Nefelejcs blogja

Jó tett helyébe jót várj

Jó tett helyébe jót várj

Mindannyian gárdisták vagyunk

2010. február 14. - Vörös Nefelejcs

Vagy leszünk…

Vagy leszünk…

Tegnap este látom a tévében, hogy egy fiát elvesztett apa 30 000 eurót kínál bárkinek, aki a gyilkos kézrekerítésében segít neki.

Ott vagyunk, ahol a part szakad. Az erőszak terjed, mindenhol, az iskolák alsó tagozataitól kezdve egészen az öreg, védtelen nyugdíjasokig, senki nincs biztonságban, hacsak saját maga nem tesz róla. Az általam ismert országok rendőrségei tehetetlennek bizonyulnak – még ott, ahol a rendőröket nagyobb tisztelet övezi, mint Magyarországon, még ott sincsenek felkészülve ekkora nagyságrendű és ilyen kegyetlen eseményekre.

Svájcban nemrég egy rendőrt vertek össze és vették el a fegyverét, az életét csak annak köszönheti, hogy időben megtalálták. Keletről jött rablóbandák (örmények) garázdálkodnak a boltokban, amik megint nincsenek erre felkészülve. A polcról lopás szaporodik, és nem alapvető élelmiszerek, hanem drága italok, kozmetikumok tűnnek el. Sosem látott méreteket ölt a bűnözés : szaporodnak a gyilkosságok, az erőszakos, véres rablások, megjelent a prostitúció, és jelentem, első ízben olvasom, hogy megjöttek a magyar lányok… A lakásfoglalók szaporodnak, az ellenük eljáró rendőrök verekedni kénytelenek, a törvények mintha nem is léteznének, vagy nem vonatkoznának mindenkire.

És az emberek azon gondolkoznak, hogyan védhetnék meg magukat. Önvédelmi eszközöket áruló boltok nyílnak, szépen fogynak a mozgásérzékelős lámpák, biztonsági zárak, rácsok – de mindez nem elég.

A törvények nem védenek ! A törvények a bűnelkövetőket védik – néha úgy tűnik, csak őket. Így hát a polgár kénytelen valamit tenni. Önkéntesként beáll iskolásokat kísérni, diszkók után ittas fiatalokat hazafuvarozni, járőrözni, működik – és táblákon fennen hirdeti magát – az « Őrködő szomszéd » mozgalom.

Nálunk meg Gárdába tömörül a polgár, ha elege van. És hangoztatja, hogy neki ehhez joga van, mert félti a biztonságát, az övéit, félti az életét. Kár, hogy ehhez nemzeti gúnyát is magára húz, és fegyverhez nyúl, mert elveszti védelmi jellegét és erőszakos szervezetté válik. Militarizálódik. Nem a rendőrséget segíti, mint a polgárőrök, hanem helyette kíván eljárni. Hiszen kordont bont maga is…ellenáll a kormánynak, ellenáll a rendőrnek, azoknak, akik hivatalból jogosultak eljárni mindannyiunk nevében.

Még emlékszem olyan időkre, mikor egy rendőrnek nem kellett tulakodnia. Azt az egyenruhát hordta, amelyik az országé volt, a mienk volt. Őt megütni azt jelentette, hogy köpni a törvényre, köpni mindannyiunkra, köpni az országra.

Most miért jelentene mást ?

Az érem másik oldala : meddig tart még, hogy az emberek kénytelenek legyenek szerveződni, hogy magukat védjék ? Mindannyian gárdisták leszünk ?

Azok leszünk. Ha nem azért, mert magunk húzzuk fel a ruhájukat, akkor azért, mert a magyarokat össze fogják mosni a Gárdával. Most még csak a szélsőséges nacionalisták teszik, főleg a határaink mentén. Nem szeretnék addig várni, míg egész Európa gárdistának tartja majd a magyarokat. És nem az jut eszükbe, hogy ez a nép védi magát, hanem hogy agresszív.

Én nem akarok Gárdista lenni. Nem akarok Gárdistákat látni, bármilyen szépen énekeljenek, bárhogy is dobogjon a szívem a dalaikon. A magyar rendőrségtől várom, hogy rendet tegyen, nem önjelölt szervezetektől. A törvényeinktől várom, hogy igazságot tegyenek és büntessenek, nem egy vagy két párttól, hogy utólag elszámoltassanak.

Rendet szeretnék, nem bosszút. Mert kard által vész, ki kardot ragad…

A képet innen kaptam és köszönöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosnefelejcs.blog.hu/api/trackback/id/tr728289324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ejmiakő 2010.02.14. 22:36:56

29. Nefelejcs (szerkesztő) 2010. 02. 14. 20:37, éltél itthon te valaha? Vagy minek alapján beszélsz? Svájc jól megél a világ zsírján, ott nincs sok ok az elégedetlenségre. Mindig a gyarmatokon nagyobb a diktatúra.

ejmiakő 2010.02.14. 22:39:47

35. wesz 2010. 02. 14. 21:06, van neked gyereked?

14055 2010.02.14. 22:41:10

Hát ez az Nefi, mi termetünk nekik olyan világot, amiben ilyenné válnak. Aki meg szelet vet, legalább ne csodálkozzon, amikor vihart arat..

15138 2010.02.14. 22:44:36

40-re: Bo, nekem attól tartok, autorista hajlamaim vannak. Van egy szabály, betartom könnyedén, ha úgy vélem, a többségért van - és az én szememben a törvény azért van. Innentől elvárom, hogy más is betartsa - és mérges vagyok, ha nem. Ez Fidesz-program lenne? Nemrég ugyanezért még lekomcsiztak...van némi zűrzavar a terminológiában, jaj. 41-re: Ejmiakő, 18 éves koromig otthon éltem, és 90-99-ig, valamint még azóta nem voltam sehol máshol a szabinkon, csak otthon, évente vagy 3-5-ször. Svájcról ugyanezt gondolom, mint te. Egyébként az elégedelenség relatív, a magyaroknak sem kellene úgy érezni magukat, mint némely afrikai országnak, ha lehet hinni ennek: http://www.gallup.hu/Gallup/release/zimbabwe_090605.htm

15138 2010.02.14. 22:48:01

off: Ejmiakő, megnéztem a HOME-ot. Azóta szarul érzem magam. Most nem tudom, megköszönjem -e, mindenesetre, hihetetlen felvételeket láttam. Mégiscsak köszönöm. :)

relatív 2010.02.14. 23:05:26

Az a gond, amit a blog felvet általános a világon bárhol IS nézünk körül, és bármilyen szigorral lép fel az állam. A gazdasági helyzet ellentmondásai csak valamilyen arra alkalmas keretben fékezhetők meg, míg a kapitalista környezet inkább gerjeszti ezt az ellentmondást, ami - úgy vélem - antagonisztikus ! Nézzük az amerikai példát, ahol - ismereteim szerint - a világon a rendőrségnek ( több szintje IS van ) hatalmas előjogai vannak az állampolgárokkal szemben: kialakult tér- és idő tekintetében egy államitól független erőszak szervezet, ami a helyi lakosság igényei szerint "védi" az érdekeltségeiket. Tehát az, hogy az állami erőszak-szervezet gyengesége miatt, annak feladatait ellátandó kerül bizonyos fegyver-nélküli, vagy fegyveres csoport felállításra, nem annak okán, hanem a gazdasági ( vagy egyenesen politikai ) körülmények által generálódik ! Ezeket az indokokat nem lehet ép ésszel megérteni, erősen kell ellenük harcolni, akár szellemi, akár fizikai úton, mert csak az anarchia kialakulásához vezethet létezésük ! Azok a sunyi indokok, amit a támogatásukra egyesek elővezetnek csak a látszat csalás útján történő hamisításai ! A világ e gazdasági kényszer során - mely a gazdag és a szegény rétegek egymáshoz viszonyított nagyságának és a köztük lévő egyre növekvő anyagi különbségek növekedése miatt - egyre jobban egy megoldatlan helyzet elé néz,ami robbanáshoz vezethet, ha nem eszmélnek fel a hatamat gyakorlók !

104537 2010.02.14. 23:20:50

Én azt tapasztalom, hogy -főként vidéken-egyre szélesebb körökben nő a gárda "becsülete". Hasonló tekintéllyel bíró rendőrség esetén elképzelhető, hogy a szükség nem szűlt volna semmilyen gárdát még csak az ötlet szintjén sem...

111062 2010.02.14. 23:26:54

bo-56 Amit leirtam azok az en gondolataim, ha hajaznak a Fideszre, orulok neki. Sajnalom, de az esemenyek kozelednek a kezelhetetlenseghez es tul sokan halnak meg, kulonosen az idosek kozul eroszakos cselekedetek miatt. Valahol gatat kell szabni. Ezert is no a Garda iranti szimpatia, kulonosen videken. Ez annak a vegeredmenye. Lordart, az elsotol az utolso szoig egyetertek veled. Nefi, szerintem ez a tema teljesen rendszer, oldal, part es nezet fuggetlen. Mindenkinek, ismetlem mindenkinek joga van a vagyoni es fizikai biztonsaghoz. Ezt az allamnak kell biztositania, hiszen lemondtunk rola az o javukra, amikor nem tartunk fegyvert. Ha ez nem kovetkezik be, vagy pedig a torvenyek nem eleg elrettentoek, akkor az allamnak kutya koteleseege beavatkozni es megerositeni a kozbiztonsagot. Az eredmeny, a rend hianya vezet el a szelsosegekhez, akik kihasznaljak a hatalom gyengeseget es tehetsegtelenseget. Itt tartunk most.

