Nefelejcs blogja

Jó tett helyébe jót várj

Jó tett helyébe jót várj

Papa a Jobbikra szavaz

2009. október 19. - Vörös Nefelejcs
Az inga irányt vált.

Megint nem úsztuk meg politika nélkül otthon - bár mit mondok, nem is akartuk. Minden politika, vagy ha nem, akkor ráfogjuk.

A mi balos családunkban történtek azonban változások. Már a második közeli családtag jelenti be - becsszó, nem kérdezgetjük pedig -, hogy a Jobbikra szavaz. Most Papa. Mama hallgat, már nem is akar semmit mondani. Inkább kimegy a konyhából, van neki jobb dolga is.

Papa, a volt munkásőr, nem mond mást, csak annyit, hogy tavassazl a Jobbikra fog szavazni. Nem indokol, hanem minket néz, mit szólunk ehhez. Papa nevelt minket balra, ő még látta a háborút, ismerte a nyomort, elvette a falu egyik legszegényebb lányát egy tízgyerekes családból, egyke létére. A gépállomáson dolgozott, mindenféle beosztásban. Munkásember, nem egy traktort összerakott maga, dolgozott rajta - vele, aztán eladta.

Papa hallgat, de én tudom, mi jár a fejében. Eddig a szocialistákra szavazott, mindig. Ő nem akart se rendszerváltást, se kárpótlást, se nagytőkét, se globalizációt. Talán azt sem tudja pontosan, hogy mi is az. Papa csak a faluban akart maradni, munkát találni a gépállomáson, sörözni a haverokkal munka után, a nagyapja ültette diófa alatt bevégezni. Papa diplomáztatta a két gyerekét, munkára nevelte őket. Még azt akarta látni, ahogy az unokák nőnek. Gondolta, megél a nyugdíjából. Nem akart ő semmi extrát, jó volt neki a Trabant. Az egyik fia fideszes lett, és most - tán - Jobbikos. És Papának nagyon elege van.

Nagyon elege van, hogy húsz éve szégyenli magát. Azóta, hogy elöször elment Ausztriába a Gorenjéért, és észrevette, hogy nem tud kifizetni egy kávét amott. Úgy találta, hogy lenézik őt arra. Megérte a háborút, felépítette az országot. Ő mindig büszke volt a munkájára - munkásember lett belőle, paraszt ősökkel. Papa szerette, hogy a munkásokat tisztelik, hogy a hatalom: munkás-paraszt. És nem tetszett neki, hogy már szégyen, ha kétkezi munkás, szégyen az is, hogy munkásőr volt. Volt már büdös kommunista, tolvaj, aki negyven évet "nem dolgozott", büdös paraszt is volt. Szégyell ő mást is...barátságos, jószívű emberből, aki 30 éve volt, rasszista lett. Ő, aki cigányokkal dolgozott együtt, aki velük viccelődött, együtt aludt, most nem szólhat egy szót sem. Ő nem mondott mást, mint amit eddig, ő nem változott meg. De nem szereti, ha be kell fognia a száját. A negyven év alatt nem fogta be - csak tudta, hogy hol mit mondhat. Most is tudja. Oda megy, ahol beszélhet. Ahol az ő pártját fogják. Mert most ki védi meg?? Oda megy, ahol végre büszke lehet magára, ahol megint felemelheti a fejét és ralán még énekelhet is.

Aztán csalódott is Papa...ő magának nem kért soha, megvannak Mamával, köszönik, kettőjüknek annyi a nyugdíj, mint máshol egynek, de ott a kert és nem nagyok az igények. De azt elvárta volna, hogy az elvtársak ne tömjék tele a zsebüket. Meg azt is, hogy elvigyék a balhét. Az öszödi beszéd után még hitt Gyurcsánynak. De az ő lemondásával Papa utolsó reménye is elszállt. És most dacol. Megbántották, elárulták, a nevében disznóságokat csináltak.

Az inga kilengett és visszaindult. Az egyensúlynak be kell állnia, mindenhol. Ha elég ideig nyomják lefelé a fejedet, fel akarod majd emelni. Minél inkább, annál jobban. És nincs választás - Papa még nem hallott a Mebalról. Neki van a Fidesz, a Jobbik, az MSZP. A többi túl kicsi. Hát szavaz majd a Jobbikra.

A Jobbikra szavaz, mert talált pár jólhangzó mondatot és mert ott büszkék a magyarok. Ennyi elég is Papának. Nem vesz észre minden nüanszot, ő nem asszociál rosszféle történelmi alakulatokra. A mában él, neki most kéne, hogy sürgősen jobb legyen. Kétnaponta viszi a mentő dialízisre, öt éve. A saját szemével látja, ahogy az egészségügy tönkremegy, megvan erről a véleménye, és megvan a bűnös is. Látja, ki dolgozik, ki nem. Látja, ki lop és ki hazudik. Van szeme neki. Hát persze, hogy felfelé mutogat, hova mutogatna máshova. És bosszút akar állni: az elmúlt húsz évért, az összes visszafojtott mondatáért.

Most mondjam neki, én, hogy nincs igaza?

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosnefelejcs.blog.hu/api/trackback/id/tr998289280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

80627 2009.10.20. 14:02:07

118. Borszívóügynök 2009. 10. 20. 13:54 "A Jobbik magyarságáról beszélünk!" Mi bajod a Jobbik magyarságával? Te például hány elfeledett évfordulóról szerveztél megemlékezést, hogy megőrizd és megbecsüld a magyarság hagyományait? A Jobbik százával szervezi a megemlékezéseket.

Vasgereben 2009.10.20. 14:18:41

nefi, igen MO=Magyar Oszkárral. Ami meg a baloldaliságot illeti, hát a fene tudja, hogy vagytok ti vele, mivel én nem a nevet nézem, hanem ami mögötte van! Nos én az mszp-ben semmiféle baloldali értéket, szociális érzékenységet nem tudok felfedezni! A Jobbik már sokkal baloldalibb, a fideszről nem is beszélve! Ergo, ha már baloldali vagy, akkor miért nem hozzájuk húzódol, vagy akár Thürmerékhez vagy Kerekesékhez?

Vasgereben 2009.10.20. 14:20:45

119.felszabtér: na te is jótól kérded! Attól, aki minden nemzeti kérdésben konzekvensen magyarellenes érdekeket támogat!

15398 2009.10.20. 14:21:14

@116: ne haragudj, de avval, ha egyszerre olvasod a nol-t,a kurucot, a nemzetet meg a jóégtudja még milyen napilapokat, akkor nem csinálsz mást, mint az idődet b*od el. A naplapok szennyéből trágyadombot gyűjteni, öngyilkos passzió. Én egyszerre olvasok Babitsot és Adyt, Petőfit és Aranyt, Kosztolányit és Tóth Árpádot, József Attilát és Szabó Dezsőt, Kassákot és Szabó Lőrincet, Déryt és Márait. Nem jobban járok, mint te a sok összeolvasott ökörséggel? És mielőtt rákérdeznél, miért eddig tart ez a lista: Wass Albertet nem. Beleolvastam, akkora primitív baromságnak találtam, hogy nem jutottam tovább néhány oldalnál. Olyan, mintha önmaga paródiáját írná. Infantilis és infantilizáló sz*r, kertévékben olvashatnák fel a bugyuta játékok és a naéphülyítés helyett, az eredmény ugyanaz lenne.

54760 2009.10.20. 14:22:37

Csak a ...k és a gyenge emlékezetű gyurcsányisták-lendvaisták csodálkoznak azon, hogy hamarosan fordul a világ. Ezt próbálják megakadályozni a gyűlöletbeszédükkel, riogatásaikkal, nyavajgásaikkal, a magyar érzelem sárba taposásával, a magyar nép lefasisztázásával, lenácizásával és külföldi lejáratásával. Aki meg olyan hűlyeségeket állít a blogban és a kommentek között is, mint hogy nyilas, kommunista, fasiszta és egyebek, talán szíveskedjék előbb tájékozódni. De ne a 168 tórából, a HÚ cipőből, a Népszavából vagy az "és" című nyomtatványokból,van ezeknél egyenesebb út is. A Jobbik programja letölthető a hamarosan parlamenti erővé váló Párt honlapjáról. A nyilasozókat pedig kérem, mielőtt megszólalnak és vagdalkoznak, részletesen elemezzék magukban vagy társaságban ezt a programot. És hozzászólásaikban mutassanak rá, hol találnak nyilas, fasiszta programpontokat. Melyik az a rész,amely a sötét háborús időszak visszáságait ülteti át a mai életünkbe, amelyik kiirtássaél, megbélyegzéssel, koncentrációs táborba zárással fenyegeti a cigányokat és a zsidókat. Ha megtalálják szóljanak!!! Ha nem, hallgassanak éa azégyeljjék magukat. De titokban azért a Jobbikra szavazhatnak. ........................................................... Chabbix, bocs, levettem, amit nem szívesen tartanék itt. Csak egy kis minősítgetés volt. Cserébe rád sem mondunk semmit. Még a gyűlöletbeszédhez szólnék hozzá: nem tudom, mire értetted. Én nem tűröm itt. Senkitől. Nefelejcs

80627 2009.10.20. 14:26:50

122. moltam 2009. 10. 20. 14:21 "Én egyszerre olvasok Babitsot és Adyt, Petőfit és Aranyt, Kosztolányit és Tóth Árpádot, József Attilát és Szabó Dezsőt, Kassákot és Szabó Lőrincet, Déryt és Márait." Csak abból nem fogod megtudni, hogy például Józsefvárosban cigánybűnözők rasszista támadást követtek el egy magyar főiskolai hallgató ellen.

70150 2009.10.20. 15:11:54

Hölgyeim és Uraim! Olvasva a cikket rájöttem, hogy rólam /is/ szól. Szinte az utolsó betüjéig én is lehetnék. Egyedül a munkásőr nem passzol, de hát a lényegen ez az apróság mit sem változtat.

80470 2009.10.20. 15:17:43

nehez helyzetben van a magyar nep, egeszseges tarsadalmakban ez utan a kormanyzas utan tenyleg valami masra volna szukseg, jelezve es intve az mszp-nek, hogy lehetne ezt jobban is csinalni, magyarorszagon azonban nincs egyetlen olyan mas part sem, amelyik alternativat nyujthatna, egyaltalan kormanyzasra kepes volna.....a dilemma az, hogyan buntethetnem az mszp-t a mellefogasaiert es ugyanakkor kerulhetnem el a nacionalista, kirekeszto, emberidegen eszmeket terjeszto partok eloretoreset?! kulfoldon elek, nem fogok szavazni, de mind az mszp rossz politizalasa, mind a jobboldal tehetetlensege ujabb negy ev visszaesessel fenyegeti a magyar nepet! a felelotlen politizalas sok embertol vette el a remenyt attol, hogy meg eleteben megtapasztaljon egy elhetobb vilagot! Joggal van elkeseredve mindenki!

13904 2009.10.20. 15:28:10

119. felszabtér 2009. 10. 20. 14:02 Igen, pontosan ezekről a "misera plebs" részére celebrált műmájer(műmagyar) cirkuszokról beszélek! Kinőhettünk volna már ezekből a délibábos, szálasicsíkos (vagy akár sarlókalapácsos, tökmindegy...) hazug mesékből! Ezek csak arra kellenek, hogy a valóban fontos dolgokról ne kelljen színt vallani!

P. 2009.10.20. 15:34:24

Gratulálok Nefi! Kiváló írás ... szívbe markoló ... a vergődő emberi lélek kiút keresése ... a kommenteket nem olvasom, inkább silence ...

22623 2009.10.20. 15:40:09

Az a baj,hogy amit a jobbik mond, sok tekintetben igaz. Arról meg nem tehet a Papa, hogy nem oly rég balról mondták neki azt,amit ma nagyon jobbról hall. Persze hogy van a Jobbiknak olyan mondata,mondatai,amelyek nehezen vállalhatók, sőt!!! De az összes gyorsan megbukó balról jövő igérgetéssel már a Papa töke is tele lehet.

