immár sokadszor),de tőled csak ennyire telik?! Hát,kösz,ennyi volt!

15138 2009.07.30. 18:52:59

Bocs, mindenki, de most jövök Diurnustól. Ekeke itt már nem tud válaszolni senkinek, mert kitiltottam. Talán már előbb kellett volna...

15138 2009.07.30. 19:07:46

. Hmmmm 2009. 07. 30. 18:39 nyica. ja és még valami. amiket nefelejcs összeírogat politikai témában, az csak a tanulatlanoknak és tájékozatlanoknak ehető.

jól értem? 2009.07.30. 19:27:58

"Nem értem...úgy véled, hogy le vagyunk ejtve magasból? Már fentről?" nem így értettem... de ez is igaz lehet, ha a fent alatt bármelyik pártot vagy a nolt érted....

Muhipusztai 2009.07.30. 19:36:23

128 -ra. Kedves Nefelejcs. Félreértettél. Én fejezhettem ki rosszul magamat. Azt akartam kifejteni, hogy joggal félted a szólásszabadság eme, nagyszerű formáját. OV, ha hatalomra jut, nem ad esélyt senkinek arra, hogy őt, vagy kormányát bírálhassák. A vitaindító blog-írók visszahúzódnak, a "jobb a békesség" elve kerül előtérbe. Ezt úgy nevezik, hogy óvatosság, vagy félelem. Úgy vélik, van okuk a félelemre. S lehet igazuk is. Elnézésedet kérem. De egy dolgot rosszul olvastál. Nem ENSZ katonákat, hanem hivatásos NATO katonákat írtam. Illetve, olvastam róla. Innen a forrás. A nagy kollektív öröm után következett a személyi üröm.

12513 2009.07.30. 19:39:03

Tanulatlanok és tájékozatlanok... Tanulni még lehet, de ki az, aki tiszta szívvel tájékozottnak merhetné magát nevezni? Legfeljebb tájékoztatottnak. Az egykori Kominform, azaz Tájékoztató Iroda értelmezésében. (A III. Internacionálét követő Kominternt hívták így emlékezetem szerint 45 után.) 1990-ben egy viszonylag vezető helyzetű MSZP-s kifejtette előttem, hogy az MDF és az SZDSZ párharcában a német és az amerikai tőkebefolyás vívja csatáját. Aztán a céget, ahol dolgoztam, lenyelte egy igazi globalista német-amerikai multi. Mellesleg a Népszabadságot is. Ne akarjunk a jövőbe látni, csak tévedni lehet. A múltból lehet következtetni, például arra, hogy MINDEN irányzatnak van jobb és baloldala, nem önmagában vett jobb és bal van. Ezek pedig szükségszerűen egymásnak esnek, és lezajlik a "hosszú kések éjszakája". Van, ahol durván, máshol finomabban.

12513 2009.07.30. 19:43:23

Nefelejtsnek, szeretettel: Zoscsenko-kötetem nincs otthon, de egy kis eredeti Zsdanov brosúrát, igazi ekeke-stílusban megírva, azt őrzök, pontosan meg lehet tudni belőle, ki az a Leningád-gyalázó pernahajder... Nem is beszélve az imazsámoly és a budoár közt ingázó burzsuj Ahmatováról...:-)

15138 2009.07.30. 19:44:15

167-re Én kérek elnézést, gyatra a fejem, meg sokat kellett tekerni. :) 168. Szeretném a finomabb változatot, ha lehet választani.

15138 2009.07.30. 19:50:17

Zsdanov nekem is megvan, de Ahmatova!! 88 óta őrzök tőle egy verset, még gépelve van, akkor még nem volt fénymásoló...:D

relatív 2009.07.30. 20:48:54

Azt hiszem az itt kialakult - általánossá váló - vita IS bizonyítja, hogy a rendszerváltásnál nagyon elkapkodták a résztvevők az új rendszer kialakításának meghatározását. Nagyon egyet értek Kerekes Zsuzsa által megfogalmazott követhető módozattal, valamilyen szélesebb kör bevonásával kellet volna az átmenetet megoldani, meghatározni. Sajnos túlsúlyba kerülhettek a korábbanmagukat megbántottnak érző gyenge talentummal rendelkező, valamint a hatalommegszerzésének lehetőségétől megrészegült egoista elemek. Most IS és azóta, de még sokáig fogjuk inni ennek savanyú levét, és nem látom az előbbre jutás lehetőségét a mai, kialakult ellentmondásos helyzet valamiféle kedvezőbbre válásához. Ezért szoktam ahhoz a megoldáshoz folyamodni, hogy most már - menteni az alig menthetőt - a rendelkezésre álló lehetőségből a legkisebb rosszat választva kell a tovább lépést várva csak előrenézni, mert a visszatekintés elszomorító. Az alapvető lépések nyilván nem valami kikövezett úton lehetségesek, de azért van az embernek valami tartása - ha van -, hogy a lehető legjobb megoldásokat igyekezzék megtalálni. Az pedig szerintem nem egy járható, képviselhető út, hogy a körülmények hatására megsértődve visszavonuljunk egy egyébként silány erő elől.