13250 2010.02.14. 23:29:35

Nefi! A szabályokkal, törvényekkel én is úgy vagyok, mint te. De amivel wesz (a FIDESZ) akarja ezeket erősíteni, látszattevékenység vagy olyan árat kell érte fizetni (szabadságban vagy pénzben), ami miatt nem éri meg. A Jobbik szívesen odatenné mellé a diktatúrát és a börtönöket, a FIDESZ csak a börtönöket. De a nyomorból akkor is csak a bűn vagy a temető felé lesz reális kiútjuk azoknak, akiket sújtani akar a rendpárti megoldás. Ez perspektíva? Lehet Szingapúri szigorral is kezelni a kihágásokat, hogy minden szabályt betartsanak, de tűrni fogja ezt az immár minden porcikájában érintetté váló társadalom, vagy lesznek a nagy büdös szigor elvei a homlokzaton és a háttérben majd korrupció és hatalom gondoskodik arról, hogy csak azokat sújtsa, akiket nem véd egyik sem?

111062 2010.02.14. 23:34:09

42 ejmiako Erdektelen. Ne haragudj, de az vilag csufsaga, hogy egy 14 alatti kolyok barmilyen buncselekmenyt elkovethet buntetlenul es a rendorok malmoznak, hogy a kolyok mikor lesz legalabb fiatalkoru. Ismet csak felmerul a kerdes ki ved kit. En buncselekmenyekrol beszeltem, ezek lehetnek rablas, zsarolas, kenyszerites, ha peldaul a kolyok elszedi a te gyereked zsebpenzet, mobiljat, markas cuccat. Te kit vedesz a rendes gyereket, vagy az aljas csibeszt? Szinten itt volt a minap a 92 eves neni esete, a hirek szerint agyonvertek, az egyikuk 11 eves. Akkor most mehet Isten hirevel? Sehol semmi, egy embertol elvettek az eletet, azt mar nem adhatja vissza senki. A tarsadalom mar csak egyet tehet, szavatolja, hogy ez a sopredek tobbet ne kerulhessen olyan helyzetbe, hogy a tarsadalom egy rendes es becsuletes tagjatol elvegye azt ami egyszeri es megismetelhetetlen, az eletet. Megismetlem megegyszer, a tarsadalom szemetet nem azert kell bezarni, hogy megbuntessuk oket, hanem azert, hogy ne okozhassanak tovabbi karokat a becsuletes tarsadalomnak. Ennyi. Engem nem erdekel az aranyos buntetes es egyeb porhintesek. Nem erdekel a tarsadalmi hattere, neveltetese, beszamithatosaga egy gyilkosnak. Gyilkos. Pont. Szerintetek milyen dolog az, hogy a multkor a boxolot FELFUGGESZTETTEL hazakuldtek miutan meggyilkolta egyik tarsat? Itt tartunk?

15138 2010.02.15. 07:40:58

46-ra: Relatív, szia, én sem mondok mást. És alighanem Ejmiakő sem véletlen ajánlotta megnézésre a HOME c. filmet. Amiben azok a különbségek még jobban látszanak, amikről beszélünk. Talán 2% birtokolja a gazdagság felét, ha jól emlékszem a számokra. (bár, hogy ez a kapitalizmus hibája lenne, azt csak mi gondoljuk) A rendőrségnek államinak kell lennie, és mellette semmi militáris/paramilitáris szervezet nem lehet, ha nem akarjuk Dél-Amerika szintjén végezni. 47-re: Lordart...leültem az egyszerűségen, ahogy mondtad. De ha ennyit mondok - védekezik Nefelejcs - abból nem telik ki egy poszt...:) 48-49: Bo, Wesz, én mindenkinek igazat adnék...:( Mert én is azt gondolom, amit Wesz mond, de elfogadom, hogy egy erős rendőrség (plusz a terrorista-fóbia, Patriot act, etc.) rossz irányba vihet, és túlnőhet az orwelli gondolatrendőrségen. Hozzáteszem, ha a kettő közt kell választanom, én - és ezzel egyikőtök sem fog egyetérteni :) - a diktatúrát választanám, mert ott csak egy irányból kell félni, míg anarchia esetén nem tudod, honnan ér támadás. Vidám. A héten olvastam Bulgakov Fehér Gárdáját, és mélyen átéltem az érzést, mikor a saját lakásodban rabolnak ki, félemlítenek halálra. Ugyancsak a héten személyes élményem is volt...

20785 2010.02.15. 08:17:15

Én úgy tudom, hogy a rendvédelem errefelé állami feladat, de javítsatok ki. Úgy tudom az adónkból fizetjük, hogy a közbiztonságot garantálják. Ha létrehozunk egy másik szervezetet, ami helyettük ezt elvégzi, akkor a pénzünk hova megy? Azt az állami szervezetet kellene megreformálni, megfizetni - rendőrség- amely törvényesen képviseli a védelmet, vagy ennek az önszerveződő modellnek a vége az, hogy számoljuk fel magát az államot is, majd mi mindent megoldunk. Ez is egy lehetőség, csak végig kell gondolni. Még valami: A szemet szemért elv nem az egész emberiségre vonatkozik, hanem a Tóra része, és ha ezt szeretnénk látni, akkor a Törvény többi része is vonatkozni fog ránk. Végig kell olvasni, több, mint 600 parancs, és megpróbálni betartani. Megsúgom ez a zsidóknak sem ment. Ha ment volna nem volna szükség Messiásra, úgyhogy óvatosan a fogakkal ! :)

13149 2010.02.15. 08:18:47

Melyik törvény védi a bűnelkövetőket? És mitől védi őket? Szerintem azt, hogy valaki bűnelkövető-e, csak a bíróság tudja megállapítani, jogerős ítéletben (ez a törvény éppen az ártatlanokat védi). A jogerős ítélet után is vannak bizonyos minimális alapjogok persze az emberi méltóság és az élet védelmében, de az nem befolyásolja a törvényes büntetést. Ha valami miatt rossz a magyar igazságszolgáltatás, akkor az a lassúsága. Egyébként a bűnözés nagysága Magyarországon 10 éve egyre kisebb.

15349 2010.02.15. 08:33:16

27. ejmiakő (látogató) 2010. 02. 14. 20:37 Semmi olyasmit sem állítottam, amit te ismételten összehazudsz. Esetleg a témával foglakozhatnál, személyeskedő, hazug szemétkedés helyett.

15349 2010.02.15. 08:35:54

Akinek az "amerikai példa" szimpatikus, számítsa hozzá az amerikai szintű bűnözést is. Azt meg nem értem, miért ír a "gárdáról" valaki, ha "nem tudja", kik és hogyan működtetik.

120353 2010.02.15. 08:36:46

erlauer 2010. 02. 15. 8:18 Legalább olyan jó, mint Bajnai szerint Európa legstabilabb országa Magyarország?! Szerintem még nem érte el a koffeinszintje a kívántat, azért ír ilyen eszeveszett politikai porhintést.

15349 2010.02.15. 08:39:57

29. Nefelejcs (szerkesztő) 2010. 02. 14. 20:37 Azok a "tömegek" - bizonyára jó szándékkal - garázda módon fenyegetnek embercsoportokat, közösség elleni izgatást, hatóság elleni izgatást, azaz bűncselekményeket követnek el, folytatólagosan, a Jobbik útmutatása szerint; s ha valahol összejönnek, pl. Kossuth tér, hát zsidózni-cigányozni-buzizni jönnek össze. Nagyon hülyének kell lennie annak, aki meg tudja önmagát etetni azzal, hogy mindezt jó szándékúan műveli.

ejmiakő 2010.02.15. 10:48:33

50. wesz 2010. 02. 14. 23:34, nem érdektelen. Ugyanis akkor látnád, hogy egy egy 12-éves gyerek még nem lehet felelös a tetteiért. A testi fejlödés gyorsulása egyáltalán nem hozza magával a személyiség gyors kifejlödését. Az indoklásod szerint egy 5-éves gyereket is be kell börtönözni, ha pl. mérget tesz az ételbe. S a társadalom nem engedheti meg magának, hogy a felelösséget azokra hárítsa, akiknek nincs lehetöségük azt viselni. Ebben az ökör társadalomban pedig ez történik. Kisajátították az állam vagyonát, majd azt mondják a többinek, hogy gondoskodj magadról. Ez így nem kóser. A törvények megengedik a rablást nagyban, akkor ezek a rablók és támogatóik nem tudják megtiltani a rablást "kicsiben". Aki olyan társadalmat támogat, ami kevesek érdekei szerint müködik, az ne követelje a tömegtöl, hogy kussoljon. Követelheti persze, de ezt csak nyílt diktatúra mellett érheti el. Ha érted, én nem a bünözö életmódot támogatom, csak azt mondom, a társadalmi rend se lehet bünözö. Ma pedig az. Bünözés már maga az átverés a "demokráciával" meg hasonló mesékkel. A világnak ez a része úgy müködik, hogy az erösek kirabolják a gyengéket, s saját magukat meg tudják védeni. Az USArmy-val, az InKal-al, s pl. a magyar rendörséggel. Ha pedig a rendörség a rablás rendjét védi, akkor miröl beszélünk? A cigányság hagyományos életmódja visszatért a társadalom átalakításával. Én leginkább azért vagyok mérges rájuk, mert nem használták ki a kádári rendszer által nyújtott lehetöségeket a gyerekeik képzésére. 89-ben pedig történelmi lehetöséget baltázott el az ország - persze nem pusztán saját akaratából - a normalizált élethez. Kína, Vietnam a példák arra, hogy lett volna más lehetöségünk is, mint kiszolgáltatni magunkat a karvalytöke kénye-kedvének. Tehát mi se cselekedtünk felelösen, amikor hagytuk magunkat becsapni, megvezetni a "szociális piacgazdaság" utópiájával. S nem cselekedtünk felelösen azóta sem, többször is. Az egészségügy lezüllesztésébe sokak halnak bele idö elött. S nem gyerekek döntése nyomán. Kiket zárjunk be? Van egy házam, amit 89 óta kb. 10-szer törtek fel, volt amikor tudtam, hogy kicsoda. (Cigány.) A rendörséget nem érdekelte a dolog. Csak azért mondom, hogy én is közvetlenül károsultjuk vagyok. S meg kell akadályozni a bünözést, de a jelenlegi társadalmi viszonyok között az lehetetlen. Mert maga a társadalom is bünös.