15138 2009.10.20. 15:44:53

118-ra Borszívóügynök, ha beleszólhatok.... és mi a te válaszod? Melyik párt?

Kovihungary 2009.10.20. 15:52:52

A Papa jól dönt. Így lehet a leginkább megbosszulni azt, amit az elmúlt 7 évben elkövetett a baloldali emberekkel szemben (hazugság; nagy lenyúlások megszorítások közepette; a nemzet arculköpése stb.). Jelenleg a baloldal nincs olyan helyzetben, hogy újabb 4 évre elnyerje a bizalmat. Sőt, talán még 2014-ben sem lesz olyan pozícióban, ha nem változtat gyökereiben.

15138 2009.10.20. 15:54:03

120-ra Hát meg is vagyok zavarodva...mit gondolsz, mit keresek itt? Válaszokat. Thürmerék kis párt. Egyenlő, elveszett szavazat. Meg - kettőnk közt :) - a honlapjuk baromi borúlátó, ha olvasom, depressziós leszek. És láttad már a MEBAL-t, viszont? 125 Apika1 - na, ez az. Papa nem csak egy van. :) Viszont, ha megfordítom, és szeretném, hogy megértsük, hogy a GÁrdában ott vannak a Papák és Apák. Innen nézve nem olyan félelmetesek. 126.ra Spicy, Ugye tudod, hogy külföldön is lehet szavazni? Bár nem ez a kérdés, hanem a "kire". Egyetértünk. :( Kedves P, köszönöm. 129 A Jobbik első és legnagyobb erénye az én szememben, hogy taljes gőzzel akarnak valamit csinálni, és ahogy én látom, a tagok önzetlenül. Más kérdés, hogy jó lesz-e, de a szándék szerintem az. Mondjuk, megnyugtatóbb lenne, ha népviseletben látnám őket - de az ő céljuk most az erődemonstrálás - aszem...

medve1942 2009.10.20. 15:56:58

moltam: "Csak abból nem fogod megtudni, hogy például Józsefvárosban cigánybűnözők rasszista támadást követtek el egy magyar főiskolai hallgató ellen." Nem, ezt valóban nem a régi magyar írókból tudja meg az ember. Viszont fenn kellkene tartani a "cigánybűnözés" kifejezést arra, ami valóban az, pl. gagyizás (hamis arany árusítása kötény alól azoknak, akik azt hiszik, hogy hű de nagyot fognak kaszálni, ha megveszik) és így tovább. Érdemes Arany János versét, A bajuszt megnézni: nem a csaló cigányasszonyokat teszi negatív hőssé, hanem a hiú és naiv Szücs György bátyát, aki hisz nekik. És Arany igazán nem volt "magyarellenes". A józsefvárosi eset csak az elsők egyike, még sok rasszista támadás fogja követni, de sajnos rasszista ellentámadásnak is nevezhető támadások. Ugyanis szerintem a kuruc.infot több fiatal cigány olvassa már, mint gárdista, és szép csöndben fenik a kést. És ezt az egyelőre verbális polgárháborút NEM Peresz bácsi robbantja ki, nem is a lakóparkok védett lakói. Ha ugyanis van zsidó vilkágtőke, amely meg akarja hódítani Magyarországot, akkor az egy nyugodt, békés, jól kereső, kölcsöneit szorgosan fizető országot szeretne meghódítani, ugyanis abban van az üzlet. Végiggondolatlan stratégiákra és bizonytalan adatokra alapozott háborús hangulatot szít a Jobbik, kihasználva a legtöbb emberi lélekben rejlő "fradidrukkert". Persze, nemzeti büszkeségnek mondják, mert így jobban hangzik. Csakhogy a nemzeti büszkeség a múlt században két nagy háborúba is belekergette Európát. És a legszarabb béáke is jobb, mint a legdicsőbb háború, de ezt az emberek csak akkor hiszik el, mikor már hullanak a bombák. És az eredmény? Lásd: Szerbia - Koszovó elvesztése. Az Unió azért van, hogy Európa ne egye meg saját magát. Úgyis eléggé veszélyben van. Kétezerötszáz mecset. Kisebb-nagyobb. Hol? Németországban. Kölnben negyvenöt van. De most még építenének mellé két nagyot, egyenként kétszer akkorát, mint a pesti Bazilika. Csak mondom. Semmiféle vonzerőt nem gyakorol rám az MSZP, sőt. De sokkal nagyobb taszítóerőt a Jobbik, amely a pokol felé fezető úton csupa jószándékú emberrel halad, el tudom képzelni. Csak éppen szakadék felé menetel a Gárda. És ezért egy kicsi, de nem szerencselovagokból álló MSZP-re szükség van az Országházban. Aminthogy egy Jobbik sem árt, csak ne győzzön.

22623 2009.10.20. 15:58:53

moltamnak. De jó hogy vannak ilyen intelligens emberek.És ezeknek az egyébként tényleg kiváló elméknek mi lenne a véleménywe az MSZP hét évéről és balfaszságairól,tolvajlásairól? Meg arról,hogy nem az országgal,hanem a fityesszel a jobbikkal meg a zsebükkel foglslkoznak?Hogy demokratikusan ellopják a fővárost? A zseniális és nem probléma számomra,hogy zsidó származású Radnóti mit mondanana a baloldali milliárdosokról?

Noske 2009.10.20. 16:08:52

Nefelejcs! Nem tudtam, hogy a te tiszted megvédeni Gordont, de akkor tessék: de butaságokat, ökörségeket ír, mert ugyanolyan ökörség a Jobbik esetleges kormányra jutása esetén zsidók és cigányok kiírtásáról vízionálgatni, mint az, hogy minden liberális zsidó, pedofilbarát, minden baloldali kommunista, minden cigány bűnöző. Ez a két pólus. Egyik sem jobb a másiknál. Aki ilyen érvekkel nácizik, az alapjában véve ugyanolyan gyűlölködő, mint aki fajgyűlölő, csak ő mást utál. bűn és bűn között tudod nincs különbség..

a számlát mindig benyújtják 1x 2009.10.20. 16:12:27

Az egyetlen cikk, ami tetszett már jó ideje. Én is a Jobbikra fogok szavazni, ert úgy látom a egyetlen aki igazat beszél, arról szól amit látok, amit hallok. Gyurcsányért, az öszödi beszéd következmények nélküliségéért még sokat fog az un. baloldal fizetni, a szocik,ami nem is bal, és nem is szocialista., sőt úgy érzem, nemis magyar. Dolgiztam főiskolásként együtt cigánnyal, aki csodálatos dolgokat alkotott az öblösüveggyárban. Láttam olyan cigányt aki felgyújtotta a telkünket, ellopta a terményünket, lelopta a kereket a kocsinkról. Döntöttem. Arra szavazunk aki az igazat szólja. Arra aki azt mondja amit nap mint nap látoké és nem liberális emberjogi lózungokkal akarja leplezni a semmit, saját félelmét attól, hogy elveszíti azt amihez máig könnyen jutott. Kell az egyensúly. Kell, hogy most jöjjön a másik oldal, azok akiket eddig megfosztottak attól, hogy jól lakjanak. Mert 1x fenn, másszor lent. ez így igazságos,ez így emberi.

spicy 2009.10.20. 16:19:59

Nefelejcs en ugyan szoktam fenyegetni a jobboldalon levoket, hogy mint magyar allampolgar elmegyek szavazni, de egyreszt valoban tiszta lelkiismerettel csak valami ellen tudnek, mint az utobbi jopar evben is tettem, masreszt nem all szandekomban hazaterni a kovetkezo negy evben, igy dontsenek azok, akik vegig is csinaljak! az nagyon sajnalatos, hogy a politika ennyire melyen beitta magat a csaladok eletebe , ez onmagaban is rendellenes, nem normalis, bunos az, vagy az az eszme, akinek, aminek ezt sikerult elernie! Megprobaljak ellopni az emberek bekejet, hagyni kell a csudaba, nem kell egymasnak esni, legalabb csaladon belul kell a beke, hiszen minden energiankat onnan meritjuk nap, mint nap, aki ezt a beket kockara meri tenni, na annak kene lognia a lampavason!

72526 2009.10.20. 16:23:11

Itt vannak a fasiszták. Nashaat Al-Wahidi palesztin emberjogi aktivista hétfőn bejelentette: bizonyítékai vannak arra vonatkozóan, hogy az izraeli hadsereg év eleji gázai agressziója során zsidó katonák számos palesztin foglyukat megölték, sőt, némelyeket élve temettek el. Történt mindez Gázától keletre, Al-Zeitoun település közelében. Elmondása szerint olyan civileket is elföldeltek, akik megsebesültek, azonban még életben voltak. Az emberjogi aktivista a borzalmas módon kivégzett palesztinok közül meg is nevezett néhányat. Mint mondta, a háború során sok polgári személynek nyoma veszett, akiknek a sorsáról a mai napig nem lehet tudni semmit. Nincsen kizárva természetesen, hogy az eltűnt palesztinok közül egyesek izraeli titkos börtönökben raboskodnak – tette hozzá Al-Wahidi. Mint ismeretes, Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő a Goldstone-jelentés nyilvánosságra kerülése után kijelentette: nem engedi, hogy akár csak egyetlen izraeli katona is a nemzetközi bíróság elé álljon háborús bűntettek elkövetése miatt. Arról is beszámoltunk, hogy Magyarország küldötte - öt másik állammal együtt - az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában az izraeli háborús bűntetteket feltáró Goldstone-jelentés elfogadása ellen szavazott – hazánk örök szégyenére...

80627 2009.10.20. 16:24:05

127. Borszívóügynök 2009. 10. 20. 15:28 "Kinőhettünk volna már ezekből a délibábos, szálasicsíkos (vagy akár sarlókalapácsos, tökmindegy...) hazug mesékből!" Aha. Tehát például a pozsonyi csata, amelyben Árpád fejedelem seregei leverték az egyesített nyugati seregeket, ezzel megteremtve Magyarország fennmaradását, az szálasicsíkos hazug mese?

spicy 2009.10.20. 16:29:22

136 szamlas.... es mindebben a hitedben az sem zavar meg gondolom, hogy a jobbik programja egy nulla , ertekelhetetlen, raadasul azt iger, amit hallani akarsz, mert tudja, hogy meg nincsenek kotelezettsegei a betartasukat tekintve, az elsodleges celjuk bekerulni a parlamentbe, hogy ott aztan majd kezdjek vakargatni a tokeiket, hogyan is lehetne megszabadulni az igeretektol ugy,hogy azert fenntartsak a latszatot, mintha es te minel kesobb vedd eszre, hogy megsem... szamukra egyetlen igazi cel letezik, a kozpenzekhez valo hozzajutas, ha azon az aron, hogy megetetik a nepet, hat azon az aron....remelem gumos zapfoggal rendelkezel!:)

Vasgereben 2009.10.20. 16:41:31

126. spicy. te menthetetlen vagy! Aki a nacionalizmust csak pejorativ értelemben tudja értelmezni, az vagy internacionalista, kozmopolita vagy lüke! Arra szavazz akire akarsz, hiszen eddig sem a te bőrödre ment a vásár idehaza! A kibicnek meg semmi sem drága, ugyebár?

80470 2009.10.20. 16:48:36

Vasgereben orulok, hogy megertetted a hozzaszolasom lenyeget, nem okoztal csalodast!

13904 2009.10.20. 16:59:24

130 - ra. A Jobbik természetesen. Sajnálom, ha ez nem derül ki...de nyilván az én hibám.