34470 2009.07.30. 20:56:51

Én igazából nem is tudom, hogy maguk itten mit siratnak. A baloldal lehetőségének csökkenéséről beszélnek. De mit értenek Önök baloldalon?Az a rendszer amelyik 89 előtt volt nem volt baloldali.Egy szűk politikai elit nyílt, vagy kevésbé nyílt diktatúrája volt.. és ez az elit ha veszített is 89 után a hatalmából attól nem lett se baloldali, se demokrata.. Ezzel együtt én azt nem állítom, hogy a tagok az emberek között nem voltak olyanok, akik azt hitték, hogy ez a katyvasz az, ami a baloldaliság.... de ez inkább csak tájékozatlanság és rövidlátás, mint helyes helyzetértelmezés...Másféle baloldaliság pedig nem jött létre.. ÍGY MAGUK AZT SIRATJÁK AMIT SOHA NEM IS ISMERTEK..::)) A kérdés nem az, hogy hogyan fordul a NOL. A kérdés az, hogy létrejön-e végre egy baloldali párt... merthogy a NOL se baloldali lap.. sosem is volt az.

relatív 2009.07.30. 21:15:52

tölgyes ! Érdekes mód - törekvésed ellenére - az írásod nagy részében jól fogod meg a mai kialakult helyzet ellenmondásának előzményét. A baloldalisággal pedig nincs kapcsolatod, annak mikéntjét nem érzékeled, így a következtetésed már félre csúszott. Arról szülnak itt a hozzászóló hsz.-ek - és a blog IS -, hogy az általános média-helyzet sajnos nem egy bal, hanem egy túlzott jobbra tolódás miatt válik egyre egysíkubbá. A viták nagy része nem valami érdemi, hanem zsigeri alapon bonyolódik, amiben pont a baloldali és a jobboldali, vagy más kötődés nem vállaható, nem tisztázható. Ennek az oka, hogy a hatalmi harc folytán ezek az értékek egy - általad IS jól jellemzett - katyvasz mentén kerülnek vita tárgyává és a pillanatnyi érdekek mentén vállnak a pártok hol ez, hol amaz a gondolatkör támogatóivá.

34470 2009.07.30. 21:20:20

Kedves relatív! Kérem remekeljen ide nekem olyan baloldali gondolatokat, amelyekért a mai baloldal nem csak a szövegelés hanem a cselekvés szintjén is kiáll..."Talán dünnyögj egy új mesét,/fasiszta kommunizmusét.."

14055 2009.07.30. 22:13:01

Kedves Tölgyes, mondok ilyet: nekem kis cégem van, népes családom, és 12 alkalmazott. Egy 18 tagú csapat, ahol működik a mindenki egyért, egy mindenkiért elve. Mindannyian zokszó nélkül húzzák az igát, mert tudják, hogy amíg nekem lesz mit ennem, nekik is lesz.

relatív 2009.07.30. 22:37:43

Kedves tölgyes ! Az, hogy József Attila versére utalsz - aki tudottan baloldalinak szocializált költő volt - bizonyítja, hogy csak a Te álláspontod védelméül vetetted fel kérésed. Ezért összefoglalóként azt válaszolom, hogy érzésem szerint - egyébként a jobb és a baloldal kifejezése szerintem nem nagyon fedi az ellentáborok pontos meghatározását, mivel több fogalom mindkettőnél megtalálható -nagy általánosságban a baloldali gondoltok azok, amik különböznek a jobboldaliaktól. Eligazodásnak ez IS megfelelő, mivel látszatra TE a jobboldali gondolatokkal nyilván tisztában vagy, azért próbálsz a baloldal ellenében szólni minden fórumon, minden téma során.