15138 2010.02.15. 10:48:46

52-re: SOS7, én is így gondolom és kösz a kiigazításért. 53-ra: Erlauer, már a lassúság megkérdőjelezi az egész értelmét...Semmi kivetnivalót nem találok abban, hogy aki még a nyomozási szakaszban van, ne kezeltessék bűnözőként - bár ez megint érdekes mondjuk olyanok esetében, akiket rajtakapnak. De hogy az angol rendőr sapkáján kamera legyen, hogy ő be tudja bizonyítani, hogy nem bántotta a gyanúsítottat, abban azt látom, hogy egy rendőr szava kevesebbet ér, mint egy gyanúsítotté. (én nem csak a magyar helyzetre gondoltam, mikor az igazságszolgáltatásról és a bűnüldözésről beszéltem, ezért hoztam külföldi példákat. Magyar eseteket ti tudtok többet) 55-re: Jehu, :), azért írok a Gárdáról, mert aggaszt. És többet tudok róla, mint a külföldi közvélemény, aki szintén ír róla... 57-re, nevezhetsz nagyon hülyének - bár nem ismersz. Én nem azt mondom, hogy jóindulatú emberek akarnak másokat rendre nevelni, hanem azt mondom, hogy megértem, hogy vannak emberek, akikben megvan az a plusz, hogy tegyenek is valamit - bennem úgy látszik, nincs, mert CSAK írok -, nem félnek elkötelezni magukat nyilvánosan, meg vannak győződve az igazukról, és csoportban gondolkodnak, nem egyénben. Szerintem rossz úton járnak, az agresszió nem old meg semmit, sőt ront, és egész Magyarországnak rossz hírét keltik. De nem írnám le még egyszer az egész posztot...

15138 2010.02.15. 10:49:22

Ugyancsak aggaszt, hogy össze fognak mosni velük magyarként.

15349 2010.02.15. 11:02:12

54. Vasgereben 2010. 02. 15. 10:12 Nagyon hülyének a "jó szándékú" gárdistát tartom. Ismétlem: a "gárda" bűncselekményeket követ el, fő foglalatossága pedig a zsidózás-cigányozás-buzizás. Ezt társadalomban élő ember "jó szándákkal" csak úgy követheti el, ha elaltatja a lelkiismeretét. Azt állítom, hogy a "gárdisták", a jobbikosok kell hogy tudják: aljasságot művelnek.

ejmiakő 2010.02.15. 11:06:14

49. bo-56 2010. 02. 14. 23:29, úgy látom, ezen a blogon vannak értelmes gondolatok abba az irányba, hogy mitöl beteg ez az egész. Én úgy látom, hogy a jelenlegi demokrácia hazugsága a mi vadkapitalista szintünkön kökeményen ütközik a rendszer diktatúra jellegével. A gazdasági diktatúrát leplezö demokrácia-színjáték nem engedi a nyílt diktatúrát, anélkül pedig nem lehet fenntartani a kizsákmányolás rendjét. NyE-ban is omladozik a rendszer, nincs már szüksége a globalistáknak a szociális piacgazdaságra. Ameddig azonban még létezik, addig kisebbek a társadalmi ellentétek, s így jobban mülödik a dolog. Itt tehát el kell döntenünk: ragaszkodunk (?) a rablógazdákodás rendjéhez ( ebben ma sajnos a pártok között teljes az egyetértés, s az elbutított tömeg is támogatja ), s akkor nyílt diktatúra mellett lehet csak rendet tenni. ( A kizsákmányolók rendjét, értelemszerüen. ) Vagy képesek vagyunk megszerezni az államot, hogy az a közérdekek szerint müködjön. Le se merem írni, hogy ez ma mivel járna.

ejmiakő 2010.02.15. 11:09:52

61. jehu 2010. 02. 15. 11:02, ebben tévedsz. Mivel a rendörség a rablók-rendjének védelmével van elfoglalva, a kisemberek életétrendjét próbálnák védeni. De ez a mai államnak nem érdeke közvetlenül.

52079 2010.02.15. 11:19:15

"Kár, hogy ehhez nemzeti gúnyát is magára húz, és fegyverhez nyúl, mert elveszti védelmi jellegét és erőszakos szervezetté válik." A nemzeti gúnyától válik erőszakossá??? Fegyverhez nyúlt a gárda?Ti nem az erőszaktól féltek, hanem a magyar nemzetet gyűlölitek.

15138 2010.02.15. 11:28:35

64-re: Bolhás, ha te most nem jössz, azt mondtam volna, hogy Astrum minden egyes alkalommal megkérdezi, hogy a Gárda hol és mikor csinált valami törvényelleneset. (a betiltásáig) És erre tudomásom szerint még soha senki nem válaszolt neki. Mivel az én szövegemet hoztad példának: a nemzeti gúnya miatt fognak minket - nem gárdistákat is - összemosni velük. A fegyverről csak hírek vannak, kiképző-telepekről, valamint az Erlauer blogjában látott fiúról, aki német egyenruhában tetszeleg. Kérdés, hogy gárdista-e. Az a poszt azért van, hogy beszéljük meg - és ne egymást tromfoljuk le...reményeim szerint. (Most egy kicsit nem érek rá, de du. leszek. )

15349 2010.02.15. 11:36:56

61. jehu 2010. 02. 15. 11:02 - természetesen az 59.-re akartam hivatkozni - a nyilas vasgerebent máshonnan rángattam ide, figyelmetlenül.

15349 2010.02.15. 11:39:56

65. Nefelejcs (szerkesztő) 2010. 02. 15. 11:28 Az, ahogyan és ahol vonulgattak, bűncselekmény: zaklatás, fenyegetés, garázdaság - közösség elleni izgatás. Morális értelemben persze az egész banda, ahogy van, a nyilas Jobbikostul: nemzet elleni bűncselekmény.

15349 2010.02.15. 11:42:18

47. lordart 2010. 02. 14. 23:20 A "gárdát" a nyilas párt "szüksége" szülte, ahogy az egész elképesztő hisztériát is.

112742 2010.02.15. 12:28:07

Kedves Bloggerina....szokj hozzá. ugyanugy ,mint ahhoz a Svájcnak a jólétet biztositó sok-sok devizamilliárdhoz ,amelyet a szervezett bünözés az elmult harminc évben , na meg persze az elmult hatvan évben Svájcba irányitott és müködtetett. Akkor nem tiltakoztatok........most, amikor ott is megjelenik a mellékterméke a dolognak nem kéne ennyire finnyásnak lenni...

13149 2010.02.15. 12:28:19

@ 56. adamant Magyarországon sohasem volt akkora szintű bűnözés, mint nyugaton, viszont - és ezek hivatalos adatok, nem pedig pártelkötelezett hasraütések - 10 éve csökken a bűnözés volumene.

Afroninja 2010.02.15. 12:32:29

Jehu nem értem ezt a zsigeri gyülöletetedet a magyar nemzet iránt.Ha tegyük fel zsidó vagy cigány vagy homár vagy akkor is jelentkezhetsz a gárdába, nincs mitől félned!Tisztességes emberként nincs mitől félni a jobbiktól-gárdától, ez a nyilasozás meg rendkívül aljas és kontraproduktív.Honnan jön belőled ez a düh és utálat?Gyülölöd a Magyarságot de miért?Nem élhetsz ennyi gyülőlettel a szívedben, márpedig most akár tetszik akár nem a Jobbik lesz a második erő.Mérgezett, elvakult elmével fogsz évekig utálni, akkor is ha minden jobbra fordul?A többiekhez akik meg cikinek tartjáka magyar motívumokat:ennyire kozmopolitává akartok válni?cikiek az 1000 éves jelképek és a nemzeti zászló?Nem fogahtom ezt fel...