80627 2009.10.20. 17:06:27

133. medve1942 2009. 10. 20. 15:56 "Viszont fenn kellkene tartani a "cigánybűnözés" kifejezést arra, ami valóban az, pl. gagyizás (hamis arany árusítása kötény alól azoknak, akik azt hiszik, hogy hű de nagyot fognak kaszálni, ha megveszik) és így tovább." A lincselés-szerű, sok ember támad egy emberre bűntettek is tipikus cigánybűnözés cselekmények, cigány elkövetőkre jellemzők, amilyen a Józsefvárosban történt.

medve1942 2009.10.20. 17:37:27

133. Igen, és ez a fajta tömegtámadás egyre inkább így lesz. De nem azért mert a "vérükben van", hanem olyasmiből adódik, amit régen osztályhelyzetnek neveztek. Jack London részletesen leírja ezt az 1890 körüli amerikai csavargó gyerekekről és vasúti emberekről szóló írásaiban, és ugyanez volt a helyzet az 1525-ös német parasztháború idején is (a páncélos lovagok ellen). A mindenki számára (cigányok számára is) elérhető internetes odamondogatás, amit hihetetlen könnyelműséggel művelnek jobbról, olyan szél-vetés, ami vihart fog támasztani. Egy-két év. És nincs az a csendőrség, ami lecsillapítsa. Felszabtér, komolyan, nem kötekedésből kérdezem: honnan van az információ a pozsonyi csatáról? Mit jelent az egyesített nyugati sereg? Én úgy tudom, hogy nagyon kevés forrás szól róla, és még a pozsonyi helyszín se biztos.

80627 2009.10.20. 17:41:35

145. medve1942 2009. 10. 20. 17:37 http://hu.wikipedia.org/wiki/Pozsonyi_csata

15138 2009.10.20. 17:44:22

135-re Ha hiszed, ha nem, én személyesen már beszéltem erről Gordonnal. És egyetértek, hogy a kizárás érkezzen bárfelől, kirekesztés. Te megállnád szó nélkül, ha a barátod szidnák? :) 136, Kösz, hogy észrevetted, hogy az egyensúlyt keresem. Azt akarom megmutatni. :) 137-re Több mint kilenc évig élveztem, hogy nem hallok politikáról. Most belejöttem - fontosnak tartom. Ha minden jól menne, nem törődnék vele, azt hiszem. De nagyon aggódok az országért, a jövőnkért. Abban van valami, ha mindenki legyint, és hazamegy - senki nem dobálja a kukákat az utcán... 138. Te Vaspata, ez a poszt nem erről szól. Az a háború nem is a miénk...és nem is szeretném, hogy legyen. Kimaradnék belőle. 141. Vasgereben, nagy örömet szereznél nekem, ha átértékelnéd a külföldről hazabeszélgető magyarokat illető véleményedet. Nem kibic - ui. tehetne rá magasból, de nem teszi, hanem elkötelezi magát valamely oldal mellett. Miért baj ez? Nekem mondd, ne Spicynak.

medve1942 2009.10.20. 17:54:54

146-ra: Kösz, épp most fejeztem be a Wiki és a hozzá kapcsolt honvédelmi cikk böngészését. Az "óperenciás tenger" és az Enns mint határfolyó kérdésével kapcsolatban olvastam máshol pár éve, hogy igen bizonytalan esemény. Az általad említett cikkek nagyon reálisnak tűnnek. De az "egyesített nyugati sereg" alighanem legenda, ebben az időszakban épp az egység a hiánycikk Nyugaton vagy inkább Nyugat-Közép-Európában. Még egyszer, köszönöm!

medve1942 2009.10.20. 18:06:11

1x : az írásodból az derül ki, hogy "a cigányok" nem ilyenek vagy olyanok, hanem egyikük ilyen, a másikuk olyan. Egy részük, mondjuk, 50 %-uk lumpen, ők olyanok, mint a nem-cigányok 5-10 lumpen százaléka. Társadalmi kérdés, nem faji. Vagyis: a cigánygyerek nem "született bűnöző", hanem azzá lesz, részben, mert ezt látja példának, részben DACBÓL. És az utóbbi már nem tisztán az ő hibája, sőt. Ezért mondom, hogy a Jobbik iszonyú szakadék felé viszi az országot. Egymillió halálos ellenséget nevel néhány éven belül. Azt mondod, hogy az öszödi beszédnek nem volt következménye. Rögtön nem. De ma Gyurcsány nincs sehol, az MSZP pedig 10 %-on áll. Ez nem következmény?

Zsoel 2009.10.20. 19:00:19

Medve1942: "A mindenki számára (cigányok számára is) elérhető internetes odamondogatás, amit hihetetlen könnyelműséggel művelnek jobbról, olyan szél-vetés, ami vihart fog támasztani. Egy-két év. És nincs az a csendőrség, ami lecsillapítsa." A jó édes ....t, azt! Szóval azok után, hogy a s...k is ki van nyalva, hálából rendre büntetlenül terrorizálhatnak minket, azok után még a cigányoknak van okuk-joguk a felháborodásra, miután most már eltelt a tökünk a viselt dolgaikkal?! Ő kezdte az egészet, mert visszaütött?! Magadnál vagy?? ...................................... Bocsánat, kicsit belecenzorkodtam. Egyébként, szerintem nem így gondolta Medve. Arról van szó, hogy kár felhúzni a cigányokat. Mikor meg lehetne beszélni máshogy is. Odamondogatni nem sok értelme van... Nefelejcs

12513 2009.10.20. 19:31:56

Édes Nefelejcs, dehogy kell belecenzorkodni bármibe az én védelmemben... Zsoel úgy gondolja, hogy a cigányok s...e (feltehetőleg a seggükre gondol) ki van nyalva, a cigányok viszont azt gondolják, hogy az ő seggükbe bele van rúgva, és ráadásul még a lelkük fenekébe is. Ők pedig védekeznek (gondolják). Magamnál vagyok, Zsoel, persze, hogy magamnál. Sem az óvodákban, sem a háborúknál nem lehet eldönteni igazságosan ki kezdte, a lényeg az, hogy vége legyen a verekedésnek. És az "okos enged" nem akkora hülyeség. Ami nem azt jelenti, hogy engedni kell a terrorizálást, bárhol, bárki tegye. A határeset tulajdonképpen a "lelki terror" megítélése, amivel a "gyűlöletbeszéd" kérdésköre is rokon, de ezt most nem tudjuk megvitatni - tuniillik, azt hiszem, túl dühös vagy ehhez.

Zsoel 2009.10.20. 20:10:12

Köszönöm, de nem kellett volna belecenzorkodni... nem trágárkodás volt, amit írtam, és te is, miként medve1942 is, pontosan tudod, hogy nem ténylegesen az édesanyját akartam ezzel szidni! Ez csak egy szólás, amely hirtelen felindultságomban szaladt ki az ujjaim alól, de azt hiszem, ez megbocsátható, mert kissé erős, amit írt! Tisztelt medve1942! Te úgy próbálod beállítani a helyzetet, mintha a cigányok sanyarú sorsa a jobboldal odamondogatásainak lenne "köszönhető". Felteszem, hogy 1942 a születési évedet jelöli. Ebben az esetben 67 év körül jársz, és egész életedet a szocializmusban élted le. Így van? Ha így, akkor pontosan tudnod kell, hogy a múlt rendszer, a szélsőbaloldali(!), majd az azt követő "puha" diktatúra minden eszköze sem tudta felszámolni a nyomorúságos cigánytelepeket, hogy túlnyomó többségük akkoriban is sz...t tanulni, hogy a KMK-zók 90%-a a cigányok közül került ki, hogy azok a munkaköri tevékenységek (csak hogy legyen valami bejegyezve a munkakönyvben), amelyeket végeztek, nagyrészt udvarsöprésben, hulladékszállításban, gyenge képességeket igénylő betanított munkákban stb. merültek ki, tehát bár "hivatalosan" dolgoztak, tényleges termelői munkát gyakorlatilag nem végeztek, csak a hatalom ilyen módon hunyt szemet a láblógatásuk fölött. A rendszerváltás után persze megszűntek ezek az alibi munkahelyek, és a mai könyörtelen versenyben csak a tanult és/vagy jó állóképességű emberek maradhatnak talpon... A szomorú helyzet az, hogy a cigányok 70-80%-ban meg sem PRÓBÁLNAK megfelelni a modern kor követelményeinek. Tanulni nyista, dolgozni nyista, csak a segélyek, a tolvajlás, a gyerekgyártás, ciki, pia, játékgép ezerrel... És ebben én NEM VAGYOK HIBÁS!!! Ebben a Jobbik nem hibás! Ebben az égvilágon senki más nem hibás, csak a cigányság meg az istenverte vezetőik, akik teli szájjal üvöltenek, rasszizmust, szegregációt emlegetve, amikor megpróbáljuk az egyetlen járható utat, a cigánygyerekek külön taníttatását kivitelezni... ha már egyszer otthon sz...nak a fejükre a kedves szülők, akiknek csak addig fontos a purgyé, amíg a családi pótlék jár utána, és büntetlenül mehet lopni! Aki ki akar törni közülük, azt a saját undorító fajtája húzza vissza, és pont ezért tudom olyan nagyra értékelni azokat, akik ebből ki tudnak törni (mert vannak ám ilyenek, a "szélsőjobboldali veszély" ellenére is!) Szóval ez a cigányság tragédiája, nem a Jobbik! Gyűlölik őket a Föld minden országában, ahová csak mennek, mert mindenhol azt folytatják, amit nálunk megszoktak... henyélés, farokverés, a "segíly" meg házhoz jön... aztán persze fel vannak háborodva, ha mégis hazazsuppolják őket, de rájönnek, hogy itt arany életük van. A nagy büdös semmiért cserébe kapják a pénzeket. És akkor még ők vannak fölháborodva?! Ők akarnak ellenünk törni?! Hát mi az istennyilát csinálnának nélkülünk? Hol vannak a cigány tanárok, orvosok, mérnökök, szakmunkások, akik működtetnének egy önálló cigány államot, he? Egy kisvárost talán meg lehetne tölteni velük, de a többi? Köszönjék meg a mi birkatürelmünknek, hogy még nem estünk nekik, és nem kezdtük módszeresen kiirtani őket! Ugyanis egyelőre még mi vagyunk többen, és miénk az ország!

15138 2009.10.20. 20:20:32

Én nagyon kiváncsian várom, hogy ki mit mond erre. Ugyanis én nem tudom cáfolni. Kérem, hogy a rasszizmust most ne használjuk érvnek. (Zsoel, te nem tudsz belejavítani, de én igen. Te is mondod, hogy kiszaladt)

69889 2009.10.20. 20:29:06

Korrekt írás. Én is sok ilyen idős embert ismerek. Mindig az MSZP-re szavaztak, de azt mondták elég. A FIDESZ "már bizonyított", így marad a Jobbik.

