Nefelejcs blogja

Jó tett helyébe jót várj

Jó tett helyébe jót várj

A nagy tolvaj leszakad, de a kicsi fennakad

2009. augusztus 14. - Vörös Nefelejcs
Ne lopj.

Úgy általában, nevek nélkül, mert úgyis mindenki tudja, kikre gondolok, vagy legalábbis úgyis mindenkinek más van a bögyében - én meg elvekről szeretnék beszélgetni. Ostorozzuk a bűnt, ne a bűnöst.

Szóba került nemrég az adóslista itt. Bevallom, nem tudtam megnézni, 8-10 keresésem ugyanarra az "a cím nem található, elköltözött" oldalra vezetett. De legalább nem tudom név szerint, kikről van szó. Mert még ideges lennék, majdnem.

Nem tudom, hogyan tud az APEH ekkora adósságokat megengedni. Csak úgy tudom elképzelni, hogy a sok-sok nagy szám közt nem tűnnek fel, amíg nem a követel rovatban vannak. Ennek csöppet ellentmond, hogy tudom, milyen hamar kell befizetni az apró tartozásainkat, és milyen lassan és hány papírért kapjuk vissza mi, a köznép, a minket megillető visszatérítést. Amik azért nem milliók, csak százezrek. Nem lenne elég emberük? Ennek meg az mond ellent, hogy milyen jól megtalálják a kisembert. Nem felejtek el egy APEH árverést, ahol egy öreg néni fagyasztóládáját árverezték. Arról már nem is akarnék most beszélni, hogy milyen körök járnak APEH árverésekre - hogy előre le van beszélve, ki lehet ott, és meddig mehet a licitálásban.

Ahogy így keresem a választ, rá kell jönnöm, hogy akármilyen okot találok, a magyarázatban a kisember, a kis adós marad, akin behajtanak - míg a nagy "tartozik". Valahogy behajthatatlanul. És ezek azok, akikről tudják. És mi van azokkal, akikről sosem derül ki?

Miért nem derül ki? - Mindannyian ismerünk olyan embereket, akiknek az életmódján látszik, hogy jól megy nekik, mégis látjuk őket szociális segélyért járni. Mindannyian hallottunk már történeteket, módszereket az adófizetés elkerüléséről. Sokszor maga az adócsaló dicsekszik el vele. Néha nem dicsekszik, hanem "rákényszerül". Hányunk hallotta már a mondatot, hogy áfa nélkül kevesebb lesz?

Alighanem történelmileg kódolva lehetünk az adóbeszedők utálatára... A passzív rezisztencia óta akár politikusok packázhatnak - úgy tűnik, becsületük elvesztése nélkül - az adóhatósággal. És a történelem is mire tanít? Hogy a nagy tolvaj leszakad, a kis tolvaj fennmarad - a hálón...

Most akkor már csak egyet kérdezek: mi akadályoz meg bennünket abban, hogy ezeket a históriákat az APEH vagy a rendőrség tudomására hozzuk? Hah! A becsület. Mi nem jelentünk fel senkit. Mi nem vagyunk irigyek. Mi is utáljuk az APEH-et, aki a vérünket szívja. Az APEH az ellenség, nem az adócsaló.

Biztos ez?

(A címben szereplő közmondást O. Nagy Gábor Magyar szólások és közmondások című könyvében találtam.)

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosnefelejcs.blog.hu/api/trackback/id/tr918289248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

39443 2009.08.14. 14:54:30

rendkívüli módon csodálkozom, hogy fellépsz, mint "erkölcsi tanító" ebben a pillanatban, egyébként meg szarsz az egész erkölcsi világra... tudod, ahhoz, hogy ne lopjon valaki, ahhoz még a többi erkölcsi törvénynek is teljesülni kellene, nemdebár? vagy el tudod képzelni pl. egy hazugról, vagy gyilkosról, vagy egy férjét megcsaló feleségről, hogy pont a lopás szempontjából majd becsületes lesz?