15624 2009.07.30. 22:56:00

Tényleg azt hiszitek, baloldali tett támogatni az MSZP-nek nevezett apró maffiát? A neokon jobboldalt? Ne vicceljetek Bizony nagy szükség lenne a nemzeti baloldalra. Dehát kiírtottátok. Keserüen figyelem a NOL-on a mindenféle vadkapitalizmus védelmezését, a magyarság leszólását. Ez lenne a baloldal? Demokráciának tartjátok a pénzhatalom kamatdiktatúráját, az ország kifosztását. Perverz, hogy a nép már a jobboldali Fidesztöl várja érdekei védelmét, mert az MSZP csak elhazudott elölük mindent.

Muzsnai Kovács János 2009.07.30. 23:14:13

Az MSZP -nek nevezett posztbolsevik pártnak, amelyik soraiból annyi prolisztokratát és kleptokratát neveltek ki, akik későbbiekben, mint jó globalnyikovok a multinacionális fináncoligarchia hazai rezidenseivé váltak, végre beteljesedett a végórája. Remélem, hogy a népszabadság ( ezzel a címmel évtizedek óta önmagával hazugságban álló újság) a stugeront szedő öreg inkontinens öreg bolsevikok házi lapjává zsugorodik, hogy onnan a biztos enyészetté váljon. Igy legyen! Muzsnai Kováts János

11244 2009.07.31. 05:45:45

Muzsnai Kováts János Jani ! A népszabadság egyedül van a piacon, kiegyensúlyozott és hiteles napilap, ezt csak azért mondom mert nekem lehetőségem van szinte minden napi lapot elolvasni...

34417 2009.07.31. 06:30:50

st.peter: most mit erőlködsz? mkzs megmondta, és kész. talán a ringiernek is meg kellene írni, hogy tudjon a jövőre nézve tervezni:)))

34417 2009.07.31. 06:49:18

nefi, kár, hogy kitiltottad. most persze majd te leszel a szabad véleménynyilvánítás eltiprásának ballib(a) bajnoka! ejnye, hát szabad ilyet? pedig olyan jó lett volna pontosítani ekeke jellemrajzát:( mivel saját érvrendszere, ideológiája nincs, csak panelekből építkezik, nem gondolom, hogy régi munkásmozgalmi harcos lenne. hozzáállása a neki nem tetsző személyekhez, dolgokhoz ismerős: megsemmisíteni, agyagba döngölni. ez sem az 50-esek stílusa. szótára (szitokszavai) nem mutat különösebb intelligenciára, nyelvöltögetései - mondanám - infantilisek, de egy harmincas nem hiszem, hogy ilyen eszközökkel élne. ugyanakkor érdekes, hogy milyen vehemenciával szállt rá diurnusra, nem volt rest (fél)információkat előbányászni munkásságából. ez két dologra utalhat: egy alomból valók ők, csak éppen ekeke becsődölt, elvakítja a féltékenység és sikertelensége gyűlöletet szül. akkor a korát alaposan mellélőttem. igaz ennek meg ellentmond alpári stílusa, mert az mégsem az erdélyből jöttek sajátja. a másik: tudatos aknamunkás, akinek a stratégák megmondták, hol kezdjen el fúrni. bizony, előre vetül a sötét árnyék: ez még csak a kezdet. itt van hát a szerkesztők felelőssége, akik hagyták idáig fajulni a dolgot. ideje van, mint a tenger, ott van minden postban, ahol meg kell fújni a harci kürtöket, tehát vagy munkaköri kötelessége, vagy munka nélkül tengeti napjait, vagy eltartott(?). persze, ez mind felületes, de nem vagyok avatott jellemrajz készítő:)

14642 2009.07.31. 06:57:00

re-9 Gondolom most tanulod a jégcsákány forgatását.....

14642 2009.07.31. 07:02:51

Nefelejcs! Fidesz programja baloldali. Jobbiké kőkeményen az. Magyar baloldal belülről rohadt szét. Már az közröhej, amikor köztörvényes gazemberek, milliárdosok, vezetnek egy baloldali értékeket képviselő pártot.

52153 2009.07.31. 08:13:08

Csak egy olvasó vagyok a sok közül. :) Szívesen olvasom ezt a bloggot, jó írások vannak rajta. A politikához közöm, nincs, de véleményem, gondolataim vannak. Csak egy felvetés amiért betűt ragadok. Ma Magyarországon miért pártokban gondolkodunk? Miért nem emberekben, választókban. Értékelem a vitáitokat, csak az az érzésem ez nem fog sehová vezetni. Én, egyszerű választó ember, azt szeretném, ha az országot nem pártok irányítanák, hanem képviselők, akik a választókat képviselik. Engem nem érdekel ki milyen pártnak a tagja, milyen oldalról segít a választó körzetén. A jobb vagy baloldaliság szerintem magánügy. Ami közügy az az ország, és a választók érdeke kellene hogy legyen. Ma szerintem ez pont fordítva működik.