112742 2010.02.15. 12:33:20

Mielőtt többen letámadnának,hogy ne Svájcról van szó, megnyugtatásul, igaz ez hazánkra is. A Horn kormányzat ideje alatt a teljes orosz feketetőke 8o százaléka horgonyzott le először nálunk és csak aztán vándorolt innek és Ausztriából az off-shore-okba. Száz milliárdokról volt akkor szó és én emlékszem a külker.bankban az ajtóig sorba álló orosz és fák ügyfélforgalomra......akkor kellett volna utálkozni.....

ejmiakő 2010.02.15. 12:36:31

70. erlauer 2010. 02. 15. 12:28, te hamisítottad a a statisztikát? Mit gondolsz hány Zuschlagot nem buktattak le? ( A miértet nem is kérdezem. ) Mikor emelték 20e FT-ra a szabálysértési határt? S egyáltalán, mi számít itt bünnek? A pártfinanszírozás pl. nem. Ugye.

ejmiakő 2010.02.15. 12:46:15

71. Afroninja (látogató) 2010. 02. 15. 12:32, a globalista hatalomnak - melynek Jehu is szószólója - nagyon nem tetszik, ha valahol közösen próbálnak velük szembeszállni. Pl. nemzeti alapon. Dehát a munkásmozgalmi alap se tetszett nekik. Pontosan ezért mossák össze a nemzeti öntudat erösödését mindenféle gonosz dolgokkal. Ez is az agymosás része. S mint látható, elég eredményesen csinálják. Mifelénk is pl. Chavez gonosz. Pedig az az egyetlen lehetséges, baloldali út, ahogy saját államot szervezhetnek. Itt a Jobbik is sumákol valamiféle nemzeti tökésosztályról. Csak akkor lehet itt emberi élet, ha mi dönthetünk saját sorsunkról. Annak pedig feltétele, hogy vagyon felett is rendelkezhessünk.

ejmiakő 2010.02.15. 13:01:28

65. Nefelejcs (szerkesztő) 2010. 02. 15. 11:28, ha Erlauer az információforrásod, akkor régen rossz neked. Még a végén Bokrosról is azt hiszed, a nemzet jóakarója. Brrr. Bonyolult dolog az, hogy kik, miért, milyen képet alakítanak ki rólunk. Nyilván olyat, mint amilyen a médiák tulajdonosainak az érdeke. Ha ezt tekintjük mércének, akkor egyböl eláshatjuk magunkat. Sokat tudnak ártani, az nyilvánvaló. De csak azt adhatják, mi lényegük. Azt szoktam mondani, 89-ig a kétfajta, számomra elérhetö - hazugságból jobban meg tudtam becsülni a valóságot, mint ma az egyöntetüböl. Kellene közvetlenül Kínai, arab, perzsa, meg spanyol hírforrásokra is figyelni, hogy az ellentmondások feltünhessenek. A fiatalok számára katasztrofális a dolog, akik csak egy mintát láttak még, s nem is merik feltételezni, hogy minden hazugság. A NyE-i lakosság - az USA-ról ne is beszéljünk - teljesen be van kondicionálva. Ez már régen a "Szép új világ". Meg kell próbálni elszakadni a súlykolt gondolati sémáktól. Még ha fájdalmasak is a saját gondolatok. :) Tévedni persze akkor is lehet, rohadt sok munka mögélátni kicsit a dolgoknak. ( Kivéve, ha egy pancser, mint fleto, segít benne. ) Ezt használják ki, hogy nincs idö ellenörizni a hazugságaikat. S a hazudozást még erkölcsileg sem ítélik el. Sokak szemében belefér a demokrácia színházába a megtévesztés, a csalás, a haudozás. Elvileg se adatik meg ezáltal a tömegnek, hogy a józan esze alapján szavazzon. Azt is ellopják, kisajátítják.

36888 2010.02.15. 13:08:08

70. Erlauer elvtárs, arra azért nem mernék mérget venni, hogy csökken a bűnözés volumene.....ugyanis ma már egy kisebb horderejű rablás is latens marad, mert nem éri meg a macera a feljelentést, örül a sértett, hogy megúszta. Ha véletlenül megfogják a tettest (mert sorozat) akkor pedig polgári perben (értsd: külön eljárásban) pereskedhet a kártérítésért.....jól van ez így maga szerint? Más a fehérgalléros bűnözők pedig a kormányban és a bankokban ülnek. ...még....

Afroninja 2010.02.15. 13:28:42

Úgy van ejmiakő, továbbá nagyon elszomorít az , hogy bírják feltüntetni ezt az országot, úgy mintha itt bármiféle fasizálódás végbemehtne.Többnyire szép magyarsággal irogatnak a szoclibek-mondhatnánk ez nem "oldal" függő- amiből következtethetni lehet arra, hogy intelligensek.Akkor viszont felmerül, hogy tudatosan riogatnak minden eszközzel, meg akarják védeni a jelenleg regnáló kormányt.Trükk és hazugság az egész, aki egy mp-ig is komolyan gondolja, hogy itt mégegyszer üldözni fognak valakik valakiket faji alapon az nagyon sötét, vagy nagyon aljas.Egy nálunk sokkalta nagyobb ország sem vihetne véghez egy népírtást, egszerüen "túl kicsi lett a demokratikus világ"(Afrikát hagyjuk, egyrészt ők tehetnek róla, hogy ott tartanak ahol, másrészt a civilizált gyarmatosítóknak többmilliárdos érdekük, hogy Afrika maradjon ott ahol jelenleg is van).A kigyó a farkába harap, egy pillanatig sem hihetjük, hogy akik riogatnak naivan jószándékúak, egyszerüen borzonganak mindattól ami (magyar) nemzeti és itt visszaérkeztünk ejmiakő 71-es kommentjéhez.

13149 2010.02.15. 13:48:53

@ 73. ejmiakő (látogató) Mellébeszélsz. A 20 ezer forintos értékhatárnak semmi köze a statisztikához, mivel az az alatti szabálysértések is csökkentek. Rablás, betörés esetén pedig nincs, és soha nem is volt értékhatár.

ejmiakő 2010.02.15. 13:50:17

77. Afroninja (látogató) 2010. 02. 15. 13:28, ez nem hazai egyedi eset, ahol van rá lehetöségük és kell, ugyanezt játszák. A MÁV elleni perrel fenyegetés mutatja, hogy nincs határa az aljasságnak. Minden tisztességes ember elhatárolódik az ilyesmitöl. S folyik a hatalom építkezése, a terrorizmus örve alatt totális ellenörzést hoznak létre. S a tömeg csak ámul és bámul.

120353 2010.02.15. 13:55:33

Sok minden sajnos nézöpont kérdése. Míg a "fogat-fogért" szemlélet a világ egy részén mai is mükdöképes (ld. Palesztina: minden Gázából átlött rakétáért, azonnal high-tech megtorlás. Általában 24 órán belül. Belföldieknek ez lett megígérve, ill. ezt kell tenniük már csak a hagyományok miatt is.), addig a kis "gyerekcsíny" (kis lopás, kis rablás) szinte népmesei kobak cirógatássá korcsosult. Gyerekkoromban (kb. 6 éves lehettem, olyan elsös féle) találtam egy golyóstollat az iskola elött és eltettem, söt egy hétig használtam. Édesnyám meglátta nálam az "UFO"-t miután elmondtam honnan van, durr egy maflás és egy hétig nem mehettem a grundra focizni (meg persze a suliba le kellett adjam a golyóstollat értéke akkor volt 2-3 forint). Sok minden amit bünözésnek nevezünk börtön nélkül, csupán egy otthoni, jókor elhelyezett maflással és a hozzá tartozó "szentleckével" müködik. Én minden esetre máig emlékszem rá (nem mondom meg hány éves vagyok, de több, mint aki kérdezni akarja!) Szeretettel "A"

ejmiakő 2010.02.15. 13:56:01

78. erlauer 2010. 02. 15. 13:48, nem beszélek mellé. A nálam történt 10 betörésböl az elsö kb. jelentettem. A többit már nem, mert értelmetlen. Javult a statisztika, igen. Ahol meg a nyomozást se indítják meg, hiszen pl. titkosítják a büntettet, ott meg meg az értékátlag is csökken. Egy rablóállamot támogatsz. Te tudod, miért teszed.