10306 2009.08.14. 15:06:38

kevés olyan eset van, hogy egy nagy húzással százmilliós, vagy milliárdos adótartozást lehessen alkotni tehát vélhetően büntetőfeljelentések sorát kellene kezdeményezni az APEH berkein belül, vagy megtudni, hogy miért alkalmaznak felelős beosztásba 100% rokkantakat (vak és süketeket, agyilag károsodottakat) persze konkrét dolgokat magam is tudok mondani, de felesleges, mert semmi nem történik, ha bejelentem, akkor sem bár gondolom az ilyen védettség nem általánosan érvényes mindenkire

44711 2009.08.14. 15:35:54

Kedves Nefelejcs ! Ez azért van, mert az a társadalom, amiben élünk, lényegénél fogva megtévesztésre alapul.Arra, hogy van beleszólásod.A lényege viszont az, hogy a bódító szemfényvesztésért ciklusonként megszavazhatod azt, hogy az a néhány ezer ember, aki végeredményben az országot birtokolja, ezt a "választók megerősítésével" tehesse, mindegy, melyik párt van hatalmon.Ebben a rendszerben a hangyák semmik, csak a királynők és rokonaik érinthetetlenek, bár néha egymásba marnak, hogy menjen a show.Csak az a szerencse, hogy a történelemnek nincs vége.Az egész demokratikus kapitalizmus egy hollywoodi show, kukoricával,kólával,hamburgerrel és csendes lélekgyilkolással. Üdv és mint mindig:....para siempre !!! :-)

13005 2009.08.14. 15:40:10

Nefelejcs, nekem sajnos csak kis történetek jutnak eszembe és nagy hirek, de ez utobbiaktol màr undorom van. Mondjuk az az ellentét azért érdekes, hogy Svàjcban az àllàstalan fiacskàm az adobevallàs utàn nagy engedményt kapott a betegbiztostotol, hisz alig van valamije, de adot kell fizetnie! En meg elköltöztem onnan és ezzel megszüntem adot fizetni ott, egyenlöre itt, amit fizetek, az nem emlitésre mélto, de ez biztos meg fog vàltozni..nem a nyugdij, de a hàz miatt.Az igazsàgtalansàg a hatalmas hasznok és semmi következmény miatt legutobb itt a közelemben vàgott mellbe: egy kis hàzacskàba bejelentkezett vagy 300 cég, akik "tönkrementek", elérni öket nem lehet, tölük senki sem tud semmit beszedni....hàt nem igaz, hogy ez a törvényes uton történt, valami hatalmas disznosàg van mögötte, amit mi sosem tudunk meg. No, ennyi jutott eszembe hirtelen....

12595 2009.08.14. 16:26:37

Tény kis csalásból, nem jön össze egy jó ügyvédre való... Ergo annyit kell lopni, hogy az ügyvéd kifizetése után is maradjon, azaz nagyon sokat.

12392 2009.08.14. 16:35:20

Nefelejcs! Nálunk az adócsalás (ennél már csak a járuléké nagyobb arányaiban) nemzeti sport, ami nemhogy nem szégyen, de dicsőség kérdése. A dolog csak akkor derül ki (ha kiderül), ha ellenőrzést kap. Ez egyformán igaz a kicsikre és a nagyokra. Nincs igazi különbség. Ami pedig a visszafizetést illeti óriási tévedésben vagy igen csak szűk határidővel kell megtenniük (töredéke a cégek közötti „szokásos” fizetési határidőnek, pedig feldolgozás, ellenőrzés, etc. is időszükséglet), időtúllépés esetén kamatot kell fizetniük. A törvényekkel és az alkotmányértelmezéssel azonban komoly gondok vannak. Talán emlékszel rá az AB megtiltotta az APEH-nek, hogy bekérje a nagyértékű gépjárművek, nagyon drága külföldi utazásokra,k egyéb hasonlóakra vonatkozó információkat. Vagy talán hallottál már néhány elhíresült vendéglátós csillagászati árképzéséről. A világ legegyszerűbb dolga lenne megnézni a forgalmat, kiszámítani a haszonkulcsot (200Ft-os bolti árú sör 7-8000Ft). Költségek: amit számlával tud igazolni. Máris lehetne közölni, hogy ennyi és ennyi ilyen és ilyen adót nem fizetett be. Nem tehetik, mert olyanok a törvények!