15138 2009.07.31. 09:02:29

185 Papus, de szépen mondtad... Csak - legalábbis körülöttem - már a családban is vagy viták vannak, vagy kerüljük a politikát. Baráti körökben pedig most derül ki, hogy elég erős-e egy barátság, hogy kibírja a két oldalt. :) 184. Astrum, amit írsz, igaz, de kicsit szemellenzős, mert nem veszi tekintetbe azt, hogy mi van a mi szívünkben. Fentebb említették a szolidaritást - a Fidesz kitűzeht bármilyen baloldali eszmét a zászlajára, nem szolidáris pl. a nyugdíjasokkal, és kizár rétegeket a politikai meggyőződésük miatt. A Jobbikban nekem az a szimpatikus, hogy kiáll egy olyan másik réteg mellett, akikre ráfér a segítség, mert az államtól, rendőrségtől nem kapják meg. Viszont miattuk híresülünk el, mert egy nem járható, veszélyes útját válsztották a a minek...a hatalomrakerülésnek. Én így látom.

14055 2009.07.31. 09:04:20

Kedves Papus! Azt gondolom jól éreztél rá valami nagyon fontos dologra. A pártok célja ugyanis nem a közjó, hanem egyéni és csoportérdekek érvényesítése akár a többség érdekei ellenére is, és ezért fő célja az ennek a célnak megfelelő eszköz, a hatalom bortoklása. Mivel azonban a parlamentáris demokrácia elképzelhetetlen pártok nélkül, a pártokkal meg a közjó, így aztán a gyakorlatban szépen lassan számunkra is bebizonyosodik Arisztotelész mintegy 2500 évvel ezelőtt tett állítása, hogy a demokrácia, éppen azért, mert nem a közjót, hanem az egyéni jót szolgálja, eléggé eltérő érdekérvényesítő erővel az egyének számára, nem kívánatos államforma.

15138 2009.07.31. 09:04:48

SZentpéter, szép volt. A Népszabiról nekem is ez a véleményem. Ez egy olyan hely, ahol azért széles teret kap a kritika is - ebben különbözik más lapoktól. A blogrész pedig - hol is lehetne összehasonlítani a Kapcsolattal? Hányan mondták, hogy le lettek ott tiltva? Hmmmm, Tarski már megírták...

15138 2009.07.31. 09:06:28

Ejmiakő, légy szíves, képzeld magad egy kicsit a mi helyünkbe, hogy te mit csinálnál. Az MSZP-ről nekünk is megvan a véleményünk, mi is kritizáljuk, mi is elkeseredetten nézzük. De nem dobhatjuk ki, amíg nincs helyette másik.

15138 2009.07.31. 09:07:12

Kalifa, és mindenki, EKEKE levéve a tiltólistáról. Én is bánom, kicsit, mert ...azért. :)

15138 2009.07.31. 09:25:32

Relatív, szeretnék olyan tisztán gondolkozni, mint te. :)

11812 2009.07.31. 09:45:52

gyerekek! Az igazság az, hogy minden tilalom ellenére sajnos, olvasok politikai cikkeket. És beleőrülök, elkeserítő, döbbenetes, értetlen vagyok, mindenhol lopás, egoizmus, karrierépítés, mások lemészárolása, sehol egy normális hang. Egyszerűen elegem van és hányok, hányok, hányok,hányok. A nol pedig azzá lesz, szerintem amivé tesszük, csak sokat kell dolgoznunk ehhez, vitatkozni érvekkel, kulturáltan és bizony törölni, és nekimenni annak, aki zsidózik. A gyerekek, a család, barátok (ti). jelenleg ez nyújt nekem harmóniát.

nablaquadrat 2009.07.31. 09:46:40

168. medve1942 "... MINDEN irányzatnak van jobb és baloldala, nem önmagában vett jobb és bal van." Megkérlek, áruld el, mit jelent itt az "irányzat" kifejezés? Lehetne erre itt egy példát közölni? Előre is köszönöm.

15138 2009.07.31. 10:06:28

Kalimpa, mutass rá, ki zsidózik, nekimegyek. 193. Ha beleszólhatok: még a pártokon belül is vannak, akik balosabbak, vagy jobbosabbak.. Épp te homályosítottál fel, vannak, akik önzőbbek, és vannak, akik szolidárisabbak. És persze vannak az álszentek...tudom.