15138 2010.02.15. 14:14:07

Jehu, légy szíves, ne nyilasozz le senkit...cserében a komcsikat sem szidjuk, én annak tartom magam, és a libsiket sem... Úgyis van elég harag már. Ha megértjük, hogy mi mozgatja őket, az nem azért van, hogy felmentsük őket a felelősség alól, hanem hogy változtathasssunk a körülményeken, amik őket idáig vezették. Ők is magyarok - és az ellenoldalnak legyen mondva, mi is azok vagyunk. Úgyhogy a magyarkodást, magyarozást el lehet itt felejteni... Egyébként ez elemi pedagógia, és semmi köze a politikához. A vonulgatásra - sajnos - engedélyük volt, mint ahogy a jaj, milyen téri avatásukra is. Ezzel még mindig nem csináltak (a betiltásukig) semmit. Bocs. A félelmeidet osztom velük kapcsolatban, de ennél nem több. Persze, ha be vannak tiltva, akkor legyenek betiltva. Nekem a törvény számít, vagy a bíróság ítélete. A többi hangulatkeltés, mindkét oldalról. 69-re: Feri, én teszek rá, hogy a svájciak mitől félnek... én attól félek, amitől én félek és közöm nincs a milliárdokhoz. De a köznépnek sem sok. Itt is ugyanolyan emberek élnek, mint nálunk vagy Oroszországban, a közember tök ugyanolyan... Az én szívem egyébként inkább dobog Mo-ért, vagy az oroszokért, mint Svájcért. Annyi közöm van hozzá, hogy itt élünk. És? Te orosznak, vagy magyarnak tartod magad? :) Sosem mondtál még rosszat oroszokról? Vagy sosem mondtál még rosszat magyarokról? Ha nem, akkor te egy szent vagy. 70-re: Erlauer, ezzel azért vitatkoznék, hogy Mo-on sosem volt olyan szintű bűnözés, mint nyugaton, mert melyik részén? Svájcban még most is jobb, Franciaországban meg rosszabb és akkor meg nem említem Chicagót vagy Sziciliát. Vagy Moszkvát, akár. 71-re: Nem nekem szól ugyan, de Jehu nem a nemzetet utálja, hanem a Gárdát. Pici különbség, de elég egy igaztalan vádhoz. A Gárda még nem egyenlő Magyarországgal. Ám ha mégis, akkor jogosan féltem az összemosástól. 74-re, de szépen mondtad...Ha jól tévedek, (nem ismered te Piti Palkót, Ejmiakő?), van egy film a Youtube-on, amiben arról van szó, hogy Chavez egy magyar közgazdász könyvét olvassa...ki is húztam magam. :) 75-re: Ejmiakő, nekem Erlauer is egy információforrás, nem is az utolsó. Őt ugyanis nem értem még gyűlölködésen. Már elmondtam százszor: ő véd valakiket, ezért én tisztelem. Itt-ott nem értünk egyet, és nem szereti a komenistákat, de ezzel nincs egyedül. :) Pontosan azt csinálom, amit te mondasz, olvasok mindenkit és beszélek mindenkivel. Ahogy te is. :) Ja, és nyugaton ugyanolyan agymosott emberek vannak, persze, mint én voltam húsz éve vagy mint most vagyok a drága szocializmusommal. Csak teljesen ők sem hülyék és kezdenek ébredezni. Akarok egy posztot erről - hogyan látják ők a kapitalizmust, különös tekintettel az elmúlt évekre és a mosti válságra. 76-ra, Virág elvtárs, jelentem, egyetértek. 77-re: Afroninja, én nagyon örülnék, ha meg tudnál győzni arról, hogy a fasizálódás csak fejekben létezik, és különösen, hogy csak a mi fejeinkben és mondjuk Vonáéban nem. Szerintem a pogromoknak nincs közük az ország nagyságához...

15349 2010.02.15. 14:16:18

71. Afroninja (látogató) 2010. 02. 15. 12:32 Csak elmebeteg és/vagy nyilas gazember azonosítja a jobbikos-"gárdistás" nyilasokat a magyar nemzettel. Dumád a maga förtelmes ostobaságában is fölháborító.

15138 2010.02.15. 14:17:12

80-ra: Kedves Adamant, még engem is így neveltek. Egy Kutya Újságért kaptam a maflást - én meg kölcsönkértem a pénzt rá. A másé a másé és szent. Ez még nem is zavar. De vannak olyan belémnevelt anno értékek, mára komplexusok, amig zavarnak a mindennapi életben, mert betartásukkal magamat - és a gyerekeimet - hozom hátrányos helyzetbe. Szerintem nagyon érted, amit mondok. :)

15138 2010.02.15. 14:19:01

Jehu, légy szíves... Most mondom, hogy ha így folytatjuk, a környező országok összes beteg nacionalistája, és utánuk mindenki azonosítani fog minket a gárdával. És szerintem nem lesznek betegek - épp csak egy kalap alá fognak venni minden magyart. Hogy is tudnának arról, hogy itt milyen viták vannak...

11639 2010.02.15. 14:20:31

Szomorú szöveg, de sajnos, értem minden sorodat. Régi barátaim tértek vissza az USA-ból a kilencvenes évek elején, s a falusi házban, ahová költöztek, leállították a hűtő mellé a mordályt. S az első adandó alkalommal használták is, amikor bemásztak a pincéjükbe a tolvajok. Felfüggesztett börtönt kapott az anya, aki védte a két gyerekét...

15349 2010.02.15. 14:21:27

82. Nefelejcs (szerkesztő) 2010. 02. 15. 14:14 "Jehu, légy szíves, ne nyilasozz le senkit...cserében a komcsikat sem szidjuk" - bocs, amiért hozzászóltam, nem teszem többet: semmi keresnivalóm olyan helyen, ahol nyilasokat nem szabad nyilasoknak nevezni, mégpedig "cserében... És még libsizel is. Törölj nyugodtan. (Engedj meg egy búcsúzásképpen egy tanácsot: ne akarj hízelegni a szélsőjobbnak, ne akarj hozzájuk törleszkedni - nem fogják méltányolni.)

15138 2010.02.15. 14:30:36

87-re. Nekem más a véleményem a vélemény-nyilvánításról.

15138 2010.02.15. 14:32:46

86-ra: Henci, láttam a tévében, hogy most várja egy öreg, hogy tárgyalása legyen: betörtek hozzájuk, mindenkit lekötöztek, őt megkínozták. Mikor elmentek, ő feltápászkodott, előkeresett egy vadászpuskát és utánuk lőtt. Az egyiket megölte. Azóta nem alszik. (Franciaországban történt - még nem tudni, mit kap)

120353 2010.02.15. 14:59:14

Kedves Nefelejts ! 84-re: igen értem:) 87. jehu-ra és 88-ra: azért a jahu-nak se próbáljon hízelegni ! Kissé "karcos" az élet-, és vitafelfogása. Ha nagyon hozzá dörgölödzene, felsértené magát a kiálló szúró vágó fegyverektöl. Szeretettel "A"

15138 2010.02.15. 15:03:07

Hízelegni csak annak szoktam, akinek már egyszer a szemébe nézhettem. :))

Afroninja 2010.02.15. 15:35:44

Félre értés ne essék, nem a Gárda és a Jobbik a csak magyar... Ők egyszerüen egy ilyen közösséget alkotnak a nemzet zászlaja-telesen helyesen- az összefogó erő!Egy jelzőfény ami helyes utat mutat de nem zárja ki azt, hogy más "jelzőfények" is kigyúljanak.Akárhogy nyilasozik itt Jehu, a Jobbikosok többsége azt fogja vallani, hogy az magyar aki tesz a hazáért és annak vallja magát.A jelképeket meg lehet kinevetni és "fikázni" de a világ egyik legerősebb demokráciájában nagyon komolyan veszik ezeket(természetesen Amerikára gondolok), jártam az óceánon túl és mindegy, hogy milyen országból származik az ember vagy az ősei, csak Amerikát érezze a hazájának.Találkoztam olyan vietnámi családdal akik 18 éve vándoroltak ki de mára már teljesen amerikainak tekintik magukat.Ellenben itt ciki már a himnusz sokak számára, meg a zászló is....Ez bizony rákfenéje ennek az országnak és teljesen nyilvánvaló, hogy szétforgácsolódáshoz vezet.Ne féljünk egyesülni magyarként és legyünk büszkék a hagyományainkra és magyarságunkra!

15138 2010.02.15. 15:59:29

:D Ezelőt jó sok évvel, mikor egy magyar-orosz meccsre nemzetiszín szalagot kötöttem a hajamba, az egyik minisztériumi dolgozó azt mondta, hogy ez szentségsértés. Nálunk nincs hagyománya annak, hogy nemzetiszínbe öltözzünk - de nem vagyunk ezzel egyedül. Én bevallom, hogy irigyen nézem azokat a népeket, akiknél meg szokás. Nincs azzal baj, hogy egy nép büszke magára - jaj, jut eszembe, viszont, hogy miket láttam a youtube-on...direkt nekünk teszik ki a vörös posztót, hogy mit csináljon és mit ne csináljunk, Truth about Hungarians, azt hiszem, ilyen címen láttam az utolsót. Mindenesetre, ha a Gárda bármi törvénytelent tesz - és most be van tiltva, hivatalosan -, onnantól el fognak mérgesedni a dolgok - a mostani semmi ahhoz képest, ami akkor lesz. És nem lehet megengedni, hogy egy egyesülő Európából kinézzenek minket, vagy hogy hátrányba kerüljünk ilyen -olyan elbírálások szerint.

ejmiakő 2010.02.15. 16:16:15

82. Nefelejcs (szerkesztő) 2010. 02. 15. 14:14, konkrétan mi bajod a MG-val? Mert azért a biztonság kedvéért ezt fenntartod. Lehet, hogy Erlauer útmutatása alapján? :) Aki nem nyíltan gyülölködik, abban igazad van. A toleranciának van határa. Lehet különbözö elképzelés arról, hogy a nemzetet hogyan lehet segíteni, de nem tolerálható- szvsz -, ha valaki idegenek érdekeit támogatja a nemzet alapvetö érdekeivel szemben. Márpedig az önrendelkezés lehetösége ilyen alapvetö érdek. Önrendelkezés pedig magában foglalja az ország javai feletti rendelkezés lehetöségét. Aki azt mondja - s sajnos ilyen a mai hatalom is, meg még sokan mások -, hogy nem baj az, hogy felvásárolják ( még csak nem is értékén ) az országot eröböl, az a nemzet alapvetö érdekei ellen tesz. S sajnos Bokros programja ilyen, s öt támogatja Erlauer teljes mellszélességgel. Én baloldali létemre hajlandó vagyok támogatni a Gárdát és a Jobbikot is, mert legalább a nemzet érdekeit sértö dolgokat szóba hozzák. S ott kezdödik a megoldás, ha elöbb beszélünk róla. Nehezen tudom megítélni, mi a reális elvárhatóság a Fidesszel szemben. Szalonképesek akarnak maradni - ugye meg ne szólják a ház elejét -, de kérdés, hogy ezért mindent feláldoznak-e.

ejmiakő 2010.02.15. 16:24:05

93. Nefelejcs (szerkesztő) 2010. 02. 15. 15:59, zökkenj már át az idegen érdekeket képviselök megítélésen. Az EU egy nemzetközi eröszakszervezet, ami a tulajdonosok érdkei szerint szervezi a dolgokat. Nekünk nagyon sok kérdésben egészen ellenkezö érdekeink vannak, ne kushadjunk már az elsö szóra. Ha Svájcban élsz, akkor bizonyára tudod, mit jelent a " voraus eilende Gehorsam", amit csak csúnyán tudok magyarra fordítani.