Kokó 2009.08.14. 17:23:25

Ronagyuri, az hogy ilyenek a törvények, az csak arra magyarázat, amit most látunk, érzékelünk ... Én, és rajtam kívül egyre többen arra kíváncsiak, miért ilyenek ezek a törvények, és még arra is, hogy mit kell tenni, hogy ne ilyenek legyenek... Sőt már gyanítjuk a tennivalókat, amiket tenni kell ahhoz, hogy megváltozzanak, és jó irányban. Nagyon valószínű hogy nem kell húsz évet várni... És ha a törvényhozók nem kapnak észbe időben, akkor bizony nem szeretnék a helyükben lenni... Még valami ! Nem keverendő össze az általam leírtak, holmi jobber hőzöngéssel... Abban ami következik, (bárcsak elkerülhető lenne) semmi demokratikus nem lesz... Egyre több elkeseredett emberrel találkozom, és egyre elszántabbakkal is...

15138 2009.08.14. 18:05:37

Lí, mit csinálok az egész erkölcsi világgal? Izom, akkor azt mondhatjuk, hogy az APEH valamelyik szeme csukva, vagy mindkettő is akár, mint Justitiának? Cuba, :) Mi az a para siempre? Georgia, itt nem divat az adócsalás, ismerik a fogalmat, de nem annyira népszerű, mint Magyarországon. Valahogy az adót nem is csak elvonásnak tartják, hanem követelnek helyette - adok-kapok alapon megy. És mintha az adóhivatal sem lenne annyira telhetetlen... Viszont Svájc most igen szorul az adóelkerülők miatt (Schumacher, Halliday, hogy csak az utolsókat említsem)

15138 2009.08.14. 18:12:13

ReTro, azt értem, hogy többet kell lopni, mint amennyit az ügyvéd kér...Akkor meg olyat kérdezek, hogy az ügyvéd hogy tud engem kimosni a katyvaszból törvényes úton? :)) Ó, és akkor Gyuri: tényleg törvényekkel védik őket? Honatyáink? Ja...akkor mi hiába is vernénk magunkat. Ami a saját tapasztalat: tőlem az adásvételkor az APEH elnyelte a áfát, már majdnem két éve. Azzal, hogy visszaadják, ha majd másikat veszek helyette. Mivel ez nem történt meg, évvége után még a különbözet után is adót kellett fizetni - most megvettük a lakás, és azóta is várjuk, hogy visszakapjuk az adót - millió papír kellett hozzá. Ahhoz, hogy elvegyék, elég volt az adásvételi. Hogy visszaadják...hol ez kell, hol az. Igaz, innen intézzük, ami hosszabbá teszi. De ez azért mégiscsak nevetséges...nem nagy összeg, ne 200 000 forint majd egy éves kamatja...És ha rászorulnék arra a kétszázezerre? Kokó, félelmetes, amit mondasz. De ha visszagondolok, pár hete még otthon voltunk, hogy miket hallottam...az emberek el vannak keseredve. Már nincs olyan intézmény az országban, amit tisztelnénk, vagy bizalmunkat élvezné. Egy sem.