14642 2009.07.31. 10:23:58

re-186 Sajnos egy rövidke vélemény nem igazán tudja megmutatni mire gondolok. Amit írtam az a pártokra vonatkozik. Baloldaliság mint olyan soha nem fog megszűnni. Egészséges társadalomban emberek értékrendje, annak képviselete, hoz létre pártokat. Nálunk ma, deformálódott választói rendszer működik, amit van képük parlamentáris demokráciának hívni. Nevezhető inkább pártdiktatúrának Gondolok itt a listás helyekre, Olyan emberek kerülnek különböző pártok színeiben a hatalomba, kik nem az embereknek felelnek, csak a pártvezetőknek. Kontrollt nem gyakorolhatunk felettük. Lásd a pénzbírságokat ha valaki 'kiszavaz', visszahívhatatlanság, stb. . Ezért volt, van lehetőség, olyan törvények, elfogadására ami szöges ellentétben van hazánk és az itt élő többség érdekeivel. Jelenleg egy szűk hatalmi elit, irányítja az országot. Mondhatnám, bitorolja a hatalmat. Ez közelebb van az igazsághoz. Írtál néhány sort a Fideszről. nem szolidárisak a nyugdíjasokkal. Most döbbentem rá, nem ismered a programjukat. A Jobbikról is írtál néhány sort, bemásolom. ""A Jobbikban nekem az a szimpatikus, hogy kiáll egy olyan másik réteg mellett, akikre ráfér a segítség, mert az államtól, rendőrségtől nem kapják meg. Viszont miattuk híresülünk el, mert egy nem járható, veszélyes útját válsztották a a minek...a hatalomrakerülésnek. Én így látom."" Réteg? :) A vidéket én nem igazán nevezném rétegnek. Biztos vagy benne hogy csak ezért népszerű? A lejáratást meg az itt élő mszp-szdsz szervezi, szervezte. Ez csak néhány rövidke gondolat részemről...

52153 2009.07.31. 10:31:17

187. Sajnos ez 89-ben eldőlt, az alkotmánnyal. A jelenlegi helyzetben ezért nem lesz kisebb parlament, a képviselőség ezért nem a választókról szól. Az alkotmányt senki nem hajlandó önszántából megváltoztatni, senki nem meri a megmérettetés állandóságát választani. Ha rajtam múlna akkor listás szavazás nem létezne, a képviselőket a választó körzet bármikor visszahívhatná, netán még a képviselői fizetést, juttatásokat is a választók határoznák meg, és nem lenne mentelmi jog. Hát én valami ehhez közelítő demokráciában szeretnék élni.

14055 2009.07.31. 10:38:20

Csak az gond Papus, hogy amiben élünk az A Demokrácia, amiben meg te (és én is, és még gondolom sokan) szeretnénk élni, az meg a politeia.

15138 2009.07.31. 10:39:25

Svácjban féldirekt demokrácia van. (nem tudok rá jó magyar szót). Szinte mindenről népszavazást tartanak, előtte kampány van, szórólapoznak, magyaráznak. Kb. egy évben kétszer valamiről szavaznak. Nekem ez nagyon tetszik!! A bírálói szerint lassú, és nem mindig a "szakszerű" döntés jön át, viszont a népek elégedettek, éa alávetik magukat a többségi döntésnek. A politikusokról nagyon keveset tudni, a személyek nem számítanak annyira, mint nálunk. Az a rendszerváltás nagyon el lett kapkodva, ez a minimum, ami elmondható.

15138 2009.07.31. 10:46:00

Astrum :) "a te lámpásod is van akkora, mint másoké" - ezt nem felejtem el neked. A réteg nem volt a legjobb szó, oké. A többiről meg te sokkal többet tudsz, az én világom ez a virtuális NOL, mindent innen tudok, amit tudok, és a kommentekből látom, hogy mit gondoltok erről. Ezért bizonyos dolgokban nem tudok veled vitatkozni, mert egyszerűen nincs róla tudomásom, sem elsőkézből vett tapasztalatom. Megélni biztos más, mint olvasni róla. ÉS annak is örülnék, ha mindenki olyan lenne, mint te, a B-oldalon...:) (a Fideszről - arra azért emlékszem, hogy a hatalomrakerülésükkor a családi pótlékom megjelent a bevétel rovatban, viszont a kisöregeim nyugdíja megcsappant. Meg valahogy az is feltűnt, hogy a Fidesz-párti kommentelők kedvenc témája a nyugdíjasokat szidni, akár az "élősködésükért", akár a "múlben elkövetett hibáikért, akár a meggyőződésükért, vagy azért, hogy merre szavaznak.)