15138 2010.02.15. 16:32:22

Nem teljesen értettelek, attól félek. Szalonképesnek maradni muszáj - különben leírnak. Van akinek ez könnyen megy, van, aki magára erőszakolja, a lényeg az eredmény. Figyu: mikor a Gárda megjelent, éreztem némi elégtételt. De nem az lett belőle, amit vártam, hogy elsimuljanak a dolgok, mint anno a két nagyhatalom, bemutatták az arzenált és kuss volt, mert senki nem merte használni...Hanem erre alakultak járőrök a másik oldalról, és minden egyes verekedés etnikaivá vált, már az az első, hogy azt kérdezzük, cigány volt, vagy magyar. És ez nem jó! Ha a másik oldalról nézed: azzal, hogy Erlauer elkötelezte magát a cigányok ügye mellett, kiírta magát egy sor helyről. Vállalta. De valahol neki van igaza - ha beleképzelem magam a nyomorba, nem tudom tiszta szívvel kijelenteni, hogy biztos, hogy nem lopnék. És ő is erről beszél. Persze - a háta mögött mondom - néha belekényszerül olyan vitákba is, amiben nincs igaza és nem is lehet, de ő már azon az oldalon van, mindenki odaszámítja - ergo, az ő véleményszabasdsága már nem olyan nagy, mint mondjuk az enyém. Tudom miről beszéltem, mert én meg az oroszok mellett köteleztem el magam, nem jó időben, a 90-es évek elején. :) A felvásárlás megy ezerrel, nem csak itt - maga Párizs arról panaszkodik, hogy az amerikai befektetők felvásárolták a főbb utcáit, házait, egyenesen a belvárosban. Evvan. Most vagy elfogadod ezt, vagy mi sem vehetünk sehol máshol földet, csak MO-on. Mi is vehetünk. Ez ilyen dolog - ún. "kölcsönös". Hogy jó-e? Ez az idők szava. Nem lehet ellenállni, szerintem, hanem alkalmazkodni kell. Szerintem. Én csak egy nő vagyok - de feleség és anya is. És senkimet nem adnám egy darab földért, vagy bármilyen nagy szóért. Ezt el kell nézni nekem.

ejmiakő 2010.02.15. 16:48:29

78. erlauer 2010. 02. 15. 13:48, a bokros-blogodat lezárod, én meg nem tudok bejelentkezni, mert le vagyok demokratikusan tiltva. :) Ezért szeretnék két dolgot itt hozzáfüzni. Egyrészt édesanyádnak tömjént kellett volna szednie az Artritiszre (Weihrauch, Boswelia) ami kiváló kortizonhelyettesitö mellékhatások nélkül. ( Nekem attól múlt el az autoimmun artritisem. ) A másik, hogy finoman kifejezve is nagy butaság az egészség"biztosítás" magánosítása. Van rá ugye kemény példa is, de azt kellene megértened, hogy a biztosítási üzlet az egy fogadás. Fogadás valamely véletlen esemény bekövetkeztére. Az egészség pedig nem ilyen. A végén mindenki BIZTOSAN meghal, s a legtöbb esetben magas költségek melletti betegségekben. A biztosítási üzlet alapja, hogy a kárérték várható értékével összefüggö biztosítást fizessél. A élet végén horribilis költségek mellett lehet az élet még valameddig fenntartani, az erre kötendö biztosítási költségek is horribilisak lennének. Tehát ez nem müködhet. Társadalmi egyezség kell arról, ki milyen feltételek mellett mire jogosult, s nem ellenérdekelt tulajdonosok döntése. Valahol ezen a ponton kellene elkezdened elgondolkodni elképzeléseid helyességén.

20372 2010.02.15. 17:18:05

3 csapás és az mennyibe kerül? A Nat Geo Channel-en az USA börtöneiről több sorozat is ment és megy. Nem piskota amit beleraknak, pénzben is anyagban is emberben is. Több mint 2 millió főt számlál a börtönpupuláció. Biztos, hogy ez jó megoldás? Drágának elég drága csakhát ott nem hatékony

117398 2010.02.15. 17:31:41

re-87 Nefelejcs! Kérlek ne dobd ki jehut! Nagyon jól szórakozom rajta. :)

15138 2010.02.15. 18:18:58

Én vagyok a századik!! szerencsés előjelnek tekintem. :)) Plebs, én nem dobtam ki, ő ment el. Téged meg attól tartok, nem értelek. Most már. Vagy mi. Most akkor mi nem tetszett az előbb? Azt hittem, egy platformon vagytok. Jehuról jót hallottam valakitől, akit tisztelek. Egyébként. Minorkavidor, jó kérdés. Visszafordítom: akkor mi a hatékony? 97-re: Ejmiakő, most mondom x-szer, hogy nem németes, hanem franciás vagyok. (ne röhögj) Nem értem a szöveget, csak sejtem, hogy arról van szó, hogy Svájc speciel nem akar belépni. Nem tudom, német részen cikkeznek-e arról, hogy jaj, mi lesz Svájccal, ha nem lép be...? Még egy nüansz: Mo nem CH - hiányzanak azok a jó kis bankok, amik már itt sem kellenek majd sokáig, ha a banktitok felszámolásra kerül. Ha már beléptünk, bent vagyunk. Ha nem lennénk bent, oda ácsingóznánk és akkor kollektíven tartanak be nekünk. Szerintem. Más. Erlauernek van publikus mélcíme, az "orvosságos" megjegyzést el tudod neki küldeni. Ha nem akarod, szívesen megteszem a nevedben. :))

kahn 2010.02.15. 18:24:37

Kedves Gárdától félők én tőletek félek és a nemlétező cigánybűnőzőktől, illetve az imf újabb megszorításától.Különben is a megélhetési bűnőzés fogalmát kuncze belügyi ámokfutása alatt honosították meg és ez meg isl átszik az ország állapotán. Amúgy köszönd meg az mszp-szdsz duónak a gárdát, mert ha nem így kormányoznak nem jön létre. Tudod: ok-okozat.

15138 2010.02.15. 18:28:20

101-re: Kahn, ha nekem szól az utolsó mondat: ugyanezt mondtam, ha a kormányzás vagy a rendőrség úgy működött volna, ahogy kellene, most nem lenne a Gárda. De meg nem köszönöm. Kellett a francnak ez. (Ezt meg most nekik kell érteni: ok-okozat.) De : ettől a MG még nem egy jó dolog.

Noske 2010.02.15. 18:36:09

Kedves Nefelejcs! Nagyon jó írás lenne, ha ezt 2002-ben olvasnám. Önmagában véve még így is pozitív elmozdulást jelent a jelenlegi balliberális oldal által képviselt felfogáshoz képest, de a baj az, hogy csupán a szavak már kevesek. Szerintem sem a Gárda feladata lenne a magyar emberek védelme, de ha a rendőrség ne mteszi a dolgát, akkor ki véd meg? Mert ha az én gyerekeimet és családomat veszélyeztetnék és a fenyegetnék bűnözők és az életére történek akkor nem csak fegyvert ragadnék, de használnám is...úgy ahogy te is és bárki más pártállástól függetlenül. Más kérdés, hogy ezzel a baloldali országvezetés nem vett tudomást, a Fidezs pedig egyszerűen impotens volt. Maradt a Jobbik. Jehu! Te meg jó lenne ha befognád a lepcses szádat, engem ne oktasson ki egy olyan ember, aki nyilasozik, de nem emeli fel a szavát a fajtársai Gáza-övezetbeli népírtása ellen. Hiszen palesztinokat és magyarokat szerinted lehet ölni, de a magyar még szót sem emelhet. Ha van nyilas és rasszista ebben az országban, akkor te vagy Szálasi Ferenc te ficsúr! Sajnos olyan gyűlölet van benned a magyarok irányában, hogy ehhez képest a nácik pisis kisfiúk voltak, te cionnáci!

117398 2010.02.15. 19:37:43

re-100 A blog alapjaiban téves. Rossz infók, rossz következtetések. Hibáztatni nem foglak érte. Nem itt élsz. jehu finoman szólva, enyhén elfogult és cionista.