17910 2009.08.14. 18:33:39

Szia Nefi! Most csak ennyit: eddig nem tudtam feljönni a Netre, mert a poszt utáni napra összeomlott a firefoxom! Pedig csak egy butuska kis szösszenet volt, arról, amit én felháboritónak tartok és nem is igazi nagy halakat emlitettem. El tudtad még olvasni a kommenteket és az azokra adott válaszomat? Mert, ha igen, akkor nem irom le újra, de ha nem akkor elismétlem - mert volt lista! Egy másik posztom után, véletlenül éppen engem hivtak be tanúnak egy ellenörző fő fő szervhez hivtak be. Ahhoz, amelyik a pénzügyi szolgáltatókat ellenőrzi úgy, hogy előtte ők adták ki a működési engedélyüket. Akkor????

12392 2009.08.14. 18:35:14

9: Azt tudod, hogy az általad említett adós-listában milyen jelentős rész a jogtalan visszaigényléseké?

15138 2009.08.14. 18:42:00

11-re Csak sejtem. Szerintem a nagyrésze. MaNetti, én is megkínlódtam ma a belépéssel. A Firefoxomat leszedtem a hét elején, mert már az agyamra ment...nem tudom, úgy tűnik, a legutolsó frissítést nem kellett volna letöltenem. :) Nem nagyon értem, hgoy miről írsz...:( Bocs. Milyen lista? Az adóslista? Tudom, hogy volt, más helyekről is kerestem, vagy levették, vagy annyian tolonganak rajta, hogy nem lehet rá felmenni. ..

15138 2009.08.14. 18:42:49

Meg nem kapom az értesítéséket a kommentekről, bocs, azért nem válaszoltam előbb, mert azt hittem, nincs mire.

12564 2009.08.14. 19:08:50

Az van, hogy a kisembernek nem azért van adótartozása, mert nem törvénytisztelő állampolgár. Sőt, ha rászólnak, hogy fizesse meg, szalad fűhöz, fához, hogy eleget tegyen a törvényes követelésnek, és szégyelli is, hogy nem tudott időben fizetni, vagy elszámolt valamit. Ilyenkor nincs szükség vizsgálatra, bizonyítási eljárásra. A nagyember pedig úgy dönt(!), hogy jobb helye van a nehezen megkeresett százmillióinak, milliárdjainak nála, mint a közösben. Adót, ezeknek? Aztán, ha valaki feljelenti őt, akkor reszkethet, hogy mikor jön rá az APEH, mikor fogják vagyongyarapodását ellenőrizni, és kereshet magának egy jó ügyvédet, hogy kihúzza őt a csávából. No meg bizonyítani is kell ám, hogy a nagyember törvényt sértett, ez meg ugye, nem egy könnyű dolog a bíróságok „függetlenségét” ismerve. Hallottam olyan esetet is, amikor politikusaink is belekeveredtek valamilyen cégeladás kapcsán, néhány százmilliós adótartozási ügybe, de Csaba barátunk vigyorogva jöhetett ki a bíróságról, mert az eljárás megindításáig eltelt öt év alatt az ügy elavult. No, így kell ezt csinálni! Vagyis, nem érdemes ma, Magyarországon kisembernek lenni.

11815 2009.08.14. 19:14:43

Ésszerű adóterheket talán jobb lenne fizetni. Most, ha mindent beszámítok, a kereset majd 70 százaléka elúszik. Li mi a csudáról beszélsz?!

15138 2009.08.14. 19:25:25

Janó, a francba. Nem érdemes kisembernek lenni...most mi lesz, ha az vagyok? :) Babett, ez is igaz, meg az is jó lenne, ha nem évente változtatnák az egész keservest... (de jó, hogy te sem érted Lít, azt hittem, hülye vagyok)

11815 2009.08.14. 19:26:28

Úgy látom, Líben ma keresztbe áll valami... :)

12564 2009.08.14. 19:31:15

16. Nefelejcs Cserélj helyet a kígyóbűvölővel! :))))

15138 2009.08.14. 19:33:32

Janó, kivel??