12019 2009.10.20. 20:33:23

Szerencsétlenségemre beleolvastam ismét a kommentekbe. Az a gondolat ötlött fel bennem, hogy szép, szép ez a mindenki számára nyitott internet, de valamiféle automatikus szűrőt kéne kitalálni a hazudozók, mocskolódók és ferdítők ellen. Már azon felhúztam magam, hogy egy kommentelő állítja: a jó nyilasok nem is voltak olyanok, amilyenek, a Dunába lövés csak túlbuzgó egyedek magán-akciója volt, amiért meg is feddték ám őket, bizony! Ja, még tán a kimenőt is megfelezték. A halálmenetek után meg egyenesen pénzbüntetést helyezett Szálasi kilátásba a renitenskedő elkövetőknek! (Ugyanettől a kommentelőtől olvastam egy Népszabi cikk kommentjei között, hogy a nyilasok nem is viseltek árpádsávos karszallagot, kitaláció az egész.) Na mindegy... Itt vannak aztán a mániások! Vaspata mániás sorra rakja be fantazmagóriáit különböző fórumokra (legutóbb egy Népszabi cikk után -ode se tartozott, úgy, mint ide se) izraeliek által végrehajtott élve eltemetésekről és hasonló baromságokról (a-la tiszaeszlári vérivás pészahkor), amit egy feltétlenül az ügyben szavahihető palesztin "békeharcos" hoz a tudatlan világ tudomására. Hogyhogy nem lehet az ilyen barmokat eltávolítani? Itt van aztán Noske mániákus, aki olyan hülyén hazudik, hogy az már magát is meglepi. Ezt írja itt a kommentek között: "135. Noske 2009. 10. 20. 16:08 Nefelejcs! Nem tudtam, hogy a te tiszted megvédeni Gordont, de akkor tessék: de butaságokat, ökörségeket ír, mert ugyanolyan ökörség a Jobbik esetleges kormányra jutása esetén zsidók és cigányok kiírtásáról vízionálgatni, mint az, hogy minden liberális zsidó, pedofilbarát, minden baloldali kommunista, minden cigány bűnöző." Hol olvastál ilyen víziókat tőlem, te szerencsétlen? Ne keverd már össze a saját agylázadat mások gondolataival! Olyan primitív vagy, hogy ha kapnál egyet, a fal is elhúzódna előled, ahelyett, hogy a másodikat adná. Szerintem, drága Noske, elégedj meg a NOL-cikkek utáni egybites üvöltő szélsőjobbos gyalázkodó kórusban betöltött tagságoddal, és haggyál minket itt a blogon békén a kényszeres "szellemi" produktumaiddal. Nem szokásom másokat lealacsonyító céllal nyilvánosan savazni, de neked sikerült ezt kihoznod belőlem. Na, szebb jövőt, meg minden hasonlót!

Noske 2009.10.20. 20:35:22

Nefelejcs! Nem tudtam, hogy Gordon személyes jóbarátod. Így megértem, ha megvéded. Én azt nem bírom, amikor valaki magát toleráns embernek beállítva, az állítólagos gyűlölködők és kirekesztők ellen beszél, uszít és közben ő ugyanazt csinálja, mint az állítólagos gyűlölködők, de azt hiszi azért különb náluk, mert ő a gyűlölködőket rekeszti ki. Ezt sajnos a balliberális oldal szoktatta az emebrekbe. Lásd: "Mindenkit el kell fogadni, aki más, kivéve aki nem ért velünk egyet. Mert az fasiszta, náci, nyilas és rasszista, illetve ezek keveréke. Na, de ki az, aki náci, fasiszta, rasszista, nyilas? Persze az akire mi ráfogjuk.Tehát ergo mi mondjuk meg kit lehet kirekeszteni és kit nem" Számomra az MSZP poltikiája ebbe nkimerül. Semmi baloldali elvek mentén épülő program, semmi indentitáson alapuló beszéd, vagy intézkedés. A baloldal egy üres pohár, amiben egy csepp víz, az antifasizmus. Amit - mármint az antiszemitizmust, ha van - ők gerjesztik. Szándékosan, hogy lehessen ellenségképet festeni, ezzel mozgósítva a megmaradt szavazókat. De ezt nem én mondom, hanem ha az emlékeim nem csalnak, akkor a legnagyobb antifasiszat MSZPsek egyik Nyakó István ismerte el egy erdélyi konferencián. Én ennyit látok az aktuális témához kapcsolódóan. A Jobbikkal szemben prekoncepció csak prejudikáció mindaddig,amíg ez ténylegesen be nem bizonyosodik. Márpedig kétlem, hoigy befog, mert ekkora ellenszélben soha, semmikor semmilyen rasszista, áci, nyilas, vagy fasiszta cselekedetet én ne mvéltem felfedezni, de legalábbis nem többet, mint bármelyik más pártéban. Sőt, én még Jobbikostól nem hallottam olyan zsidózást, mint Molnár Oszkártól, vagy a XIII. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselőtől, aki visszaküldte Szabó Jánost Izraelbe. Csak a Vona visszaküldését valahogy, nyilván politikai megfontolásból, jobban felkapták. medve 1492! Most olvastam a hozzám intézett kommentedet és köszönöm, hogy így látatlanban is megerősítetted azt amit írtam. Egyébként nekem semmi bajom az olyan balosokkal, vagy liberálisokkal, akikkel szót lehet érteni. Például vakablak, vagy Cuba Libre mindig érvekkel támasztja alá a mondndóját. Az ilyen emebrekkel van értelme a vitána, ugyanis az pallérozza az elmét és vélenyt lehet cserélni, Isten tudja egymást akár meg is győzni. De az olyanok, mint a sima nolos híreknél pl: Spartacus, LibertyMUC, spicy számomra uo. gyűlolködök, mint akik ellen állítólag harcol. Sőt még rosszabbak. Üdv.

69889 2009.10.20. 20:51:42

zsoel! Egy fontos dolog ilyenkor mindig kimarad. A Romák körében mi mind gádzsók vagyunk. A Gádzsókat pedig, ősi törvényeik szerint nem tartják sokra, sőt a gádzsótól bármit elvenni, nem bűn hanem dicsőség. Természetesen ez is mint minden tanítással orvosolható, csak hát ugye az a szemét szegregáció.... Pedig másként nem fog menni. Én értem azokat akik a szegregáció ellen küzdenek, és értem, hogy miért, csak ők nem értik, hogy nem lehet úgy tanítani, hogy feneket törölni kell közben megtanítani a kis roma gyereket.

Noske 2009.10.20. 20:56:46

Gordon! Köszönöm ezt a te szellemi színvonalodhoz igen magasröptű hozzászólásodat. Szerencsétlenségedre pont kakor küldted el, amikor én igen békülékeny hsz-t intéztem például Nefelejcshez, aki éépenséggel a te pártodat fogta, vagy medvéhez, aki igencsak értelmes és tanult embernek tűnik. Sajnos ez rólad septiben nem mondható el. Gordon! Ez nyilván azt jelenti, hogy ha az SZDSZ bejut akkor Hungaristák lepik el az országot és nem azt, hogyha a Jobbik jut be. Nektek, gyűlölködő szélsőbalosoknak meg kéne valamit tanulnotok! Az igazság az nem belőletek fakadó ösztönös érzés, amit te megfogalmazol és az a valóságot pontosan fedi. Te azt hiszed, feljössz ide, ideköpsz egy primitív hsz-t, és akkor te ledobtad közénk a tíz parancsolatodat, a többiek meg nyilván hülyék, nekik nem lehet igazuk. Na ez, apukám a náci gondolkodás, de ha elolvasod Nefelejcsnek címzett hsz-emet akkor erre majd rá is jössz. Másik. Hogy hol olvastam tőled azt, amit kikértél magadnak egysejtű barátom, hát itt:"Alig hiszem, hogy a papád a csendőrség visszaállítását várná. Nyilván a fajüldözést és a hungarizmus egyéb kellékeit sem áhitozza vissza" Nézzük a következőt. Utána azt hiszed vicceset mondtálm, pedig a valóságban sajnos te vagy olyan sötét, hogy elnyeled magadkörül a fényt... Azt írod: "Már azon felhúztam magam, hogy egy kommentelő állítja: a jó nyilasok nem is voltak olyanok, amilyenek, a Dunába lövés csak túlbuzgó egyedek magán-akciója volt, amiért meg is feddték ám őket, bizony! Ja, még tán a kimenőt is megfelezték. A halálmenetek után meg egyenesen pénzbüntetést helyezett Szálasi kilátásba a renitenskedő elkövetőknek! (Ugyanettől a kommentelőtől olvastam egy Népszabi cikk kommentjei között, hogy a nyilasok nem is viseltek árpádsávos karszallagot, kitaláció az egész." Igen, kedves általános iskolába is csak 7-ig járó barátom, ha bejártál volna abba a frány általános iskolába, akkor tanulhattál volna egy-két értelmes dolgot is. Nézz utána, va nkét szép kezed,ha már agyad nincs és olvasd el. A Nyilaskeresztes Párt tagjai lehet, hogy egy két egyedi esetben öltek zsidókat, de parancsra, vagy külön Szálasi parancsára biztos nem. Maga Szálasi ír emlékirataiban, arról hogy esze ágában nem volt megölni a zsidókat, sőt amikor a németek kérték, hogy a vidéki zsidóságot adja a kezükre, erősen vonakodott, amit a néemtek nem tudtak mire vélni, ugyanis ő az ta maygar nép meglopsának minősítette. Hát iylenek voltak azok a csúnya Nyilasok. Sőt, hogy ma tanulj is még valami újat azt is elárulom, hogy mikor kisajátították a zsidók vagyonát és gettókba zárták őket, kaptak egy bizonylatot, hogy milyen értékben vettek el tőlük vagyontárgyakat. Amit a németek nemes egyszerűséggel kettétéptek a razziák során, Szálasi viszont elismerte azokat, sőt ezek a bizonylatok szolgálnak alapjául a mai napig fizetendő kárpótlásokért. Na, erre varjál gombot te paraszt, azt majd akkor ugassál, ha kijártad az általánost és nem csak az RTL Klub híradójából és a füherered Gyurcsány Ferenc blogjáról tájékozódsz!!! Mert kurva okosnak hiszed magad, de én nem abból tájékozódom, amit a tv-ben hallok és amit el akar velem hitetni globalista világrend, hanem olvasok. Persze ez számodra felfoghatatlan dolog. Nem is tudsz vele mit kezdeni. UI.: Áruld már el nekem mikor láttál tőlem kommentet a nolon a hírek között???Mert, hogy én írtam azt a kommetet is amit a hsz-ed első felében említettél, de én nem szoktam odáig süllyedni, hogy aktuálpolitikai hírekre kommenteljek. Úgyhogy aludj csak és álmodozz még ilyen butaságokat. Üdv.

Zsoel 2009.10.20. 21:39:18

Kedves Nefelejcs, akkor máris önmagadat is kiigazíthatod, ugyanis az én itt használt nevem Zsoel (így, magyarosan), amely keresztnevemből, a Zsoltból ered, és semmi köze a héber Joél névhez. Kérem szépen kijavítani. :) Eclipse: ezzel is tisztában vagyok, csak nem akartam még ennek felhánytorgatásával is a cigányok ellen hergelni, pedig tény és való, hogy így van. Mi próbálunk segíteni rajtuk, és még mi vagyunk az értéktelen, haszontalan gádzsók (e téren egyébként kísérteties a párhuzam egy másik magyarországi népcsoporttal, aki számára meg csak "gójok" vagyunk...) Igen! Vajon miféle érdemi munka folyhat abban az osztályban, ahol 10 gyerek már keni-vágja a szorzótáblát és az Anyám tyúkját, 10 másik meg azt sem tudja, mit jelent az a szó, hogy "kérem" vagy "köszönöm", zsebkendőhasználat helyett pedig két ujjával csapja ki a zöld ászt a tanterem padlójára? Az ilyen helyen folyó "tanításból" sem az egyik, sem a másik csoport nem profitál, viszont állandóan napirenden vannak a súrlódások, amelyeket hőn szeretett liberálisaink oly előszeretettel neveznek "kulturális eltéréseknek"... No comment!

80470 2009.10.20. 23:03:59

Zsoel Ekkora kulonbsegeket keptelenseg athidalni az iskolakban ez teljesen nyilvanvalo, de nem az emberek hibaja, mintha nem lenne kommunikacio a kormany, a szakemberek es a problemas teruletek, embercsoportok kozott, nem mertek fel idoben a problema sulyossagat, nagysagat es nem tettek meg mindent azert, hogy ez jobb iranyba fejlodjon! Ossze kene fogni es tenylegesen segiteni, az ujgazdagoknak pedig adakozniuk kell a szegenyemberek megsegitese celjabol! Az egyhazak is eltuntek, pedig ahelyett, hogy buzulnanak, beket hirdethetnenek a raszorultaknak es lehetoseget teremthetnenek a kiskozossegek kialakulasara, ahol viselkedeskulturat, alapveto ismereteket adhatnanak at! Alapvetoen ez volna a feladatuk, ehelyett undorito modon politizalnak, kirekesztenek, iteletet mondanak masok felett! Eljott az ideje, hogy ne a magyarsagunkat hangsulyozzuk, hanem az embersegunket!