14055 2009.07.31. 11:21:15

Hát igen, a svájci rendszer legalábbis figyelemre méltó. Az elkapkodás meg nagyon udvarias kifejezés :) Elkeseredett pillanataimban szoktam olyanokat mondani, hogy Antal Jószef és pártja és kormánya többet ártott ennek az országnak, mint a török és a tatár együttvéve...

14055 2009.07.31. 11:26:14

Tudod Nefelejcs egy kicsit ahhoz tudnám hasonlítani a helyzetet, mint amikor a tudósok ráállítanak egy műholdat egy keringési pályára, a műhold amilyen hülye ott kering, ahva küldték, a tudósok egy idő után rájönnek, hogy mégsem ott kellene kerigenie, és rákenik az egészet a műholdra..

15138 2009.07.31. 11:52:57

Ja, az a hülye műhold... Antal meg enyhe hányingerig felmagasztalva pihen a sírjában, szegény ember, isten nyugosztalja. Viszont Boros még mindig "megbékítő"-nek számít, és higgadtnak. (ezt olvastam róla a napokban a NOL-on)

14055 2009.07.31. 12:05:53

Erről Machiavelli mesélt már nekünk :) "Vigyáznia kell tehát a fejedelemnek, hogy soha mást ki ne ejtsen a száján, mint olyan dolgokat, melyek magukba foglalják a fenti öt jó tulajdonságot, s amikor mások látják vagy hallják, legyen csupa könyörületesség, csupa hit, csupa őszinteség, csupa vallásosság. És semmi sincs, ami ennél az utolsó tulajdonságánál fontosabb lenne; az emberek pedig inkább hisznek a szemüknek, mint tapasztalásuknak, mert látni mindenki képes, de kevesen tudnak tapasztalatot szerezni. Mindenki azt látja, milyennek mutatod magad, s csak kevesen értik, milyen vagy valójában; s ezek sem merészelnek a többség véleménye ellen szólni, akiket az állam tekintélye pártol."

14642 2009.07.31. 12:06:30

re-199 hacsak a lámpásom lenne..... :DD Nem "B". 'E' mint ember. Hagyjon nekem mindenki békét a jobb és baloldalisággal.

15138 2009.07.31. 12:27:51

Zsuzsa, mindig leülök az idézeteidtől...Hogy tudsz ennyi mindent fejben tartani... Astrum, ha mindenki ember, akkor miért nem mondhatom bárhol, hogy nekem semmi bajom nem volt azzal a negyven évvel? Min. lekomcsiznak, még örülhetek, ha annyival megúszom.

14055 2009.07.31. 12:57:05

Nefelejcs több oka is van annak :) Nyuszika ül a tüskebokorban, arra megy a medve és megkérdi: nyuszika, jó ott neked a tüskebororban? Nem medve, elég vacak -válaszolja nyuszika. Akkor mégis, minek mentél oda? -kérdi a medve. Nem tudom medve, de tudod, eleinte olyan jó ötletnek látszott... De mondhatom másként is: tévedni emberi dolog, a tévedést belátni: emberfeletti..

15138 2009.07.31. 13:18:19

Az ötleteim...:)

44674 2009.07.31. 13:30:25

Nem kell pábnikolni. Amint Orbán beül a székbe, az index.hu baléra forfdul, a népszava, népszabadság kritikus lesz, és a baloldal és liberális oldal megerősödik. Teljesen természetes folyamat. Magyarország még nem látott 8 éves ciklust. Ennyi. Majd megszokjuk ezt is. Olyan frankó szimpi lesz az mSZP és SZDSZ ellenzékben, hogy csak na. És olyan gyorsan fog elfogyni Orbán népszerűsége, hogy csak na. Bízni kell a választópolgárok szokásos ihülyeségében. Ez a jobboldallal szemben ugyanúgy múködik. Aki most naívan azt hiszi, Orbánnal jobb lesz, az majd fogja az ellenkezőjét is hinni.