12564 2009.08.14. 19:36:33

17. Texaco Benzin (Babett) Babett! Nem az adóterhekkel van a baj igazából. Sokkal általánosabb a brobléma. Vannak ugyanis, akik a törvény előtt egyenlőbbek, így ők mindent megúsznak. Kettőből kitalálod, hogy ezek az emberek nem a bérből-, és fizetésből élők közül kerülnek ki. Az erkölcsi állapotát egy társadalomnak az elit erkölcsi állapota határozza meg.

15138 2009.08.14. 19:39:21

Hol van már itt elit... Ami fent úszik? Ja, de azt másképp hívják...tudod, ami fent úszik.

12564 2009.08.14. 19:39:27

19. Nefelejcs A hatvanas évek végén volt nálunk egy nagy népi TV-s vetélkedő a KI-MIT-TUD. Ott, ha valaki jobb volt a kategóriájában, mint az előtte lévő, akkor helyet cseréltek. Ez a mondás onnan származik. Vagyis, aki kezdettől fogva meg tudott maradni a székében, az nyert a végén. Ez ma is így van, nem?

15138 2009.08.14. 19:41:51

Emlékszem a Ki mit tudra, de ezekre a helycserékre már nem. De ma is így van, igen. (A kígyóbűvölő előttem van vagy utánam?? :DD )

12564 2009.08.14. 19:42:15

21. Nefelejcs Bár, már csak mondhatnánk, hogy "hol van már itt elit"! De addig is, le kellene valakinek halászni a szart a víz tetejéről!

12564 2009.08.14. 19:42:52

23. Nefelejcs Nálam TE VAGY A NYERTES!!!

15138 2009.08.14. 19:48:15

Hát már megint sikerült kiszednem...:) Köszi. Off: ma dicsértem a verseidet, meg a Gondolatéit, remélem, csuklottatok.

13066 2009.08.14. 19:51:57

20. Janó nálad a pont! Nefi a kígyóbűvölő csak is utánad jöhet csak :))) Lít én sem értem, de mint olvastam én sem vagyok egyedül

15138 2009.08.14. 20:03:05

Doremi, mikor jöttök máááár?

13066 2009.08.14. 20:07:53

Már nem sokat kell aludni, és ott is vagyunk :)

15138 2009.08.14. 20:14:02

Akkójó. :)

13149 2009.08.14. 20:45:52

Én hallottam egyszer egy rablótól, hogy az ügyvéd azt mondta neki: a bíró 500.000-t kér egy enyhe ítéletért... Meg is kapta. Állítólag. Mindkettő.

15138 2009.08.14. 21:46:01

Úgy érted, az ügyvéd és a bíró is?

12009 2009.08.14. 21:56:31

Én az adót rablásnak tartom. Miért kellene nekem fizetni mások számláját?

15138 2009.08.14. 22:07:16

Hát az iskola, rendőrség, katonaság, az utak, kórházak miből legyenek? Meg a t. politikusaink fizetése...?

12009 2009.08.14. 22:51:39

minek az? Vannak magániskolák, magánutak, magánrendőrség, magánkórjáz, stb. Minek ide adó? Akinek kell, fizessen érte...

12595 2009.08.15. 09:24:57

Nefi, a világon mindenhol úgy van, hogy a "törvényalkotók" - a szándékot ne firtassuk - beépítenek néhány kiskaput, a jó ügyvéd bebizonyítja, hogy csak azt használtad ki és nem csaltál... a rossz ügyvéd esetén a hatóság bizonyítja pont az ellenkezőjét. :)) "Mert mindenkinek alkotmányos joga annyi adót fizetni, amennyi fizetési kötelezettséget az állam rá tud bizonyítani..."

Kokó 2009.08.15. 09:33:37

Nefelejcs, kaptál már Lítől indoklást ? Már én is kíváncsi vagyok ? Értem Granicsár, aki életben marad az már csak gazdag lehet... Azt hiszem csak provokálsz, előbb utóbb kiderül az is, hogy mi a célod vele...