15138 2010.02.15. 19:46:04

104-re: Plebs, nem tudom, hol élek...virtuálisan otthon. Itt külföldi vagyok, és már otthon is külföldi vagyok. :( Az infóim? Mind innen származnak, a NOL-ról, a rokonaimtól, barátoktól. A kurucinfon próbálkoztam, gyomorfekélyt kapnék, ha odajárnék. Az itteni (svájcis) meg nagyon elvont, nagyon higgadt. Aligha vagyok többségben a véleményemmel, de örülök, ha rátalálok olyanokra, akik úgy gondolkoznak, mint én. Jehut nem ismerem...de mindenki elfogult.

15138 2010.02.15. 19:48:04

Noske, a szavak nem lehetnek kevesek, ha akad, aki meghallgatja őket. És a fegyver sem elég, ha nem hoz valamit üzenetet, a halálon kívül. Hiszek a szavakban - ezért nagyon rosszul esik, ha olyasmit olvasok, mint amit te most Jehunak írtál.

117398 2010.02.15. 19:51:38

re-105 Bocsánat! azt írtam: nem itt élsz. Nem neveztelek külföldinek. Olvass bele jehu blogjába vagy nyilatkozataiba. Gyűlölködés, mocskolódás.

15138 2010.02.15. 19:53:55

Nem, nem te mondtad, én mondom. :( Belenézek...de ha olyan, mint mondod, nem bírom sokáig.

hello 2010.02.15. 19:55:39

erlauer és jehu, ti természetesen tudjátok, hogy hazudtok a bűnözési statisztikáról. Az erőszakos bűnelkövetés emelkedő trendet mutat jó pár éve. Lásd draskovits (szándékos a kis dé) egyik utolsó nyilvános nyilatkozatát. Plusz, a rendőrség (jogellenesen) sikerrel dobja vissza a jegyzőkhöz a 20eFt alatti elkövetési értékű eseteket, mintha azok arról szóltak volna, hogy az úton őrizetlenül heverő értéket vesz magához az elkövető. erlauer, te és a hozzád hasonlók a felelősek azért, ami ma az ország élhetetlen felében történnek. A te bűnmosdató munkásságod remélem annyi lelkiismeretfurdalást fog okozni neked, amennyi szenvedést másoknak .az általad is generált agresszió.

113424 2010.02.15. 20:26:10

105. Nefelejcs (szerkesztő) 2010. 02. 15. 19:46 Drága asszonyom ha Ön külföldön él akkor a mai magyar valóságról csak halvány fogalmai lehetnek A médiából szerzi az információit ami akermelyik oldali is de torzít Üdvözlet Egy nem gárdista

15138 2010.02.15. 20:31:26

110-re: Kedves Misima Uram, mint ahogy azt több ízben említettem volt, számos rokonom és barátom él Magyarországon és mind szeret levelet írni. Évente többször pár hetet magam is eltöltök hazánkban. Bizton állítom, hogy pl. a saját húgomnál sokkal többet tudok, ezenkivül sokkal többet tudok, mint anyósom falujában a legtöbben - kivéve, akik járnak a piacra. :D Megjegyzése mélyen szíven ütött - bár egyetértek. Ugyanis meggyőződésem magamnak is, hogy mindkét oldal torzít. Maradok tisztelettel, úgyis, mint Külföldi Magyar. Most azért eszembe jutott egy pár magyar név, külföldről...Kossuth, Rákóczi...persze, hol vagyok én őhozzájuk. Viszont, van internetem. :)

113424 2010.02.15. 20:49:09

111. Nefelejcs (szerkesztő) 2010. 02. 15. 20:31 Igazán nem akartam megbántani De iszonyúan manipulatív világban élünk Csak nézze meg ezt a Gárda Ügyet Hány gárdista lehet? 1500-2000 A tiz millió emberből Még egyszer is elnézést ha nem akartam megbántani nekem is vannak barátaim külföldön Én nem tudnék egy percig sem máshol léni Baráti üdvözlettel

ejmiakő 2010.02.15. 21:05:45

100. Nefelejcs (szerkesztő) 2010. 02. 15. 18:18, szóval ott sem érti az ország egyik fele a másikat. Egyébként olyasmit jelent, hogy elöresietö engedelmesség, vagy alázatosság. Magyarul fenékbebúvás. A magyar államnak az a fajta árulása, ahogy pl. elsöként megszavazta a lisszaboni szerzödést. Vagy ahogy megengedte a nép átverésével az ország kifosztását. Nem a dekadens nyugat kell nekünk értékmérönek. Nem az a mérce, hogy szabad hazugságok alapján 100ezreket legyikolászni a globalista hatalom érdekében.

60145 2010.02.15. 21:17:52

Nehéz a kinyilatkoztatóval vitázni, aki olyan, mint az Úr hangja a Sínai-hegyen, nem indokol, nem érvel, nem bizonyít. Ez is tanulságos, de szerencsére nem az egyetlen ebben az eszmecserében!

111062 2010.02.15. 21:27:57

Szia Nefelejcs, elolvastam mi megy itt, jol bele nyultal a kozepibe. Mostanaban ne irjal posztot semmirol, aminek a vege mocskos nyilasozas vs. komcsi szemetezes lesz. Meg 56 nap meg ket het aztan eljon a beke es szeretet ideje. Amugy nem olvasok Michael Mooret, nekem o extrem balra van es az objektvitasa is megkerdojelezheto, bar a demokratakra szavazok. (azert ez vicces, nem??) Amugy az amerikai egeszsegbiztositasrol is jo filmet csinalt....volna, ha nem keveri bele Kubat es az ottani orvosokat. Az azert olyan, amikor a magyar orvosoknak, mondjuk a szudani egeszsegugyet hozzak fel peldanak. Az emlitett konyv felvetese ugyanakkor valos, csak sajnos mi egyszeru halandok soha nem fogjuk megtudni az igazsagot. Azt csak Mulder es Scully ugynokok tudjak :)

111062 2010.02.15. 21:29:28

Misima, Hiszed, nem hiszed, de nekem azaz altalanos benyomasom, hogy mi kulfoldre szakadtak sokszor tobbet tudunk, mint az otthoniak. Talan azert mert tobb idonk van? Nem tudom.

12910 2010.02.15. 21:49:23

nefelejcs! igaz, megfogadtam, hozzád nem kommentelek, de most megszegem fogadalmamat kiváncsi leszek, vajon törlöd a kommentemet, vagy meghagyod. figyelj: kurvajól csinálod, gratulálok azt ugye tudod, engem nem tudtál megvezetni, mint itt sok nicket, szerintem te ezt már egy ideje vetted is. amit a csillagjáró kitiltásakor is cirkuszoltál, már eleve gyanús lehetett volna itt pár tíz-húsz embernek, na de, azt mondtam magamnak, várjuk ki a végét, hátha leesik a tantusz akikben nem csalódtam, nos, náluk le is esett. viszont amikor azzal szembesültem, hogy te igen szemét módon itt egy embert aljasság vádjával rágalmaztál, akkor már nagyon utánad jártam. tudod, megvetem a hazug embereket te az vagy és remélem, erre már a Mebal Zsuzsája is rájött, hogy egy kígyót melengetett a keblén, naja, van ilyen. nem írtam volna ezt le, ha most az emilke nevezetű nicknél megint nem nyaltál volna be a jobbiknál. ennyi illetve még, bárhová kommentelsz, ezt az iméntimet oda beteszem:))

15138 2010.02.15. 22:12:44

Yankari, látom, nem csalódtál bennem. :) Mindenki magából indul ki. Nyugodtan sokszorosítsd a kommentedet, jogod van hozzá. Rólad ennyit.

15138 2010.02.15. 22:20:23

Anton, köszi. Már ha nekem szólt. :)) 112-re, Misima, én kérek bocsit, nem jött át a humorom. Nem bántottál meg, nem annak vettem. Én csak magyaráztam a bizonyítványomat. Aki meg akar sérteni, az azt mondja, hogy "külföldről osztják az észt", vagy ír rólam egy posztot, mint Yankari, akit nem és nem tudok átverni. Szeretem a kommentjeidet!! Engem meg nem ismersz. :) 113-re, Ejmiakő, az agyamra mész, állandóan olyat mondasz mellesleg, amit nem tudok. Most mehetek megnézni, mi az a lisszaboni szerződés - pedig már egyszer megnéztem, arra még emlékszek. Én egyébként sosem tartottam a Nyugatot példaképnek, nagyot csalódtam a francia irodalomban és főleg versekben, - egyet bírok bennük, hogy nem ugranak úgy egymásnak, mint ahogy mi tudunk. :) 114-re, Atlasz, milyen jól látod, én meg itt verem a fejem a falba: nevet nem mondok, mert megígértem, hogy jót vagy semmit...:D 115-re Wesz, szia, fel sem tűnt, hogy nem vagy itt, mert olvastalak máshol - és Ejmiakő nagyon szépen helyettesített. A b-oldalról. Bár ma már voltam Emilkénél is, nála nagyon csúnyákat láttam, pedig a barátnőm (Yankari) ott még nem is volt. A Moore-könyvről: nagyot lódítottam, hogy olvasom, csak akkor kezdtem, most már tudom, hogy nemigen a te eseted. Viszont tetszik a humora. Most tartok ott, ahol azt magyarázza, hogy a négerek és a fehérek miben különböznek. :) Na, ja.

lukács ilona 2010.02.15. 23:07:35

Nyomtatóbarát változat Megosztom! Kirabolták és megverték .... Nefelejcs: kihúztam a szöveget. Ilona, sajnálom, nem erről szól a poszt, hanem ez ellen.