15138 2009.07.31. 13:33:05

Le a kalappal minden optimista előtt. :)) Nagyon megnyugtató komment, hálásan köszönöm. :)

relatív 2009.07.31. 16:29:00

208.- hoz. Az általad leírtad - sajnos - fedik a "valóságot", mely inkább valami lila ködnek tűnik. Ha nagyon durva szavakat akarok használni erre a jelenségre, akkor az emberi butaságon alapuló tudatlanságként jellemezném. De ugyanakkor hozzá teszem, hogy minden emberben van egy bizonyos "csodavárás", ami a kevéssé tudatosokban nyilvánvalóan több van ! Ennek a jelenségnek - a hsz.-edben leírt - elkerülésére a tájékoztatás, tanítás szélesítését kell megoldani, és akkor valószínűleg több lesz a tiszta gondolkozású fő és kevesebb a tömeg-erő hazánkban IS. Az oldalak folyamatos használata pedig nyilván valami összefoglalóként funkcionál, mert nehézkes lenne mindig a teljes jelzőrendszert használni valamilyen irányzat meghatározására. Természetesen az egyes lózungokként használt ismérvek még nem kábíthatják el a tudatos emberek elme állapotát, de a tudatlanoknál nagy támogatásra számíthatnak ezek a perc-lovagok IS. Mint ahogy az utóbbi időben elég volt egy csoportnak egy-két probléma magoldását ígérni és máris nagy támogatottságot értek el, anélkül, hogy bármi bizonyossággal alátámasztanák az ígéretük megvalósítását. Sőt, ha nagyon belemegyünk a megvalósítás lehetőségének taglalásába máris tudható, hogy nagy része nem IS valósítható meg egyáltalán a jelenlegi viszonyok közt. A viszonyok megváltoztatása pedig nem csak hazánk, hanem legalább európai viszonylatú változtatások zömét igényelné. Sajnos elég elkeserítő a helyzet, de - mint már többször mondtam, írtam - az adott körülmények figyelembevétele mellett kell a lehető legkevésbé rossz utat megtalálni, és nem valami megvalósíthatatlan csodára várni a körülményeink jobbra fordulása érdekében. A mesevilág minden gondolkodó ember számára nagyon ígéretes, szerethető - én IS szeretem a meséket -, de a valóság talaján kell élnünk, amiért saját magunknak IS sokat kell tennünk, nem várhatjuk a felemelkedésünket mindig másoktól.

FENTE LEVENTE 2009.07.31. 19:07:55

Szingapúr,Szingapúr,beléd majd a Kinga túr.Szingli-lány,szingli-lány, minden férfi itt zsivány.

15138 2009.07.31. 19:21:21

Levente!! :)) Mesélj, hol voltál eddig? Nem is zsiványok!! Te tudsz Kingáról, vagy csak ez a név rímelt? És hogy jön ide Szingapur? Ennél jobbakat szoktál írni...:(

15138 2009.07.31. 19:21:56

Relatív, most ez nem lehetne, hogy igaz legyen?

13172 2009.07.31. 20:25:59

Dobtam egy "meget" mert nagyon érdekes dolog amit feszegetsz! De sok irásban kellene válaszolni arra, hogy miért nem éri meg egy legbefolyásosabb napilapnak bármerre fordulnia.

15138 2009.08.01. 10:52:57

Nem az enyém az érdem, kaptam az ötletet. :) Én csak a paranoiát adom hozzá. Legbefolyásosabb? MIndenesetre örülök, ha szerinted nem kell aggódni.

sirius00 2009.08.01. 11:31:34

terméketlen, haszontalan ez a polémia, ami itt folyik részetekről, a NOL sorsáról, irányvonaláról valójában a PÁRT dönt! moralizáltok,elemezgettek, de valójában már elkéstetek ugyanis előbb kellett volna megszólalnotok, akkor ,amikor egy tisztességes embernek ordítani támad kedve a korrupció és a hazugság tengerében fuldokolva. ti írástudók felelősséggel is tartoztok, nem arról szól az élet, hogy nagyon kellemesen, kéjesen eldiskuráltok egymás közt....cinkosok vagytok a hallgatásotokkal, hogy gyurcsány szétqurta az országot! további jó szórakozást kívánok!

15138 2009.08.01. 11:49:00

Sirius, ezt az egy posztot olvasva lehet ilyen benyomásod. Ha szétnézel jobban, rájössz, hogy ordítottunk. Meg hogy semmi köze az MSZP-hez...ha őket keresed, menj veszekedni a Kapcsolat.hu-ra...ott úgyis letiltanak.

relatív 2009.08.01. 15:43:48

Nefelejcs ! Szerintem nincs szükség semmiféle magyarázkodásra, pláne olyan írásokkal szemben ami a blog témája kapcsán csak a saját szűk gondolatvilága alapján képes a vita kimenetelével kapcsolatban bármiféle dolgot "belemagyarázni"., nem értve az igazi célt . Bocs !

15138 2009.08.01. 15:52:56

Siriusra gondolsz? Aki hozzám bejön, és nem kőbunkó, azért kap választ, mert háziasszony lennék...:) Küldtem neked privit...vagy ez arra válasz?