15138 2009.08.15. 10:30:54

RetTo, csak csinálhatnák szolídabban, hogy ne szúrja ki a szemünk. Én nem bánom, ha hülyének néznek, amíg nem tudok róla. :) Kokó, nem. Nem tudom, mire gondolt. Grani, a magánizék nem működnek, mert nem minden terület hoz hasznot. És a magániskolákra nincs mindenkinek pénze, tudod.

11951 2009.08.15. 10:52:03

Szia Nefelejcs! Már többször leírtam itt,nekem is van olyan ismerősöm,aki sikerként dicsekszik ,hogy a lánya kollégiumi támogatást kap,mert olyan kevés a hivatalos fizetése! Persze,építési vállalkozó,a családba mindenkinek menő kocsija,nagy palotája van,és büszke arra,hogy esetleg valaki elől lenyúlja a támogatást! A jelszava:ezeknek én nem fizetek adót.....

15138 2009.08.15. 12:33:30

39. De gondolom, az ő gyereke is jár iskolába, ingyen, vagy járt, meg ő is használja az utakat, de hát azt is megérdemli, vagy az neki jár... (rég láttalak, Zsati, jól vagy?)

Kokó 2009.08.15. 12:42:05

Tudod Zsati, engem pont ez az arrogancia háborít fel. És ezek az emberek még kérkednek is vele, hogy micsoda ügyesek ... Persze, hogy viszket az ember tenyere...

11951 2009.08.15. 13:27:42

Köszönöm Nefelejcs,egy kicsit fáradtan,de jól.Ma délután megyek bulizni a régi kolégákkal,ez egy kicsit majd feldob,remélem jó hangulatba telik........! Koko,engem is felháborit a pofátlanságuk,igazad van,viszket a tenyerem....

16357 2009.08.15. 13:32:33

az az adócsaló, aki a saját maga /és alkalmazottai/ által megtermelt jövedelemből /nem másokéból/ kevesebbet /vagy semennyit/ fizet, be mint amennyit az ö megkérdezése nélkül, azok állapítanak meg akik életükben új értéket nem teremtettek! ez persze csak a hazai kkvra vonatkozik! a multiknál és a nagyvállalkozóknál ezt adóoptimalizálásnak nevezik és offshore közbeiktatással törvényesítik! kérdésem az, hogy az "adócsalás" miért súlyosabb bün, mint a befizetett adók és járulékok szétlopása? az adócsalókat 16.000 apehes üldözi, miközben a tolvajokat gyakorlatilag senki! náluk balhé csak akkor lesz, ha valakit kihagynak a rabolt pénz elosztásából, megsértődik és névtelenül feljelent! úgy látom a hozzászólók többsége életében nem volt vállalkozó és fogalma sincs hányféleképp húzza le a vállalkozókat az állam, az önkormányzatok, az antsz, a tüzoltók, a munkavédelmisek, a elektromos müvek, a gázmüvek, a bankok, a könyvelő, stb. többségük mire oda jutna, hogy adót fizessen, már kirabolták!

15138 2009.08.15. 13:45:03

Ne haragudjatok, egyszerűen nem kapom a jelzést a ládámba, hogy kommentjeim vannak... Ha viszket a tenyerünk, akkor pénz áll a házhoz. :) Sírásó, én voltam vállalkozó...Áfás, ráadásul. De még mindig azt mondom, hoy ott le lehetett írni költségként, sok mindent, amit egy alkalmazott ki kell, hogy köhögjön, de leírni nem tud. Azzal is tisztában vagyok, hogy magasak az adók. És nem is azokról szól főleg a poszt, akik alig tudnak a felszínen maradni - hanem akik mindenféle kiskapukkal, off-shore-ral, rt-vel, kft-vel az adófizetés elkerülését célozzák. És főleg, én kiíváncsi lettem volna, bár senki nem érintette, hogy miért nem jelentjük fel az általunk ismert adócsalókat. Én is ismerek, én is hallgatok. Nem is tudom, az illetőtől is tartok, és - tényleg - nem becsületes dolog valakit feljelenteni. De hát ez egy röhej!! Lassan nem szólunk rá a szemetelőkre, a verekedőkre, a hangoskodókra. Én sem...Hallgatunk, egyre mélyebben, és ilyen helyeken, névtelenül öntjük ki a szívünket. Hát ennyit akartam én is.