12513 2009.10.20. 23:32:10

Kedves Zsoel, valóban most voltam 67 éves, és ennek megfelelően főként szocializmusnak mondott rendszerben éltem le, eltekintve az első 2 + 4 évtől. A hatvanas években jártam egyetemre, ahol a kötelező dolgok mellett belehallhattam sok mindenbe, ami érdekelt, és így tanultam például cigányul egy olyan indológus könyvéből, akit liberális-cigányvezetői oldalról nézve quasi fasisztaként tekintenek szerintem ma is, mert azt állította, hogy a cigány népmesékben nincs ott a szokásos erkölcsi tanulság. Nincs hát - az utóbbi ezer évben nem nagyon tapasztalták, hogy a jó győzedelmeskedik, inkább az erős vagy a ravasz. Egyetem után a Tankönyvkiadóhoz kerültem, arról álmodva, hogy speciális cigánygyerek-olvasó és oktatókönyvet készítek, aztán körülnéztem, és elmenekültem a sajtóba meg a könyvkiadásba. Ismerhettem valamennyire a fiatal Csoórit, a kevésbé fiatal Csurkát, a vadbaloldali ős-SZDSZ-t, aztán az Új Tükörnél dolgozva rendkívül tisztességtudó Rákóczi téri utcalányokat és tehetséges, intelligens cigány költőket és művészeket, később zenészeket is. Épp olyan ezerarcú, sokrétű embercsoport, mint amit zsidónak vagy magyarnak neveznek, ráadásul ezek át is fedhetik egymást. Nekem törtlénetesen az volt a meggyőződésem, hogy az ún. rögtöni integráció helytelen megoldás, és csak azt a telepi cigánygyereket szabad beengedni egy színvonalasabb "fehér" közösségbe, akinél ez nem okoz alapvető sérülést. Igen, az ő lelkében! Nem azért, mert őt istenitem, imádom, de aranyos szép fekete szeme van, hanem azért, mert ha a padlóra köpi a turhát, akkor ezért lecikizik, és harmadszorra már egy életre szóló gyilkkos indulat alakul ki benne mindenki ellen, aki "más", mint ő. Mondok neked egy példát. Bethlen István irt 1944-ben egy feljegyzést Horthynak. Ő épp olyan jó erdélyi magyar úr volt, mint aki a numerus clausust kitervelte, ami egyébként még csak igazságtalannak se volt mondható - csak károsnak. Bethlen azt mondta: a törvény hatására az érettségi után a zsidók vagy külföldön, vagy a modernebb új vidéki magyar egyetemeken tanultak, és emiatt rögtön előnybe kerültek a Budapesten végzett "fajmagyarokkal" szemben a gyakorlati életben, másrészt a rendelettel "ellenséggé tettünk egymillió intelligens zsidót". Nyíltan nem merte volna ezt leírni, de bizalmas levélben, a németek elől bujdosva igen. Kiadták, olvasható. Nos, a Kádár-korban, 1959 után nagyon komoly munkába foghási kísérletek voltak, és működtek is, mert volt olyan munka, amit előképzettség nélkül lehetett végezni. Téeszben, téglagyárban, akár bányában. 90 után egy olyan világba léptünk át, ahol munkahelyet kapni kegy. Azóta felnőtt egy-két olyan nemzedék, amely nem egyszerűen zsákmánynak, hanem halálos ellenségnek nézi és - részben kínjában, hogy nem lehet ő is azzá - lenézi a "parasztot". A cigány értelmiségben senkit se látok azokból, akik a hetvenes években indultak. Én már meglehetősen kint vagyok a világból, inkább online élek, legfeljebb következtetni tudok, de úgy látom, az ügyes politikusok kitúrták az okos, tisztességes tehetségeket a vezető helyekről. De - máshol nem így van? Nem cigány jellegzetesség. Természetesen tévedhetek, mindig is így gondoltam. A világ dolgai úgyis sokkal rohadtabbak, mint gondolnánk.

12513 2009.10.20. 23:40:35

Azt hiszem, párhuzamosan írtam spicyval. Az egész probléma az amerikai négerekére emlékeztet, és annak a viszonylagos megoldásában óriási szerepet játszott az egyház. Több egyház is, kisebb és nagyobb. Az itteniek viszont örülnek, hogy élnek, és még jobban örülnének, ha még jobban élhetnének - mert inkább csak a szájuk mondja, hogy ők "szolgálnak". Nem csinálnak - szinte - semmit abból a pasztorizációból, ami a dolgok volna.

dtk22 2009.10.21. 00:17:09

Kedves Nefelejcs! Remek írás, nem is értem, mi történik a NOL-lal... Vagy mindig is ilyen normálisan viszonyult a Jobbikhoz? Gondolom nem, így a hasonló hangvételű cikkek esetleg azért születnek, hogy muníciót szolgáltassanak a "jobbik az mszp kreálmánya"-t terjesztő suttogóknak? De kinek az érdeke ez? Nos gondolom a fidesznek. Tehát az mszp óhaja lenne a 2/3-os fidesz parlament? Viktorék akkor nem mondhatnák, hogy nem tehetnek meg bármit és hatalmasat buknának 1 éven belül. Mert pl. kezdeni kellene a maradék mszp-s mentelmi jogok felfüggesztésével. Az így bíróság elé állítottak aligha tartanák a szájukat és előkerülnének a fiókokból a fideszesek aktái. Így el is intéződne a felelősségrevonás, ahogy szokott: hozzá se fognának. A választók ismét elkönyvelhetnének egy csalódást... Ok tudom elég messzire mentem és túl hosszan. Nem régóta vagyok a NOL olvasója, de mikor a Hunnia kézilabda csapatot fasisztázta (csak célozgatva) egy megyesi (kis m-mel) nevű, hát billentyűzetet ragadtam... Kedves Nefelejcs, Ön jó hatással van a kommentírókra, itt aztán szinte semmi alpári stílus. Spicy! Tényleg csak engem akart bosszantani azzal hogy szavazni fog? Egészen belepirultam:) Örülök, hogy ebben a stílusban is tud írni, voltak kérdéseim Önhöz, melyek megválaszolatlanok maradtak, de ezek után nem lehetek kicsinyes, nyilván Önnek is csak 24 óra egy nap. Kedves Medve! 133.-ra "az egy nyugodt, békés, jól kereső, kölcsöneit szorgosan fizető országot szeretne meghódítani" Nem vagyok biztos abban, hogy minket még itt szeretne találni Peresz bácsi a projekt végén. Legalábbis néhány milliót valahogy le kell faragni a létszámból. Szerintem ez a terv. A megvalósulását láthatjuk: - fiatalok szinte csak külföldön remélhetnek számukra elfogadható anyagi körülményeket, nagyrészük nem is jön vissza - orvosok szintén, ez - mondhatjuk - eléggé humánus formája a népességcsökkentésnek. - egészségügyi ellátás színvonalának jelentős csökkentése - ma a gyermek vállalása adófizető, bérből, fizetésből élő állampolgárok számára jelentős jövedelemcsökkenést jelent gyakorlatilag fizetnek azért, hogy ne szülessenek ilyen családokba gyerekek. - ellentétben a gyakran bűnözésből, segélyekből élőkkel, ahol a gyerekekért jár a jövedelem. - a bűnöző, garázda, békés együttélésre képtelen réteget uszítják az őket eltartókra az impotens igazságszolgáltatás asszisztálásával - közben a közbiztonság szinte megszűnik, csak a kormányellenes tüntetéseken tud erőt mutatni a hatóság - ha még így sem hagyják el elegen az országot, akkor talán még polgárháborút is kirobbanthatnak, úgy gondolom. Esetleg összehoznak valami csetepatét a szerbekkel vagy a szlovákokkal. A kölcsönöket meg felejtse el! Ha céljaik megvalósulnak egy tollvonással eltűnik az összes! Amikor adták, már akkor sem gondolták, hogy visszakaphatják. A cél csak az volt, hogy lehetetlen helyzetbe hozzák a költségvetést, a fent sorolt alprojektek sikeréhez. Ennyi az ár és kész. Természetesen akkor majd a bűnözők is normális igazságszolgáltatással néznek szembe. Sőt! De az akkor már nem lesz rasszizmus. A tüntetők pedig azonnal terroristákká nyiláníttatnak. Lehet, hogy a helyszínen lelőhetőkké... Azt persze kérdezheti, hogy miért pont mi? Nos, ki emel szót értünk? Megtehetik ezt a bármelyik szláv néppel? Mit szólna orosz anyácska? Így van ez szinte az összes népcsoporttal, van aki rokonnak, testvérnek tarja Őket. Vagy elég erősek. Ha mégsem, akkor már nincsenek. De remélem a Jobbikot már nem lehet meg nem történtté tenni, betiltani. A parlamentbe jutva, még nem korrumpálódva lesz erkölcsi alapjuk az asztalra csapni. Meg is teszik, úgy hiszem erre garancia a radikális szavazótábor, akik aligha fognak csak lemondóan legyinteni, ha mégis besüppednének a parlamenti dagonyába.

12513 2009.10.21. 01:02:23

Érdekes, amit írsz, én is úgy sejtettem, így gondoljátok. Szerintem némi naivitással, de ezen nem érdemes vitatkozni, mert a jövő dönt. Úgy tűnik, a gondos orvosi ápolás ellenére is van bennem még egy évtized, úgyhogy majd meglátjuk. Az a parlamenti dagonya nagyon el tud kényelmesíteni. Egy Pintér-helyettes Gergényiről pedig el tudom képzelni, hogy belelövet az antifideszista jobbikos tüntetőkbe. "Mi vagyunk az ÁVH? Igen? Akkor legyen igazatok! Tessék!" Szóval én végigéltem azt a "pesti srác" korszakot is, bár csak a Petőfi-brigád romeltakarításában vettem részt november végétől. Nem olyan egyszerű dolog "forradalmat csinálni".

poland spring 2009.10.21. 02:48:19

A jobbik egy egyszerű nyilaspárt. Bárki, aki faji alapon tesz különbséget embertársai között megcsúfolja a felvilágosodás alapvető eszméit. Senki nem lehet annyira elkeseredett, hogy feladja azokat az alapelveket, amelyeken a jelenlegi nyugati kultúra és civilizáció nyugszik. Innen már csak egy lépés a...

státusz 2009.10.21. 02:59:53

Már régóta nyilvánvaló, hogy ez a hisztéria, ami minden egyes zsidózásra beindul már régóta kontraproduktív, sőt öngerjesztővé vált. Ahogy nő a hisztéria, úgy kapnak egyre többen kedvet hozzá. Össznépi közéleti szórakozás lett, amivel ma már legfeljebb a jobbik szerez szavazatokat, a hisztériával pedig a baloldal veszít. Ezen lehet, hogy el kellene gondolkodni a pártközpontokban, mindenek előtt a Jókai utcában...

MMX 2009.10.21. 06:34:13

... Én maradok aki vagyok, magyar ember, demokrata és jobboldali, nem párttag, Fidesz szavazó, de Jobbik szimpatizáns is. Kétharmados Fidesz győzelmet akarok, és azt is, hogy a Jobbik minél több szavazatot vigyen el a szociktól. Ha már bőven a választás előtt meglesz a Fidesz kétharmados támogatottsága, akkor azonnal a Jobbikra szavazom. Haladunk efelé, már 62-65% körül jár a Fidesz, én pedig dörzsölöm a tenyerem... Muhaha :) Nefelejcs Papájának pedig kitartást, erőt, egészséget és jó szavazókedvet kívánok a Jobbikhoz!