13250 2009.08.01. 16:07:06

Kedves Nefelejcs! Lehet-e az alávaló dícséretnek ellenállni? Visszajöttem szólni is. Mert persze izgalommal követtem ezt a terebélyesedő diskurzust. Öreg dogmatikusként nagyra értékelem azt a nyitottságot, amivel segíted, hogy így alakuljon (még ha néha alaposan ki is zökkent a te érvelésed; sőt: mert és nem még ha). Így a 218.-ként újra csak megismételni tudnám, hogy a nol.hu miatt, Thoughttal jócskán egyetértve én se izgulok olyan nagyon... rövid távon. Azért nyugtalanít, ami Diurnussal történt, no meg a dolog tendenciózusnak látszó jellege. Abban meg Thoughttal ellentétben nem vagyok olyan biztos, hogy hosszú távon is fennmarad a Ringier ilyetén érdekeltsége. A kiegyensúlyozott profil csak reális alternatívákat kidolgozó, végsőkig nem polarizált társadalomban működik jól. Ha ez nincs meg, pláne egy belülről nem érdekelt külföldi tulajdonos választhatja az egyoldalúvá váló közhangulattal való sodródást vayg a kivonulást is. Ha a karakteres véleméynformálók kilövése, megfélemlítése veszélyezteti a profil fenntarthatóságát, a tőkeérdekek felülírhatnak minden magasztos elvet. No de itt még nem tartunk. Ha valami mégis elkeserít sokszor, az az, hogy az ember sokszor úgy érzi, árnyékboksz ez az egész: mint itt épp kettővel feljebb., Nem az a baj, hogy Gyurcsány szerepét nagyon nem úgy látom, mint sirius, hanem hogy hiába próbál az ember árnyalt véleményt formálni róla és a többi szereplőről is, nem megy át más, mint a primitív beszéd, az is csak vallásos alapon. És ez nem a NOL baja vagy az itt firkálóké, hanem mindannyiunké ebben az országban.

15138 2009.08.01. 16:17:55

Bo, akkor mehetsz Rab Lacihoz is vissza. :) Megyek hozzád, mutatok valamit.

sirius00 2009.08.02. 11:45:33

218 relatív ! félelemmel tölt el a tiédtől eltérő vagy ellenvélemény? bocs!, nem állt szándékomban félelmet kelteni, a dolgokat egyszerűen a nevükön nevezem ,de nem tudom, nem akarom úgy árnyalni a hazugságot és az igazságot, mint bo-56, engem nem köt a "TI baloldalisajtószabadságotok" bilincse, szabad vagyok.

13250 2009.08.02. 15:09:06

Sirius! Az az érzésem, hogy téged a tények se kötnek, de legyen ez a te bajod. Mint mondtam, engem zavar, hogy ezektől elrugaszkodva ordítasz, de kibírom. Legfeljebb tőlem ne várj további választ a tartalmatlan és alaptalan ordítozásodra.

Kokó 2009.08.03. 17:36:52

Kedves Sirius, (!) miért gondolod hogy bennünket félelem tölt el eltérő, vagy ellenvélemény kapcsán ? Légy erős, tőled, illetve az ellenvéleményedtől egy röpke pillanatra sem parázunk. Ellenkezőleg néha megnevettetsz, azokkal a kijelentéseiddel, amit minden alapot nélkülözve teszel. Bizony már a kacagtatás kategóriájába tartozik a -Gyurcsány elqrta- poén... Inkább csak elkeserít, hogy nem veszitek észre, hogy amire vártok az csak délibáb, és nem is igaz az egész. Remélem lesz közületek olyan aki ha rájön, majd azt mondja,- bocs fiuk lányok tévedtem-...

relatív 2009.08.03. 17:53:26

222.sirius00.-hoz. Nem igazán értem a mondandód, én sehol nem írtam félelemről, már csak annak hiánya miatt IS....sem. Csak a nyomaték kedvéért olvasd el kokó 224. sz.-ú hsz.-ét és hosszan rágd meg, majd ragd el az emlékezetedbe, okulásul.

sirius00 2009.08.03. 21:18:03

egymást puszilgatjátok, simogatjátok ebben a langyos dagonyában.... ebből semmi sem fog épülni, távolról bámuljátok a Parnasszust...

Kokó 2009.08.04. 00:35:04

Sirius, a Parnasszus azért olyan kedves a szívünknek, mert Te ott biztos nem fordulsz elő...:-))
süti beállítások módosítása