12910 2010.02.15. 23:11:18

nefelejcs, hogy képben legyél, véntöki, agyament neonáci emilkéhez nem tudom betenni a beigért kommentement, mivel már egy ideje letiltott...hahaha kissé be van szarva tőlem, na erre ihat egy kis jófajta unicumot, akár egész üveggel is, neki már mindegy.

111062 2010.02.15. 23:42:57

Nefelejcs, mi a fene ez itt? Mar megint mi megy itt? Meghogy a jobbosok agy mosottak? Ez a Yankari micsoda? Ti jobbak vagytok mint az ugynevezett elvakult Zorban imadok? Azert mert valakinek egyeni velemenye van egybol neki kell esni? Gyerekek,ti a Rakosi idokben hibernalodtatok, most meg felebredtetek? Uristen,most mi lesz? Kikuldtok valakit Svajcba egy mergezett setabottal, mint anno Trockij utan? Yankari, Jehu, ti vagytok agymosottak nem mi. Ti semmivel nem vagytok jobbak mint a jobboldali szelsosegesek. Nefi, ezek egy kommentet se ernek meg.

117398 2010.02.16. 07:07:21

emilke beszarva ? Tőled, yankari, jehu? :D

20785 2010.02.16. 07:53:30

114. Mint minden hasonlat ez is egy kicsit sántít: "Nehéz a kinyilatkoztatóval vitázni, aki olyan, mint az Úr hangja a Sínai-hegyen, nem indokol, nem érvel, nem bizonyít" Az Úr a hegyen az után nyilatkoztatott ki, hogy kiszabadította Izraelt 400 éves fogságból, 10 csapással elrendezte Egyiptom isteneit, majd egyedülálló hadászati mentőakciót és egyben csapást hajtott végre a Vörös tenger kettéválasztásával. Ezek után csak volt joga a kinyilatkoztatáshoz. :) A hozzászólók egy része azonban bármi hasonló nélkül nyilatkoztat ki :)

94674 2010.02.16. 08:24:25

Az elcigányosodó Magyarországon valószínűleg egyre több lesz az aljas,szadista kivitelezésű bűncselekmény,senki sem köteles tétlenül várni hogy mikor tör rá a szüleire,családjára egy megélhetési halálbrigád.Nem lehet szempont az, hogy mit gondolnak Európa többi részén,gondoljanak amit akarnak.A mindenáron megfelelni akarás sehová sem vezet.Egyébként meg Európa többi részén ugyanúgy baj van a cigányokkal, bevándorlókkal.Nemrég volt az eset Nagy Britanniában ahol bevándorló feketék raboltak ki egy házaspárt az otthonukban,a héthónapos terhes asszonyt mellesleg orális szexre is kényszerítették.

15138 2010.02.16. 08:44:10

126-ra: Főcső, Svácjban éppen arról folyt a vita, hogy megengedhető-e, hogy elvegyék olyanoktól a gyerekeiket, akik koldulásra és lopásra tanítják őket. Ezen komoly vita van - igen, ott is létezik, de nem alakítanak paramilitáris szervezetet, hogy védekezzenek. 125-re, Sos7, nálam biztosan nincs a bölcsek köve...sajnos. :) 124-re, Plebs: én sem hiszem, hogy Emilke félne. Nem szeretném, egyáltalán nem szeretném, ha öregeknek félni kellene. 125-re: Wesz....(sóhaj) én nem csináltam semmit...evvan. Az NKVD nekem is eszembe jutott. :) Yankari, hagyjuk. Senki nem tud a természete ellen tenni. Ugye nem kell listáznom, és jelentenem, hogy hol kommentelek?

15138 2010.02.16. 09:02:41

Jah... Ha már felmerült, itt rágalmaztam meg egy embert igen aljas módon. http://nefelejcs.nolblog.hu/archives/2009/12/07/Korai_volt_az_orom/ Borzasztó olvasni is... Jut eszembe: ahol látom Yankari kommentjét, oda beteszem én meg ezt a linket - így tartom fairnek. Ha eltűnne a blogomból, mint ahogy szoktak dolgok eltűnni, kiteszem a netre valahová, és onnan hozom a linket. Ilyen szemét vagyok. Védekezek...

110481 2010.02.16. 14:00:53

Most mit csodálkozol? Barátaink szerint a bécsi iskolákat ellepték a tetvek. (itt már nem is újság) A ny.-i társadalmak most eszmélnek, hogy a bevándorlés nem csak olcsó munkaerőt jelent.

15138 2010.02.16. 14:10:31

Nem csodálkozom...én vagyok az egyik olcsó munkaerő... ill. a csatolt részem.

110481 2010.02.16. 15:59:02

Tegyünk még hozzá valamit: a magyarországi "bevándorlók", pl. a török elől ide menekülő szerbek, románok, ugy 100-150 év elteltével semmi kivetni valót nemt aláltak abban, hogy leszakitsanak egy darabot a befogadó ország testéből, és a befogadó nemzet polgárait tömegmészárlásokban ritkitsák meg. Ezügyben nagyon tanulságosak Herceg Ferenc visszaemlékezései a Délvidéki hangulatról a Monarchia végnapjaiban. A felfuvalkodott Ny. is meg fogja uezt kapni a mohamedánjaitól (ld. népszaporulat), mi meg köszönetet mondhatunk a Vörös Hadseregnek, hogy a kritikus 50 évben épp megszállt minket, és ide nem lehetett csak úgy bevándorolni.

15138 2010.02.16. 16:04:07

Hát máris kapja...nem francia gyerekek gyújtogatják a kocsikat a külvárosokban, nem francia (fehér) lakásfoglalókkal lökdösődik a rendőrség. A svájciak már meg is mondták nekik - oda-vissza szidják egymást -, hogy Svájcnak nem volt gyarmata, most sincs, nem kér a gyarmatról érkezettekből sem. Ettől egyből rasszista is lett. Evvan.

JMÖ 2010.02.16. 20:37:38

jehu (19.): "A "gárda" esetében nem önszerveződésről, hanem egy nyilas párt alakította paramilitáris csőcselékről van szó." Te vagy a nyilas! Te vagy a csőcselék! Még valami, bukszusbuci? :)))

JMÖ 2010.02.16. 20:44:03

erlauer (53.): "Egyébként a bűnözés nagysága Magyarországon 10 éve egyre kisebb." És ez a ki a francot érdekel, te kis bugyibuci? :))) Amit írtál, azt nem tapasztaljuk. Ráadásul a bűnözés és a bűnözők egyre erőszakosabbak és egyre agresszívebbek lettek. Úgyhogy viheted a fenekedbe a statisztikádat, te kis bugyibuci! :)))

JMÖ 2010.02.16. 20:47:56

jehu (67., 68.) "Morális értelemben persze az egész banda, ahogy van, a nyilas Jobbikostul: nemzet elleni bűncselekmény. A "gárdát" a nyilas párt "szüksége" szülte, ahogy az egész elképesztő hisztériát is." Ezt már mondtad, bukszusbucui, de attól még nem lesz igazad... :))) Éppen ezért megismétlem: Te vagy a nyilas!

JMÖ 2010.02.16. 20:50:09

erlauer (70.): "viszont - és ezek hivatalos adatok, nem pedig pártelkötelezett hasraütések - 10 éve csökken a bűnözés volumene." Köpünk rá, bugyibuci, köpünk rá... :))) Azért, mert nem tapasztaljuk. Azért, nem is másért...

JMÖ 2010.02.16. 20:55:03

jehu (83.): "Csak elmebeteg és/vagy nyilas gazember azonosítja a jobbikos-"gárdistás" nyilasokat a magyar nemzettel. Dumád a maga förtelmes ostobaságában is fölháborító." Neked ez a nyilasozás a mániád, bukszusbuci? :))) A gyógyszeredet bevetted már? Akkor ismét megismétlem: Te vagy a nyilas! És te vagy a gazember! Nem kicsit ciki, amit csinálsz, jehu, jehuka, bukszusbuci.. :))) Ciki vagy, jehu! Nagyon ciki! Kis pici bukszusbuci... :)))

15138 2010.02.17. 07:51:51

133-137-re: JMÖ Ugyan nem nekem szántad a mondandódat, de én felelek azért, ami itt leírásra kerül. Több tiszteletet kérnék az ellenkező véleménnyel bíró kommentelők irányába, a véleményedet mi is tiszteletben tartjuk. Köszönöm, előre is. Mert nem szoktam kitörölni kommenteket, de a csúfolódás sem az esetem.

111629 2010.02.18. 21:03:26

Lám, lám! Nyelvtan helyett a grund, ragozás helyett a fű és a kellő tompultság felfedezi a netet, ahol senki sem tudja, ki ez a köcsög jmö. .. ő maga sem. A Krisztinánál lévő belépési nyilatkozat minden bizonnyal többet elárulna. Gondolom én.

15138 2010.02.19. 08:37:45

Ilyen a szelaví. Szia, Ötös. :)
süti beállítások módosítása