XY 2009.10.21. 09:44:41

Az én apukám szintén végigdolgozta az elmúlt rendszert. Falusi fiuként, az 5. gyerekként egyedül ő szerzett érettségit. Ha városi gyerek lett volna, valószínűleg mérnök lett volna. Nem voltunk gazdagok a Kádár-rezsimben, nem volt autónk, de nem volt rossz az életünk. Szüleim soha nem kötöttek tudomásom szerint rossz kompromisszumot a rendszerrel, a munkásőrség szóba sem jöhetett. Anyukám és apukám soha nem szavazott az MSZPre, szóba sem jöhetett volna. A Jobbikra sem szavaznak, szóba sem jöhet számukra. Igen, az MDFre szavaztak 1990-ben, aztán pedig a Fideszre. Ez így lesz 2010-ben is. Tudják, hogy nincs tökéletes párt, nem naivok, de a legkisebb rosszat választják. Én büszke vagyok rájuk. Isten éltesse őket sokáig.

15138 2009.10.21. 11:00:22

159 Bocs, vannak franciás szokásaim. Legközelebb jobban figyelek. 161.re Medve, érdekes, amit a mesék tanulságáról írsz. Azt nem tudom, hogy a cigány népmesékben miért nincs tanulság, de hogy már többször elgondolkoztam, hogy általában a népmesékben miért van, az biztos. Vigasztalásnak? Erkölcsi példának? Talán az ember nem érezné magát annyiszor becsapva, ha nem lennének a fejében ilyen idealista gondolatok, hogy a legkisebb, vagy a legszegényebb, a legokosabb, a jó győzhet. 162-vel is teljesen egyetértek, és SOS7 is többször mondta, hogy az egyház, a vallás segíthet a cigányokon (is). Valamiben hinni kell. 163. :) Az NOL - szerintem - nem a begyepesedett baloldaliak gyűlőhelye. én féléve vagyok és olyan helynek látom, ahol megfelelő külsőségek (nincs anyázás, fenyegetőzés) szinte bármilyen gondolatot meg lehet beszélni tapasztalt és jóindulatú emberekkel. Azt hogy én vagy más miőrl írunk, senki nem írja elő. Az olvasottság az elsődleges szempont - mivel az NOL is üzleti vállalkozás. Ennyi. :) A képviselők mentelmi jogát fel nem foghatom - senkiét, nem csak az mszp-sekét. Köszönet, az érdem közös.

15138 2009.10.21. 11:05:07

165. Kedves Poland Spring, én nagyon tisztelem a sorait. Csak muszáj belekötnöm egy szóba : "nyugszik". Nyugaton is egyre nagyobb gubancokat okoz a rasszizmus. Oda-vissza értem. Pár napja egy mohamedán focicsapat vezetője némi töprengés után lemondta egy levélben az egy meleg csapattal játszott meccset, arra hivatkozva, hogy vallásuk nem engedi meg. A meleg csapat széles nyilvánosság elé vitte az ügyet, és feljelentette rasszizmus miatt a muszlim csapatot. Fehér keresztény ember nem is szerepelt az ügyben. ... Ezt csak azért említem, mert a hagyományok szerint csak a többség lehet rasszista. Hát nem.

15138 2009.10.21. 11:11:18

166. Státusz, bocs, én nem vettem észre hisztériát. Inkább valamilyen válaszreakciót...de mindent meg lehet beszélni. Én nem tartom népirtásnak, amit Izrael csinál a Gázában. Vannak olyan palesztinok, akik ugyancsak nem tartják annak. Háború folyik. Nem hozok példákat, van ezer. A "Peresz bácsi" megveszi Magyarországot témához: én Medve véleményét támogatom, sőt, lehet, hogy jól járnánk...(irónia). Egyébként, minden eladó, sajnos. A legtöbbet igérőnek. Ez hiba - de nem a zsidókat kell érte hibáztatni. MMX-nek nagyon köszönöm a Papának szánt jókívánságot. Az Árpapának tett megjegyzést azonban vissza kell utasítsam. 1. Barát. 2. Én magam is kádárista vagyok. Ki nem? 3. Abszolút nem tartozik a témához. Nagyon sajnálom, de ezek miatt ki kell cenzorálnom....

15138 2009.10.21. 12:49:34

XY. Csatlakozom a jókívánsághoz.

poland spring 2009.10.21. 15:29:52

Nefelejcs: Nem azt mondtam, hogy nyugaton nincsenek feszültségek, azok a társadalmak valahogy mégis tanulékonyabbnak tűnnek mint mi. Egyébként az, hogy ki milyen alapvető emberi értékek és normák mellett kötelezi el magát egyéni döntés. Még akkor is, ha társadalmi helyzet, család, barátok munkatársak erősen befolyásolják ezt a döntést. Számomra az a világkép amit a jobbik képvisel minden körülmények között elfogadhatatlan. És be kell vallani egy kicsit primitív érvelés, hogy azért mert volt egy korrupt, kizsákmányoló álszocialista kormányunk elfogadható és legitim döntés egy nyilaspártra szavazni. A rendpárti, előítéletes és sztereotíp gondolkodású embertípusnak tucatnyi szociológiai és szociálpszichológiai irodalma van. Adorno például arra kereste a választ, hogy hogyan történhetett meg, hogy egy fél nemzet beállt egy mások kiirtását faji alapon célul kitűző eszme mögé. Mindezt Európa szívében, egy kultúrájára olya büszke országban. A németek azóta nem ocsudtak ebből a sokkból. A magyarokat szemmel láthatóan nem zavarja ugyanez. Hiába, nem vagyunk egyformák.

15138 2009.10.21. 15:44:32

173 Nekem ami első látásra eltér nyugaton, az a tolerancia. Hogy tanulékonyabbak-e - vagy csak több idejük volt rá, nem tudom. A szocializmusban belénk nevelték, hogy minden ember egyforma - de nem igazán élhettük ki. Most kiélhetnénk, de valahogy úgy tűnik, mintha az jött volna át, hogy én csinálhatom, de te nem . Ha érted, mit akarok mondani. Míg nyugaton én is csinálhatom, de rád sem szólok rád. A németek is egyre-másra írnak az elmúlt száz évről. Lehet, hogy tévedek, de mintha egyre elfogadóbb lenne a hangulat, mintha egyre jobban megértenék, mi vezetett odáig - a teljes tagadástól és elítéléstől. De ez általában tendencia. Míg kétszáz éve nem keresték az okokat egy bűnöző tettéhez, azóta már ebben is elfogadók vagyunk. Odáig fajulva, hogy börtönből jönnek könyvek! Én nem helyeslem - hanem megértem. Ellenben, elvárnám, hogy nem önszerveződés, hanem rendőrség dolgozna a közbiztonság helyreállításán. Ha ezt az állam kihagyja, miért csodálkozik? Nekem - és tán neked sem - nincs problémám, személyes. De akinek van? A másik. Ez is személyes ízlés. Nekem egy fasiszta géppisztollyal gyilkol. Gázkamrát használ. Egy rasszista nem enged be a kocsmába négert, cigányt. Lelöki a buszról, nem áll vele szóba. Ezért nem használom ezeket a szavakat olyan emberekre, akik mindezt még nem követték el. És hidd el, a magyarokat zavarja. Azért kérik ki maguknak, és azért mennek bele dafke ezekbe a mozgalmakba. Lehet, hogy gyerekes - de emberi.

poland spring 2009.10.21. 16:37:02

Igen valóban a rendőrség a kulcsa nagyon sok mindennek. Ha bármilyen bőrű bűnöző számíthatna arra, hogy pl egy verekedésnél 3 perc alatt ott terem a rendőrség, akkor az egész probléma sokkal kevésbé lenne cigányprobléma és sokkal inkább "csak" bűnözési kérdés.

12513 2009.10.21. 18:39:24

A "rasszista-e a magyar ember mint olyan" témaköréhez egy 1900 körüli állítólagos Mikszáth-mondás: "Az az antiszemita, aki A KELLETÉNÉL JOBBAN utálja a zsidókat." " "buzeránsnak nem lövünk góét" témakörhöz: az Ótestamentum szabályait elvileg a kereszténység és az iszlám is tiszteli, a mózesi könyvek - olykor többször felbukkanó és egymásnak ellentmondó - isteni rendelkezései szerint még a női ruhába bújt férfi sem érdemli meg, hogy éljen, nemhogy aki homokozik a sivatagban. (Ez nem volt PC szóvicc, de nem bírtam kihagyni.) Ezért aztán amikor pár éve egy izraeli nőimitátor nyert valami nemzetközi dalversenyt, nagy felzúdulás lett vallásos körökben - de vallásos körtökben ott úgyois mindig felzúdulás van valamiért, az egész vallásos körök meg en bloc nemlétezőnek tekintik az egész Izraelt, mert hitelesített Messiás nélkül csak hitvány utánzat, szerintük.

15138 2009.10.21. 19:12:56

175 Mint ahogy én nem a cigányok ellen szeretnék rendőröket fellépni látni, hanem a bűnözők ellen en bloc. 176. :) Ha már. Mai felfedezésem, lásd Anton írását a buzi papról... A szótárban azt találtam, ellentétben a saját várakozásommal, - bár téged, Medve, biztosan nem lep meg - , hogy a buzeráns a durva és a buzi a bizalmas formája - a homoszexuális férfinek.

12595 2009.10.21. 20:10:11

Majd rájön, hogy a Jobbik megújulást jelent-e a magyar politikában... Majd rájövünk.

40751 2009.10.21. 23:24:16

...hmm...! ...hogy is írjam röviden...? ...érdekes körülményekről számoltál be...! ...és úgy vélem PONTOSAN...! ...ez ÓRIÁSI ERÉNY...! ...végig olvastam ALAPOSAN, az összes kommentet...! ...sajnos 97. "medve1942" kommentjének van, ABSZOLUT realitása, a véleményem szerint...! ...sőt...! ...saját tapasztalataim alapján, ENNEK a VALÓSZÍNŰSÉGÉT is képes lennék akár igazolni is...! ...ám kissé akadályoz, a levezetés terjedelmessége, jelenleg...! Kifejezetten GRATULÁLOK "medve1942" további kommentjeihez is, ugymint a 133., 145., 149., 151. számuakhoz...! ...valamint a 126.-os "spicy", valamint a 155.-ös "Gordon" komentekhez is...! ...azonban a 152.-es "zsoel" komentjét komoly kritikával illetem, ugyanis éppenséggel is, - persze jobbára CSAK ÁTTÉTELESEN -, de igen is "zsoel" és a "társai", illetőleg a "JOBBIK" igen is felelősek - ha csak részben is -, a cigánysággal szemben kialakított, hibás NÉZETEIK miatt, a véleményem szerint...! ...persze másban is, de ezt a terjedelem miatt, most nem részletezném...! ...ugyanakkor, más pártok, és személyek - köztük a cigány személyek -, felelőssége is fenn forog...! ...és persze a kormányé is, csakhogy a kormány felelősségét nagyban determinálja (csökkenti), a parlamenti ÁLLAPOTOK...!!!