10260 2009.08.15. 18:16:17

egy velejéig korrupt államban az adófizetés sem kötelező - vélik sokan. (és természetesen nem fizetnek, csalnak; s ezt a többi jóságosan elnézi...) voltak erre remek eszközök már az ókortól egészen az adósok börtönéig. de komolyra fordítva: melyik állami ellenőrző rendszer működik hibátlanul Magyarországon? más, gazdagabb országokkal szemben, itt miért kell helyi adót beszedő hatóságtól az országosig felállítani sok kicsi és egy nagy hivatalt? miért kell hülyén értelmezni az adatvédelmet, amikor más országban vidáman minden bankszámlába, s amibe csak akar, betekinthet az adó -hivatal? (olyannyira, hogy el tudja készíteni - és el is készítit - az egyes adóbevallásokat!) és ki ez a Li?

15138 2009.08.15. 18:34:34

egyiket sem tudom De...közeleg az augusztus vége. :))

13475 2009.08.15. 19:13:54

Off Szia Nefelejts remélem ha késve is megkaptad amit kértél tőlem. Üdv P.P.

15138 2009.08.15. 19:15:24

Köszi, igen!!

58395 2009.08.15. 19:31:37

Nefelejcs erről az ablakról beszéltél?

15138 2009.08.15. 19:32:57

Ez is lehet ablak... Te vagy ez Ember.nolblog?

13475 2009.08.15. 19:50:07

Akkor jó . Jó videózást.

15138 2009.08.15. 20:13:49

Oké. De írtam neked a méledre is, nem kaptad meg?

58395 2009.08.15. 20:23:42

Nem, nem én vagyok az " Ember" Nefelejcs, még nem vagyok teljesen kész . Köszönök mindent... :-DDDD

15138 2009.08.15. 20:27:20

Ugyan, mit? Majd ha kész leszel, és én segítettem.:)

44711 2009.08.15. 21:25:46

Para siempre !!!---mindörökké!

FENTE LEVENTE 2009.08.18. 22:41:24

Kitolások a szemünk láttára a mi kárunkra zajlanak.Pirulások nekünk arcunkon annyi,hogy szégyenünkben még jobban bízunk határtalan erőnkben?Netán meggondolt gondolatok gondolkodás nélkül gondtalanul élhetik gondos életük?Nekem elhihetik.Szorongós ember ne szorongasson szorongás hevében.Mert nem kell az öregítés az a megközelítés,hogy magas a kerítés és fent akad a parasztja,ha magát oda akasztja.Embernek egyre kevesebb a kosztja?Előrehozott választások csak fárasztások azon politikusok részére,kik nem bírják a meghajtást,és a magyar polgárok egy része is lekezeli a felhajtást.Előre a választások futnak előttünk.Mi már minden poént lelőttünk? Sokan nem értenek engem.Azok kedvéért a fentieket röviden összefoglalom.Vállalom.Azt szerettem volna tudomásukra juttatni,hogyha valaki Voksán Virágot megmasszírozná,izgalomba hozná,a szája nagyobbra dagadna mint a mellei.\"Lerí\"róla a beképzelt nagyképűség.És a hűség,mennyire lehet az,csavargós,link életével?Világ emberei!Borongós időben ne napozzatok napozókrémmel.
süti beállítások módosítása