40751 2009.10.21. 23:43:03

Nefi...! ...amit női oldalról, - MK-val kapcsolatbaban -,"érzékelsz", megnyugodhatsz, "pasi" oldalról is ugyanígy, "érzékelhető"...!!! ...legalábbis, részemről, pontosan így "jön le"...!!! ...sőt...! ...talán még ERŐSEBBEN IS...!!! ...hogy valamit is sejthess, az "ERŐSEBBŐL", még egy "pasitól" sem tolerálható az, ahogyan MK, "osztja az észt"...!!! ...ráadásul, jókora "csúsztatásokkal" is...!!!

dtk22 2009.10.22. 10:56:15

173. poland spring "kicsit primitív érvelés" De minek nevezné azt, ha nyilaspártnak bélyegzik, a korrupcióra, magyarellenességre, kizsákmányolásra rámutatókat? Ha már megcáfolni nem tudják saját tetteiket, megrágalmazzák az ellenfelet. Ostoba, buta, pszihológiai esetnek nevezve még a szimpatizánsokat is. Tisztában vagyok azzal, hogy sok értelmes, tanult ember van az mszp-szdsz táborában. Úgy gondolom legtöbben a módszerváltás nyertesei vagy a jelenlegi kormánytól anyagi függőségben levők lehetnek ilyenek. De szavazataik nem elegendőek egy választás megnyeréséhez. Ahhoz tömegek kellenek. Ezért bosszant, ha buta Jobbikos szavazókról fantáziálnak. Mert vajon ki a buta? Aki tv-t bámulva készen kapja saját véleményét a hatalom által pénzelt média manipulátoraitól. Kényelmesen, házhoz szállítva, hetihetesbe csomagolva, miközben önmagát természetesen jólértesültnek gondolja. Vagy az a buta, aki szélesebb körből tájékozódik, nem lusta olvasni, lakossági fórumra, tüntetésre menni. Esetleg kommentet írni, akár indulatból...

dtk22 2009.10.22. 11:08:57

179. Nantal "a cigánysággal szemben kialakított, hibás NÉZETEIK miatt, a véleményem szerint" Szerintem is _csak_ az Ön és még párszáz ember - általam ismeretlen okból kialakult - véleménye szerint... Milliók NÉZETEI sajnos helyesek, életszerűek.

dtk22 2009.10.22. 11:23:52

169. Nefelejcs "A képviselők mentelmi jogát fel nem foghatom" Normálisan irányított országban van értelme, hogy minden apróságért ne lehessen bíróság elé citálni egy képviselőt. Nálunk viszont ezzel is visszaélnek. dávid és herényi (kisbetűvel) állítólag térden állva könyörgött, hogy bíróság elé állhasson. De társaik nem engedték, csakazértsem. Gondolom, nem akartak precedenst teremteni...

15138 2009.10.22. 12:46:24

ReTRo, semmi sem biztos, míg meg nem történik. Nantal, egyéni szimpátián túl is - ha valaki mások nevében beszél, tehetné szebben is. Dtk22, normálisan irányított ország...hm. Bíróság elé eleve nem apróságért kell menni. Én nem tartom indokoltnak, hogy bárki is a törvény felett álljon. Aztán ha valaki le akar mondani a védelmi jogáról - ugyan, miért mások döntenek erről? Ezt sem értem. Hogy nem akartak precedenst, na, azt elhiszem. Tuti. :)

40751 2009.10.22. 17:05:31

182 dtk22 ami a ..."milliók NÉZETEI sajnos helyesek, életszerűek." meglátását illeti, úgy látom, több okból is KRITIKUS a számomra...! 1.) ...vagy sajnos, vagy helyesek...! A kettő együtt, nem életszerű...! 2.) ...a valódi fasizmus is, így indult...!!! ...ott is milliók NÉZETEIT sikerült "tévútra" vezetnie, egyeseknek és ketteseknek...! 3.) ...bizony, ELVÁROM öntől, mint egy "szószólótól", hogy írásaiban egyes MEGOLDÁSOKRA is világítson rá, figyelemmel a LEHETŐSÉGEKRE, mert a LEHETŐSÉGEK figyelmen kívül hagyása esetén, sok-sok tragédia körvonalazódhat...! 4.) ...részemről - bizony -, sok konfliktust kezeltem cigányokkal kapcsolatosan és innen van komoly tapasztalatom abban, hogy olyan "szövegek" (következtetések) melyekre ÖN szerint milliók NÉZETEI utalnak, azok csak NÖVELHETIK a konfliktus esélyeit, azaz a MEGOLDÁSOKAT akadályozzák...!!! 5.) Kommentemben jeleztem is, hogy - jelenleg -, terjedelmi okok miatt, a bizonyításoktól eltekintek...! ...ám van szándékomban - közelesen - ezt megejteni...! ...addig is a türelmét kérem...!

40751 2009.10.22. 17:13:45

184.-re Kedves Nefelejcs! ...hmm...! ...a jó szándékodat "veszem"...! ...csakhogy, próbáltam ELKÉPZELNI (és nem ment!), hogy hogyan lehetséges, "acsarkodni" SZÉPEN...!!! ...bocsi...!!! (...mi újság a vedrekkel...???)

15138 2009.10.22. 17:20:43

Nantal, hát ne acsarkodjon. :) Vedrek most nincsenek, száraz az idő. Minden jel szerint lesznek. :DD

40751 2009.10.22. 19:16:28

187.-re Nefi...! :-))))

15138 2009.10.22. 19:18:47

Ez legyen a legnagyobb bajom. .. Jé...idéztem Wesztől.

dtk22 2009.10.22. 20:17:20

185. Nantal "vagy sajnos, vagy helyesek...! A kettő együtt, nem életszerű...!" Miért? Én sajnálom, hogy van a társadalomnak egy rétege, amelyről a többség kialakította a véleményét több száz év tapasztalata alapján. Ez a vélemény nem túl hízelgő azon rétegről, de bizony nem tévedésen alapul. Bárcsak ezek a tapasztalatok egy szorgalmas, rendszerető milliós kisebbségről alakultak volna ki. Így érti mire gondoltam? 2.) A fasizmus valóban minden bizonnyal így indult... És? Nem érzem magamat felelősnek azért. Mint írtam: sajnos a társadalom többsége nincs tévedésben. 3.) A 163.-ban ezt írtam: "- ma a gyermek vállalása adófizető, bérből, fizetésből élő állampolgárok számára jelentős jövedelemcsökkenést jelent gyakorlatilag fizetnek azért, hogy ne szülessenek ilyen családokba gyerekek. - ellentétben a gyakran bűnözésből, segélyekből élőkkel, ahol a gyerekekért jár a jövedelem." Én sem vállalkozhatom komplett tanulmányra itt. De kezdhetnénk pl. azzal, hogy a fenti rossz gyakorlatot megfordítanánk. Tehát ha valaki nem képes - a többség által elfogadott - hátteret teremteni gyermeke számára, kaphatna juttatást azért, hogy ne is szüljön. Fasisztázás előtt számoljon tízig :-) Azok kaphatnák fájdalomdíjul ezt az összeget, akiknek nem volt még vagy huzamos ideje nincs munkahelye. Segélyekből él esetleg házastársával együtt. Természetesen szigorúan önkéntes alapon! Életkortól függhetne az összeg, tehát 30 évesen már nem lenne adható. Kérem ne kezdje szavanként kikezdeni, nem vagyok törvényhozó. Ha majd ott ülök a bizottságban, azért a pénzért cizelláltabb változatot írok. ;-))) Ha még mindig nácizni kíván, kérem ne általánosítson. Ezt én írtam, nem a Jobbik (tudtommal). - Szociális kártya természetesen. - Oktatás, igazságügy újabb hosszú történet... 4.) Megoldás?? Esetleg, ha ezután talajvíz helyett olajat találunk, a szeméttelepek pedig gyémántbányákká alakulnának. Tudja a jólét meghozná... Addig pl. inkább az igazságos igazságszolgáltatást kellene preferálnunk. Ne az éhenkórász medve vádolja terrorizmussal az őt megcsípő méhecskét a kaptár kifosztása közben. Én legalábbis a Budaházy-ügyet nagy vonalakban így látom. De a tanárt - valószínűleg előre megfontoltan - ütlegelő nő megússza felfüggesztettel. 5.) Hogyan értesülhetek, ha megtekinthető?

dtk22 2009.10.22. 20:24:43

184. Nefelejcs Apróságokon különféle becsületsértési, rágalmazási ügyeket értettem. Ahogy ott beszélnek...

15138 2009.10.22. 20:29:43

:) Jogos. Ezt a házelnöknek kellene rendezni. Mindenki fizet, aki gorombázik vagy személyeskedik. Pölö. :)

69946 2009.10.22. 22:16:13

Remek volna! Csakhogy akkor erre is kérnének költségtérítést :-(

15138 2009.10.22. 22:22:02

:DD Humorral lehet kibírni...

Noske 2009.10.22. 22:43:50

T. Nantal! Mivel e hozzászólásával( 179. Nantal 2009. 10. 21. 23:24) közvetve engem is megszólított, kérem fejtse ki mivel is ért egyet Gordon félretájékozott véleményével kapcsolatban! Várom válaszát! Üdv: Noske

medve1942 2009.10.23. 15:24:59

A "buzeráns" kétségkívül rút germanizmus. Ugyanis a német Buserant elmagyarorsítása. Ebből lett a becéző buzi. És volt egy eufémiumus-változata is, amit ma már szerintem senki sem használ, és csak magyarul érthető: "búzakereskedő"... A görög-latin homoszexuális viszont (amiből a "homokos" lett) szintén magyar termék, alkotója Kertbeny Károly, aki Bécsben működött mint állítólagos magyar nemes (ettől -y, amúgy Benkert volt és kereskedősegéd), újságírt elsősorban, de hervadhatatlan érdeme, hogy szorgosan fordított, mégpedig Petőfit németre. Talán a lelke mélyén szerelmes is volt belé, de hát ezt úgy 1870-ig visszamenmően nehéz volna megállapítani, különben sem vallotta be soha ilyen hajlamait.

15138 2009.10.23. 16:50:06

Már el is felejtettem, hogy a magyarban is léteznek germanizmusok - a franciák is küzdenek... Szeretném a "merevlemezedet" áttölteni a fejembe...még ha felül is írná az enyémet, Medve. :)

47579 2009.10.23. 22:22:13

Nefelejcs! Későn értem ide, de értem és röviden próbálom mesélni: Az én Édesapámra is vetül az alap gondolat. A Horthy rendszerben ifjú ács, a visszacsatoláskor 44-ig Erdélyben erődöket építettek, az oroszok bevonulásáig Csepelen az akkori hadiüzemek épületein, az ostrom miatt ott ragadtak, és mint civil irány a málenkij robot, 49-ben jött haza. Utána a Rákosi- majd Kádár rendszerben ácskodás a család fenntartására, a választásokon az ikszeletlen papír be az urnába, ami természetesen "igen"-t jelentett. Aztán az MDF, mert az új, és csalódás, hogy utánuk megint a szocik. Aztán meghalt. Ő életében annyi mindent látott és tapasztalt: ha most élne, valószínűleg az eddigi egyiket sem ikszelné! És tényleg logikusan oda jutottunk, mint Papa: a Jobbik. Magamban nem értenék egyet, de Őt megérteném!

15026 2009.10.24. 10:31:14

54. Astrodust 2009. 10. 20. 8:49 Oh yes, akkor még valami Kovácshoz uabbol az Economist számból, uarról az értékelésröl, ahol senki nem mondta, hogy ö volt a legrosszabb, márcsak azért sem, mert 3 másikkal említödik együtt: "Likewise, putting Mr Kovacs of Hungary among the laggers may need rethinking. In fact, Mr Kovacs’ proposal for a common consolidated corporate tax base across the EU proved to be a major incentive to complete the long-awaited single market. The fact that EU tax policy is (and will remain under the new Lisbon regime) based on unanimity in the Council has had apparently some bearing on Mr Kovacs’ actual scope for manoeuvre. For that matter, I believe that he would deserve credit for each and every proposal tabled, which the Council has ultimately given into."

15026 2009.10.24. 10:44:03

Mit gondolok? Kb. ezt: http://www.nol.hu/cikk/18825/ Ha a Papának van ideje, olvassa el. Az elvei meg nem loptak, így felesleges feladni öket. Jobbik. Ez az új magyar politikai kabaré.

15138 2009.10.24. 12:52:54

198. Ötös, ha innen nézem, logikusan adódik a feltételezés, hogy ha nem bennünk van a hiba, akkor a politikusok romlottak. Ha nem eleve úgy kezdik is, előbb-utóbb korrumpálódnak. Néha értehető okokból. És olyan kevés lehet ezalól a kivétel, hogy azok nem tudnak érdemben változtatni a dolgokon. Azért, azokat, akik sok mindent vesztettek a szoc-mus beköszöntével, még mindig jobban megértem, mint azokat, akik csak nyertek vele, de most szívesen köpdösik... Papát megértem. Ennyi. :) Én nem szavazok a Jobbikra.

15138 2009.10.24. 13:03:00

Benburns, nagyon érdekes cikk volt. Segített egy pár dolgot helyretenni a fejemben. :) Azt hiszem, mai napig tanulságos, bár már nyolc éve is az volt. Köszi a linket.

40751 2009.10.25. 01:05:28

190.-re dtk22...! Kiegészítésül, talán azzal tudok a segítségedre lenni, ha kedved és az időd engedi, úgy kérlek olvasd el, az alábbi "posztot", valamint, a hozzá írt kommentjeimet...!!! http://konszezus.nolblog.hu/archives/2009/10/21 Gazdasági_növekedés_-_A_Fidesz_módszer/ ...talán tudtam segíteni...!

40751 2009.10.25. 01:38:26

195.-re Noske...!!! ...hmm...!!! ...azzal, hogy egyáltalán "felvette a kesztyűt"...! ...ugyanis, ha valaki "átlép egy határt". a - finoman mondva, a "kikezdésben" -, Ön is, meg a másik is, VÁLASZ NÉLKÜL hagyja...! ...és én úgy véltem, hogy ez a "határ" bekövetkezett...! ...ehhez képest, - az írásából is érzékelhetően -, feladva a "bezárkózást", igyekezett, - a stílusát is visszafogva (nem mindig sikerült!) -, PONTOSAN leírni, a "gondjait"...!!!

69946 2009.10.25. 21:31:38

203. Nantal A Hibaelhárító Ügyosztályra irányítottak, sajna...

13077 2009.10.30. 12:04:06

Szia Nefelejcs! Pontosan ugyanez történik az én családomban is. Nálunk is a papa, az egykori párttag akar a Jobbikra szavazni. És totál megértem. A Jobbik nagy előnye hogy új seprű. Nem szennyezte be a lopás bűne. Ezt senki sem mondhatja el magáról. És abban a felfokozott légkörben, ami 2006 óta van, nagyon sok embernek most ez a legfontosabb. Az MSZP elárulta a választóit, az SZDSZ is, ezen kár vitatkozni ilyen korrupció mellett. Egy párt ígér hitelesen felelősségrevonásokat, a Jobbik. Neki el is hisszük. A baj az, hogy rengeteg mást is ígér, és azt is elhisszük nekik.

15138 2009.10.30. 12:31:38

Hát igen. Nem emlékszem ki írta, talán Medve, hogy jó lenne, ha mind bent lennének - egymást féken tartani. Esetleg még két-három másik párt, hogy ellensúlyozzanak egyet. Isten őrizz egy kétharmados Fidesz vagy Jobbik, vagy akár MSZP íránytástól. Mind képtelen lenne rá...

XY 2009.10.30. 21:30:05

Re: 172: Köszi, viszont, az egész családnak. Gratulálok a blogodhoz, a hozzászólásokat tekintve is jobb, mint a blogok legtöbbje. Érdekes, mások (is) arról számolnak be, hogy sokan csalódásból szavaztak 1994-ben az MSZPre. Megértem, bár meg kell mondanom, édesanyám Antall alatt lett ideiglenesen munkanélküli, és ezért nem szerette őt, mégsem jöhetett szóba nála az MSZP 1994-ben.

15138 2009.10.31. 12:03:53

Mi mindig az MSZP-re szavaztunk. Sokaknak - gondolom - , a kárpótlás vette el a kedvét az MDF-től. Hogy miért az MSZP-nél kkötöttek ki és nem a Fidesznél? Mert rájöttek, hogy négy éve jobb volt. Viszont az MSZP nem az MSZMP és a dolgokat nem lehet visszaforgatni...

69946 2009.11.04. 10:00:41

209. Nefelejcs Nem szavaztam az mszp-re soha, én úgy gondoltam (reméltem), hogy rendszerváltás volt. "MSZP nem az MSZMP" Esetleg valóban felfedezhetők különbségek, változtak a módszerek, de a személyek maradtak és igen elégedettnek tűnnek ezekkel az új lehetőségekkel. A mérhetetlen gazdagodással a szinte korlátlan hatalom megtartása mellett.

15138 2009.11.04. 13:58:14

Ez is oka, hogy másfelé keresgélünk.

Janiszaki 2010.01.30. 15:30:20

A becsületes magyarokról: (rólunk) Bemész az üzletbe, sétálsz az utcán, felmész egy lépcsőházba, elsétálsz a parkban.... köszönsz tisztelettel 30 éves fejjel előre (ahogyan azt tanultad szüleidtől/ha tanultad) és nem köszönnek vissza neked cserébe. De gőzerővel ordítják az "igazságot, tisztességet" (a vissza nem köszönők) és folyton a saját hasznukat keresik. Alkotsz, munkát-értéket hozol létre, aztán amikor fizetni kellene vagy nem fizetnek ki vagy később, keresik azt, hogy miért kellene "valamilyen okkal" kevesebbet fizetni a munkádért. -Neked, aki létrehoztad a kenyér árát- Aki elvégzi a munkát azt nem fizetik meg, aki nyakkendős és hivatalosan rabol az meg dúskál a jóban mások rovására. Állandóan azzal foglalkoznak, hogy a szomszédnak honnan van, miből. Az ablakból leskedik a másikat, hogy mit csinál. Közben meg a "leső" semmit sem tesz azért, hogy jobb lehessen neki..... Nincs bizalom, lutri itt minden. Lopunk Mi mind. Először a kisembernek kellene változnia, aztán lehetne újjal mutogatni. A változáshoz meg minta kellene, de honnan. A nagy és "igaz" pártoktól? Ha meg azon a szinten lennénk, hát nem mutogatnánk, hanem a saját dolgával foglalkozna mindenkit. Szerinted valóban érdekel bármelyik politikust az, hogy te fórumokon írkálsz? Érdekli az életben maradásod a családod? Már elmúltam 14..... A politika itt nem lehet megoldás, soha nem is lesz az. Ami dönt az a több évszázados pénzhatalom a háttér. A lényeg ma már a pénz és a hatalom a hatalom és a pénz. Hogy beírunk ide vagy máshova, hát semmit sem számít. Maximum mi megnyugtatjuk belül önmagunkat, de lényegileg semmi sem fog történni. Úgy néz ki, kell az embernek a pusztulás, hát Mennyi csoda. Csak ennek a parányi bolygónak nem kell, itt a vezetékek fordítva vannak bekötve. Magyarországon meg még csavarják is és a kábelek színét is keverik. Pedig milyen szép lehetne itt minden, ha valakik megengednék, hogy akarhassuk.......

15138 2010.01.30. 19:06:04

Hát persze, hogy érdekli a családomat az életbemaradásom. :) Igen, azért írkálok, hogy magamat megnyugtassam. A politikusokat nem érdekli - de láttad, hogy a kommentelőket igen. Egymást vigasztaljuk. Kitalálunk dolgokat. De legfőképp: érezzük, hogy nem vagyunk egyedül. :)

54760 2010.01.31. 20:58:17

Poland Spring! (én szégyellném magam, hogy, ha egy ilyen hozzászóláshoz a nagyszerű Lengyelország nevét választom) Te közöltél egy tényt állító mondatot. Azután megindokoltad valami bődületes ramaty, a valósághoz köze sincs, liberálbolsevik okfejtéssel. De, csak hogy tudd! Az emberek faji alapon való megkülönböztetése nem a fasizmus, hanem -részben - a nácizmus eszmerendszeréhez kötődik. Mindössze két alapművet lehet ezzel a borzalommal kapcsolatban megemlíteni. Egyik, Adolf Hitler Mein Kamp-ja, a másik, ......a Talmud (Hitler jó néhány bekezdést át is vett belőle, ellenkezőjére fordítva az ott leírtakat). Remélem tudod mi az a Talmud? (A népirtásra vonatkozó előírásait ma is előszeretettel alkalmazzák Palesztínában, miként azt az ENSZ jelentés is megállapította.) Javaslom, tanulmányozd mindkettőt, mielőtt sommás véleményt mondasz olyanról, aminek még a lényegét (hazaszeretet) sem érted. Amúgy pedig látszik, fogalmad sincs arról, ami ebben az országban több mint 20 éve történik.

54760 2010.01.31. 21:13:24

Poland Spring! Még egy dolog. Hányas voltál történelemből? Megbuktál? Tudod Te, hogy mi a felvilágosodás eszmerendszere? Vagy csak azt tudod, amit szajkóznak, szabadság egyenlőség testvériség címén? Tudod, hogy a legújabb kutatások szerint Lajos királyt nemhogy elveszejteni, de éppen hogy megmenteni kívánta a nép ? Csakhogy elfogásakor nem bírtak a jól felfegyverzett szabadkőműves jakobinusokkal? A pisztollyal, puskával szemben semmit sem ért a kasza és kapa. És tudod-e, hogy a te hülye, "magasztos" elveid jegyében hány tízezren haltak meg anno Franciaországban, majd 1789 óta ugyanezen szemfényvesztő jelszó-hármas alatt hány millió embert végeztek ki világszerte, mert csak?! Mert úgymond, a nép ellenségei voltak? És remélem azt is tudod, hogy a zsidók - érdekes mód, mily véletlen - épp a XVIII. században jelentek meg nagy számban Európában. No, aztán kombinálj, tanulj, olvass, elemezz, értékelj, utána nyilasozz. Bár szerintem azokról sincs halvány fogalmad sem. Csak mondod, szajkózod a liberálbolsevik szöveget, mint a güzü-madát.

15138 2010.02.01. 08:11:23

Ha beleszólhatok: igaz, hogy bolsinak tartom magamat, nekem mégsem tetszik a nyilasozás....csak hogy még jobban megkeverjem. :)

chabbix 2011.03.05. 22:57:04

Kedves Felejtős! Most nézegettem vissza, - a Goglee-ban, úgy tízesével kattintgatva, a régi dolgokat - s itt bukkantam rá vagy két évvel ezelőtti üzenetedre, miszerint levetted azt, amit nem szeretnél az oldaladon látni! S mi több, véleményt sem szeretnél rólam mondani! Mit mondhatok erre azon kívül, hogy: na és? Gondolod, hogy érdekel egy fél másodpercig is? Jelzem, azon kívül, mert fogalmam sincs már róla, hogy mit, talán azt írhattam, hogy mindenkinek igaza van aki a Jobbikra szavaz, s mind sík hülye - aki akár egy kopogtató cédula mértékéig is támogatja a magát "politikai elitnek" nevező, ávós, bolsevik fattyak rablóbandáját, akik rendszerváltás címén fosztják ki folyamatosan és épp, az országot! Ha van még egyáltalán épelméjű ember, aki ezt nem veszi észre! Mára viszont tisztán láthatóan, a grófnak készülő narancssárga vigécek, mustárgáz színű ködfelhőbe burkolva segítik a vörös-kék bárókat, a "nemesi kaszt"-ba kerülés érdekében, a további országrombolásban. 1990 óta nem jött be nekik. Most sem fog, mert már megint meg akarnak felelni a Feldmájer, a Zoltai, a "Kövessomló" , a Kraus és egyéb-féle idegen parazitáknak. Amúgy üdvözöllek! S Ne Felejts! 1919. 1947-1989, 1990-2011. A XVIII. században kezdődött szívós rabló-hadjárat végkifejletéhez közeledik.

15138 2011.03.06. 11:08:42

Még nincs két éve. :) De én sem emlékszem, mi volt. Magamat ismerve, és mert azt írtam, minősítgetés, alighanem randán beszéltél valakiről. Mert amúgy senki véleményébe nem szólok bele.
süti beállítások módosítása